Forum towarzyskie »

Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

maracuja, i jak po nocy?

Włosomaniaczki, w Rossmannie jest promocja na BD (z 3,99 na 3,49 ale zawsze coś :P). A w SuperPharmie -20% na produkty Garniera (Awokado i coś tam- odżywka i szampon).

Czym robicie peeling skalpu?
Czym robicie peeling skalpu?

Do miseczki 2 łyżki cukru i łyżeczka łagodnego szamponu. Mieszam drugim końcem łyżeczki i wmasowuję w wcześniej namoczony skalp. Pieni się to to super, więc najczęściej używam do peelingu łagodnych szamponów, które doprowadzają mnie do szewskiej pasji brakiem piany. Z cukrem to inna bajka. Od razu przyjemniej 😉
fruity_jelly, dzięki  :kwiatek:
marta__sz, dzięki, czyli wychodzi, że na allegro sporo drożej. Niestety nie mam innej możliwości kupna i trzeba będzie się szarpnąć :/

Powiedzcie mi jeszcze, bo się pogubiłam  😡
Szukałam na Wizażu tego kallosa latte i znalazłam dwie różne maski: taką i taką i w sumie cztery różne opisy:
http://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=28832095&postcount=2277

http://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=23196291&postcount=1457

http://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=7355019&postcount=249

http://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=9276576&postcount=1440

Dobrze rozumiem, że ten prawidłowy Kallos to ten pierwszy przeze mnie wymieniony i on jest zgodny z CG, tak?
ten niebieski Latte 😉
no dobra, dałam joannie drugą szansę. nałożyłam na takie totalnie mokre włosy, dopiero co spod prysznica wyjęte, wmasowałam i zawinełam w ręcznik. po wyschnięciu stwierdzam, że wyglądają o niebo lepiej niż w poprzednim podejściu 🙂
A ja chyba porzucam drożdże. Piję od 22.04 i żadnej poprawy =( Żadnych bejbiczków, cera kiepsko, paznokci też. Do kitu =(
a włosy na nogach ci zaczeły mocniej rosnąc?  ❓
Nie, chyba nie.
Hmmm...to ciekawe ...Moze po prostu organizm ich w tej formie dobrze nie przyswaja
Znalazłam miejsce, do którego nie mogę chodzić - drogeria na 2 piętrze Feniksa 😍

Kallosowe maski w dobrej cenie, CAŁE serie Joanny (balsam, odżywka, maska, szampon - chyba po 3 rodzaje), 3 serie Radicala, kilka balsamów i szamponów Mrs Potters, dużo kosmetyków, które pierwszy raz na oczy widziałam (o bardzo fajnych składach)...

hennowe szampony:

(były też jakieś polskie z henną, ale porobiłam tylko zdjęcia składów - tu jest ten zagraniczny jakby kogoś interesował. Te kosztowały 35zł, ten polski ok 10)

Nie byłam w stanie się powstrzymać 😡 Lekka odżywka bez spłukiwania z olejkiem arganowym i silikonami i kuracja z Radicala...
Któraś używała kuracji? Nakładałyście na noc? Czy można nałożyć w dzień i włosy nie wyglądają na przetłuszczone?

edit - Radical nałożony, na upartego mogłabym iść do ludzi 🙂 lekko szczypie, ale to podobno normalne. Myślałam, że ampułka ledwo ledwo starczy, a całą głowę upaćkałam 3 razy. Może w końcu pojawią mi się bejbiki 😅

edit2Zamiast się uczyć grzebię na allegro - znalazłampodróbkę TT. Ciekawe czy dobra (jednak 25zł zamiast 50)
Ja dziś pierwszy raz umyłam włosy samą odżywką. Ciekawe, co z tego wyjdzie.

