Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Starałam się  😂

1 pomysł klientki, myślę, że całkiem ciekawy model 🙂
No brawo Likier  😅. Zdjęcia dużo lepsze  😀. Ten błękitny pad z serduszkiem bardzo , bardzo sympatyczny .
Mi też się spodobał, jest taki słodki, troche dziecinny, ale jednym słowem UROCZY  😉
Likier, jeszcze nie to! ;D robiąc zdjęcia z góry, lub dołu rozciągasz pad i burzysz całą piękną pracę mamy.   🤣
Ponawiam pytanie z poprzedniej strony.

Likier- a ja bym chciała zobaczyć taki pad jak z serduszkiem tylko z bardziej kontrastującymi kolorami.
Na zywo jest to turkus z szarym...

Marysia550, był biały z ciemnoczekoladowym sercem😉)
Czy ktoś z was robi czapraki nie pady?  🙂 A jeśli tak to od razu bym prosiła o jakieś zdjęcie i cenę na PW  😀
Nie znam się na tym kompletnie, ale może filc byłby dobry na takie podkładki pod owijki na transport??
Likier - ten z serduszkiem bardzo mi się podoba  😍
Wkrótce nowe wzory i kroje  😎
marysia550, Moim zdaniem filc może odparzać. Więc nie sądzę byto był dobry materiał na podkładki.
Filc mi sie skojarzył ze względu na pamięć o najstarszych ocgraniaczach jakie widziałam- z wierzchu skóra w śroku filc. Zapinane na sprzączki 🙂
Na podkladki chyba najlepiej watolina.
A nie lepiej polar z flizeliną?
W jednym sklepie powiedzieli, ze fizelina to to samo co watolina, ja się nie znam :]
Climatexy mają w srodku coś jak watolina, pady anky z resztą też, 2 warstwy cienkiej watoliny i gruby material wew.
Likier, Watolina znana szerzej jest jako ocieplina do kurtek, więc raczej to nie to samo. Pady Anky mają właśnie w sobie ocieplinę dlatego łatwo się spurchlają podczas prania, dlatego one powinny być prane ręcznie. Szczególnie te z nowych klekcji, bo podobno baardzo odbiegają jakością wypełnienia od pierwszych padów.
Kurtki po dłuższym użytkowaniu również potrafią się spurchlić i ocieplina się przemieszcza.
podkładki climatexy? one mają gąbkę na 100%, z każdej str podkładki mi ona wystaje..
ja chciałam coś takiego zeby nie obszywać, wyciąć na wymiar i zawijać owijką. (ewentualnie obrębić).
Dowiedziałam się dziś , że filc (nie wiem czy każdy) jest to czysta wełna sprasowana. Wiec na mój gust nie powinien odparzac (wspomnijmy tez filcowe potniki dla koni)
Ktoś już tu pisał że robił podkładki z kocyka wełnianego , Akzzi robiła ze skórek owczych  i bardzo sobie chwaliła. Wydaje mi się że filc odpowiedniej
grubości i miękkości też się nada  😉.
ze skórek owczych też bym chętnie zrobiła, ale skąd wziąć owce  🤣 o kocu myślałam- ale to tak jakby z tego filcu nie wyszło. No teraz musze tylko wybrać sie na poszukiwanie tego filcu. A no i kolory różne też są, nawet tego grubego filcu.
jeden z 2 czapraniów stworzonych w oczekiwaniu na przyjście tkanin :p
ze skórek owczych też bym chętnie zrobiła, ale skąd wziąć owce  🤣

Ja się cały czas przymierzam aby pociąć dziadkowy kożuch  😁
krysiex213 - łaa jaka krata  😍 😍
krysiex213 fajny pomysł i estetyczne wykonanie  😉
krysiex213 super czaprakos 🙂 swietna krakta!
figaro- kożuch powiadasz....
krysiex- no no no i to tylko w oczekiwaniu  🙇
dzięki za słowa uznania :kwiatek:
tak nuda jest straszna...a szafka się zapełnia  🤣
batman z rycerzem 🙂

Jest i jeździec! Od razu sto razy lepiej wszystko razem wygląda  😜
też tak sądzę 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się