Forum towarzyskie »

Włosomaniaczki, czyli walka o piękną grzywę (świadoma pielęgnacja)

O super dzieki  😀 Czyli to nie jest odżywka na długosc tylko po prostu wcierka?
Ogólnie jest wcierką, ale można ją używać na długość- posiada naturalne zabezpieczenie przed promieniami UV i wiele dziewczyn miesza ją z półproduktami i psika na włosy. Samą też można psiknąć, ale lepiej działa jako wcierka.
A to mozliwe, mimo ze olejuje tylko od polowy wlosa? A mozliwe ze tak bardzo chce go zmyc ze mimo ze uzywam lagodnego szamponu to myje wrecz za bardzo i wysuszam skore?
I tak mialam kupic jeszcze jakis fajny olej, tylko nie moglam znalezc wymowki, teraz juz mam 😁

To nic nie szkodzi, że nakładasz tylko na długość, bo ten olej sobie wędruje 🙂 Myśle, że bardziej możesz go nie domywać, a pozatym czytałam o tym oleju i on nie każdemu służy.
espana, używałaś tego Nivea Curls? I jak to działało? Bo "miałam wielkie nadzieje", no i... nieporozumienie, tylko druty wyszły a nie włosy. Jak to "powinno" działać?
A kupiłam w dużej hurtowni kosmetycznej.
Przyszły moje szampony arganowy i z czarnego kminku... Pachną rewelacyjnie 😀
Może Wy będziecie wiedziały coś na temat lnu mielonego... Słyszałam, że bardzo nawilża organizm od wewnątrz. Ale w jakich ilościach go stosować?
espana, używałaś tego Nivea Curls? I jak to działało? Bo "miałam wielkie nadzieje", no i... nieporozumienie, tylko druty wyszły a nie włosy. Jak to "powinno" działać?
A kupiłam w dużej hurtowni kosmetycznej.

Właśnie nie, miałam tylko ten niebieski i teraz też go mam. I na moje włosy działa lepiej niż pianki do włosów kręconych czy odżywki b/s loki i fale (np. Pantene). Czytałam, że ten różowy lepszy (sama nie wiem, może to tylko inne opakowanie, ale chciałam spróbować, bo nadal nie trafiłam na the one and only stylizator). Ten niebieski czuć na włosach, w sensie że jest, włosy są sztywniejsze i skręt lepiej zdefiniowany, mi to pasuje, bo mam włosy jak pajęczyna, które pojedynczo kleją się do twarzy przy byle powiewie.
A ja mam anginę, albo inne cholerstwo, więc nie robię nic innego tylko szlajam się po aptekach. I co dzisiaj wypatrzyłam- Angielskiego Wax'a  😅
Nie jest on całkowicie zgodny z CG, ale kim bym była jakbym nie kupiła, żeby spróbować- zawsze mogę oddać mamie, albo przyjaciółce. Pomyślałam, sobię, że w końcu jestem chora- więc coś od życia trzeba mieć w takiej sytuacji  😁 Właśnie siedzę w oleju na włosach, zastanawiam się, czy to nie będzie za dużo, jak jutro po spłukaniu go nałożę jeszczę maskę? Chyba już za dużo na raz?  😵

Już czuję jak mało składnie piszę, chyba nie powinnam się wypowiadać w takim stanie na forum  😵
espana, to faktycznie - dla ciebie może być dobry, bo włosy jakby pogrubia.
Dziewczyny jesli ktoś zainteresowany to na allegro sa po 10 zł 1 litrowe szampony Kallos , 1 lit odzywki i 1 litrowe maski z olejem arganowym po 10zł  niecałe od sztuki
poka poka link do aukcji
Ja proponuje uważać z kupowaniem przez allegro, bo nie rzadko okazuje się, że skład jest inny i kupiliśmy zwyczanie bubel  🙁 Ale też nie odradzam, trzeba tylko kupować u sprawdzonych sprzedawców.
Ja sprawdzam wczęśniej na wizażu cyz wszytko sie zgadza z aukcją:

