Forum towarzyskie »

Jak znosić ekstremalną pogodę? Porady.

Ja wolę chłody i mrozy z racji tego, że mam absolutny zakaz eksponowania mojej pokrytej piegami i znamionami skóry na słońce. 😵
Jeśli muszę być na słońcu, to muszę się od stóp do głów wysmarować filtrem 50. Przynajmniej miejsca odsłonięte.
Pracując jako instruktor wolę nie odsłaniać, niż smarować, bo do wysmarowanych miejsc cały kurz z maneżu i okolic się do mnie przykleja. Pomijam kwestie bezpieczeństwa - obsługi koni, jazd i lonż w klapkach czy sandałach. Nie umiem, nie uznaję.
Więc się kiszę w pełnym umundurowaniu. 😀
Jak żyję? No jakoś... ciężko bo ciężko, ale żyję. Piję hektolitry wody. 😉
Retna, mimo wszystko trochę zazdroszczę :-P 😉
calore, jedna literka różnicy 😀
http://pl.wiktionary.org/wiki/calor
dobre 😉 widziałam kiedyś grzejniki calore, to wiele wyjaśnia 😉
Dzisiaj trochę lepiej, ale wczoraj późnym popołudniem grałam w golfa i myślałam, że zejdę na zawał 🤔
Julie, jak prowadzisz jazdy, to normalnie noś ramiączka, tylko weź jakąś mokrą chustę/ręcznik i zakładaj sobie ją na ramiona 😉

Ja przy upałach mam problem z bólem głowy - często sobie zakładam mokrą chustę na głowę i od razu jest mi lepiej 😉
A pod Szczecinem wczoraj deszcz postanowił nadrobić długą suszę i się "zburzyć"
I tak - jak standardowa burza trwa z reguły 20 do 40 minut, tak wczoraj z krótkimi przerwami nawalało piorunami i lało ścianą deszczu od 13 do 17:30 🤔 Dawno nie widziałam tyle wody na raz, podmyło drogi, zalało wszystkie ujeżdżalnie (do pułapu jezior), w okolicy pozrywało dachy, poprzewracało drzewa...
z treningów nici niestety :/ za to dziś przyjemnie - przynajmniej póki co 🙂 (TFU TFU)

ikarina mokra chustka przy bólu głowy rewelacyjnie działa na karku nie na głowie 🙂 spróbuj
_Gaga, zwykle to woda cieknie z chustki właśnie po szyi i karku, więc jest takie 2 w 1 😉
a to w takiej opcji na pewno działa podobnie 🙂
u nas odpoczynek od upałów, tylko +18'
za to nagrzanym domu, dalej gorąco.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się