Wcześniej nie interesowałam się włosami, rosły bo rosły, były gęste i długie, od jakiegoś czasu mi wypadają, mam nadzieję, że uda mi się przywrócić je do dawnej formy.
Sisisa, jaką odżywką myłaś?
cavaletti, tą,

Ciekawe jak ta szczotka TANGLE TEEZER sprawdza się przy naprawdę długich włosach? Obejrzałam filmik na YT ten ale ta dziewczyna ma jednak włosy dużo krótsze od moich...
A co to są bejbiki ?
nowe włoski.
nie wytrzymałam z pójściem do polecanego fryzjera i weszłam do pierwszego salonu z odpowiadającą mi ceną... już odzwyczaiłam się od normalnych szczotek i dźwięku wyrywanych włosów. widząc moją minę fryzjerka oddała mi grzebień i sama walczyłam. ale przynajmniej nie mam już TAKICH końcówek (przejeżdżając ręką po moich włosach jeszcze dzisiaj rano - od góry super odżywione, miękkie. końcówki suche siano, nawet oleje nie pomagały 🙁 )
Właśnie - czy drewniany grzebień z the body shop i bambusowy grzebień z the body shop to to samo? Bo były tylko bambusowe i zakupiłam.
to samo 🙂

i wybredna jestem - jeszcze z 3mm mogła ściąć. trudno - na noc naolejuję porządnie
Zatem jestem ucieszona i zaciekawiona o ile lepszy jest o plastykowego o szerokich zębach 😀
Strzyga, daj znać, bo też mam zamiar go kupić
tak bylo

a tak jest

przepraszam za super fotki z telefonu w brudnym lustrze i z praniem w tle  🤣

chyba w dobra stronę idą nie? najgorsze jest to ze takie włosy utrzymują się jeden dzień, potem już ani fale ani loki nie wyglądają tak ładnie 🙁 nie przetłuszczają się praktycznie wcale wiec myje 2 czasami 3 razy w tyg
Sigma - w super stronę idą! Jak pielęgnujesz? Jednak przemiany loków/fal są bardziej spektakularne niż przy prostych włosach :P
pielęgnuję jak mam czas i chęci, więc raczej średnio systematycznie 😉 przede wszystkim dużo (jak na mnie) ścięłam i to je chyba uratowało.
co jakiś czas nakładam na noc albo na godzinę oliwę z oliwek, jakoś cały czas nie chce mi się poszukać czegoś innego, a oliwa zawsze w domu jest   🙂
myję szamponem na pewno złym bo Wella Pro Series i tu też za leniwa jestem, żeby zmienić na ten 'dobry' a dwa, że nie bardzo czuję taka potrzebę
odżywki teraz mam też z Welli z tej samej serii co szampon i tą Isany co jest kilka postów wyżej
nakładam jeszcze maskę BioWax do włosów ciemnych, po myciu, na godzinkę pod czepek i ręcznik

a i ostatnie płukanie robię lodowatą wodą  😀

najbardziej się cieszę, że się nie puszą, bo to zawsze była największa tragedia u mnie. najczęściej i tak mam związane bo w stajni wygodniej, a wtedy gumka się na nich odbija  🤣 a nawet jak się nie odbije to następnego dnia po myciu już i tak wiążę bo jakoś mi te loki takie rozklepane po spaniu i w ogóle nie wyglądają
Dziewczyny kupiłam balsam miodowy z Joanny, czy ten zalecany brak splukiwania nie obciąży włosow? Bo jestem w kropce.
ja użyłam go dopiero raz, ale nie obciążył mi włosów, a jestem na tym punkcie przewrażliwiona.
Strzyga, Twoja rekomendacja wystarczy mi w pełni 🙂
Spróbuj, zobaczysz czy Ci pasi czy nie, jak nie to mi oddasz 😀
jak mam włosy słabe, cienkie i przetłuszczające się to peeling mi zaszkodzi?

edit: w sensie, czy się nie będą bardziej przetłuszczać
Sigma czy w dobrą? baaardzo  😜
piękne włoski 😉

Ja jestem bardzo zadowolona z zmienienia trybu życia mojej czupryny  😉
nie wiem jak, ale działa  😀 lecz jeszcze nie mam takich włosów jakie bym chciała  🙂
A ja usłyszałam dziś mega motywującą rzecz, od koleżanki, z która widuję się raz na 3-4 tygodnie - że moje włosy zmieniają się bardzo, bardzo na plus! Jupiii!

Idę wypic drugą porcję drożdży z tej okazji ;-)
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się