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=48024
po tygodniu z drozdzami i pielegnacja 1 cm do przodu 😍 oby tak dalej!
Niemiłek, zazdroszczę! Też bym chciała mnieć taki przyrost!
odebrałam właśnie paczkę z TangleTeezerem. Dziewczyny, nie mam bladego pojęcia ani jak, ani dlaczego, to TO DZIAŁA 🤣
a kto stosował aloes na włosy? taki zwykły, świeży, albo sok?  👀

byłam zrobić zdjęcia do dowodu. fotografka wygładziła mi skórę twarzy i wypełniła dziury we włosach. jestem definicją słów "bardzo mało włosów"  😵
Aloes jest super na włosy, w każdej postaci: płukanki, żelu, dodany do maski, do mgiełki, no do wszystkiego 🙂 Bardzo nawilża.
kasska - mój w drodze, już nie mogę się doczekać 😅

polecam aloesową odżywkę mrs potters - jest lekka, nie obciąża włosów, są po niej długo przyjemnie sypkie.
Niemiłek, zazdroszczę! Też bym chciała mnieć taki przyrost!

niby fajnie, ale jakim kosztem - moja twarz wyglada teraz strasznie 😂

musze znalezc chwilke i zafarbowac wlosy. mam nadzieje ze teraz jak nie sa obciazone silikonami farba nie zacznie sie jak zwykle wyplukiwac 😵
niemiłek zazdroszczę  😀iabeł:
Czemu? Co Ci się dzieje z twarzą?  😀
Wypiłam dzisiaj pierwszy kubek drożdży. MASAKRA
Nie wiem czy będę w stanie pić to regularnie, z tego co czytam są super efekty 🙁

Przyszła moja henna Khadi. Chciałam wypróbować na pasemku włosów, by mniej więcej wiedzieć jak długo muszę ją trzymać by wyszedł pasujący kolor. Nic mi nie chwyciło, a była na włoskach 1,5h 🙁 przygotowałam je odpowiednio, umyłam pokrzywową Eva Natura, co chwile podgrzewałam suszarką, siedziała w cieple...
odebrałam właśnie paczkę z TangleTeezerem. Dziewczyny, nie mam bladego pojęcia ani jak, ani dlaczego, to TO DZIAŁA 🤣

Teraz mam jeszcze większą chęć kupić  😜

niemiłek  zazdroszczę 
Czemu? Co Ci się dzieje z twarzą?

Tradycyjny wysyp, cera się oczyszcza.
z tymi na allegro to trzeba uważać, niby maski tanie, i pisze ze przesyłka 11,50 pocztą, mi za dwie naliczyli juz 19 czyli w sumie drugie tyle co maski :/
patt140 dokladnie, straszny wysyp :|

maracuja pomecz sie troche - warto. mi po 1 tyg przeszedl odruch wymiotny, jest postep 😁
po tygodniu drożdżowy wysyp mi minął. i chłopak ostatnio stwierdził, że mam dużo gładszą i przyjemiejszą w dotyku skórę 😁

(i mam aspekt w sumie odchudzający picia drożdży - piję duuuży kubek w porze kolacji i nie chce mi się już jeść - w 2 tyg 1,5 kg w dół :hurra🙂
ja też zawsze wieczorem, zastępują mi kolację. 🙂
dzisiaj dodałam do nich kakao, ale jakoś nie czuję zbytniej różnicy
szepcik - ja piję łyżkę na pół kubka wody. Ale ja trochę niezgodnie ze sztuką, bo zalewam rano i piję jeszcze ciepłe z miodem.

A mnie się dziś kumpela spytała czy przedłużałam sobie włosy, bo jak mnie tydzień temu widziała, nie miałam takich długich. Poprawiło mi to humor =) 
Ja tez dziś pierwszy raz piłam drożdże,sa ochydneee a wymiotować mi sie chciało przez 2 godziny,niewiem czy jutro wypiję...
A jaka minimalna iloscia wody można je zalac??,chyba że można je do mikrofali,żeby je zabic i zjesc z kostki tak zwyczajnie??
Bo picie ich nie podchodzi ale skubac to bym mogła.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się