Forum konie »

Parownik do siana dla koni alergicznych

Witam,
czy ktoś z Was ma może doświadczenie z tego typu sprzętem http://www.happyhorseproducts.co.uk/products/traveller-hay-steamer/
Mam konia z alergią i szukam czegoś co by nam życie  ułatwiło.
Czekam na każdą opinię.

Pozdrawiam
Mariola Kaiser
wątek zamknięty
Nikt się z takim sprzętem nie spotkał? Niemożliwe...
wątek zamknięty
A czym się różni potraktowanie siana parą od potraktowania go wodą ?
wątek zamknięty
Różnica jest zasadnicza woda wypłukuje z siana mikroelementy, ale nie pozbywasz się samych grzybów i zarodników. Poza tym skuteczne moczenie  to 10 godzin, w lecie przy upałach lipa, zimą jeszcze większa. Parowanie odbywa się w tem ok 100 st. C i unicestwia grzyby, zostawia mikroelementy. I zimą nie ma problemów.

Pozdrawiam
Mariola Kaiser
wątek zamknięty
[quote author=DagmaraCześnicka]skuteczne moczenie  to 10 godzin[/quote]
To jeszcze bardzo prosiłbym o wyjaśnienie powyższego - oczywiście w kontekście użycia słowa "skuteczne".
wątek zamknięty
Czyli takie, gdy zarodniki grzybów nie są przez konia wdychane a zjadane podczas posiłków.
wątek zamknięty
a długo trzeba parowac porcje?? mam parownice karchera i także z takim workiem nie będzie problemu, widze ze to sie da załatwić metodą chałupniczą 😉
wątek zamknięty
Mamy już w Polsce parowniki do siana dla koni 🙂
http://www.zdrowospamuje.com/

Pozdrawiam
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] pierwsze ostrzezenie za reklame na forum.
wątek zamknięty
no to w końcu dagmara częśnicka czy mariola kaiser?? ten wątek to zwykła reklama produktu, dlatego nie uzyskałam odpowiedzi na moje pytanie 😉

opowiadasz pierd...ze szukasz produktu a jesteś dystrybutorem produktu...

ale juz przetestowaliśmy: da się to załatwić metodą chałupniczą 😀, mogę opowiedzieć jak  😉
wątek zamknięty
duunia i psujesz interes  🤬 lepiej opatentuj i załóż sklep z parownikami i podrzuć nam tu linka  😜
wątek zamknięty
Wszystko się zgadza, jak zaczęłam wątek - szukałam.
Później znalazłam, a teraz je sprowadzam. Nic tylko pogratulować wiedzy dziewczyny, ja na Waszym miejscu już bym to opatentowała i nie czekała dłużej 🙂
Sklep będzie na dniach.

Pozdrawiam
Mariola KAiser
wątek zamknięty
duunia, ja się chętnie dowiem, jak zrobić parownik DIY 😀
wątek zamknięty
A jaka jest cena poszczególnych modeli?
wątek zamknięty
ok- duunia, o parowaniu chalupniczym opowie w innym watku (i fajnie by bylo). a pani DagmaraCześnicka, vel mariola kaiser niestety ma watek zamkniety.
prib, o ceny sie mozesz na pw dowiedziec.  😤
wątek zamknięty

Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.