Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

A ja się pochwalę moim przepięknym cudeńkiem od escady  😍 Dzsiaj dostałam dopiero zdjecie, ale tak się w nim zakochałam, że muszę sie podzielic moim szczesciem  😍  😅

escada mistrz :kwiatek:  💃
wykonanie super! 😀 jednak kolory imo trochę mdłe  😉
Na zdjeciu na pewno tak  😉 Mi escada napisała, że w realu błękitny jest intenstywniejszy 💘 I tak go kocham  😁
2 podkładki juz skończyłam, 2 zostały mi do przepikowania, nie myślałam że wyjdą tak fajnie!
później wrzucę zdjecia
💃
ja właśnei dziergam podkładki pod owijki, wszystku juz wycięte tylko obszyc i przepikować 😉
wiecie gdzie mogę kupić ortalion (mocniejszy ale nie tak mocny jak na derkę) i polra np. na derkę? wszystkie polary z allegro są cienkie, rozciągliwe i włoskowate, na podkładki nadają się idealnie ale szukam czegos np. na derkę
u mnie w sklepach (a raczej sklepikach) nic nie ma

na allegro są rózne polary, poszukaj dobrze, od 200 do nawet 600 gms
w sklepach jest na granicy opłacalności a nawet za  :/

[quote author=Izuś-.- link=topic=88.msg493224#msg493224 date=1266668628]
Jakie taśmy? Gdzie mogę je kupić? Są w zwykłej pasmanterii?  🤣
[/quote]

taśmy nośne lub ewentualnie wzmacniające. nie w każdej pasmanterii znajdziesz dobre rozmiarowo i odpowiednie ceną. u nas w pasmanterii A metr kosztuje 2 zł, w pasmanterii B - 3,80
mam zdjęcia:
[img]http://i116.photobucket.com/albums/o31/karola111/IMG_4644-1.jpg?t=1266674603[/img]
[img]http://i116.photobucket.com/albums/o31/karola111/IMG_4645.jpg?t=1266674748[/img]
chyba uszyję sobie takie drugie  😍

w rzeczywistości mają cieplutki, kremowy kolor
Paulinka- wiem, że są. sama miałam polar z allegro ok 500g ale to nie jest takie 500g jak np polar na derke, ten polar ma 'włoski ' i jest rozciągliwy a ja potrzebuje gładki, gruby polar  😉
To powodzenia i jak znajdziesz to powiedz 😉
moja pierwsza treningówka z tego typu obszyciem .

LOVELY miało być tak pikowane jak ES więc są kwadraty 15x15 😉 a kształt miał być jak anky...

Ollala🙂 mam nadzieje ze na żywo też będzie się podobać 😉

może wreszcie dziś uszyję coś dla siebie 😁
podkładki przetestowane, super leżą nic sie nie marszyczy 🙂 jeszcze tylko zobaczę jak po praniu, jak wszystko bedzie ok to uszyję sobie jakieś inne kolorki  💃
wyglądają super Korsik !
Korsik super! Gdzie kupowałaś i ile dałaś za frotkę?
Ja mam bordowy polar i nie wiem co z niego zrobić... Owijki, podkładki czy ochraniacze stajenne? To ostatnie wymaga trochę więcej skupienia 😁 Myślałam, żeby zrobić takie według projektu Naf.
dzięki  😉
Strucelka, to z prześcieradła  😁 froty na metry nie mogłam znaleźć, a prześcieradło znalazłam u nas i nie musiałam płacić za wysyłkę
Ollala- ja mam błekit+fuksja zamówione u Escady i już się doczekać nie mogę.

Ivett, a takie dereczki z rozcięciem na łopatce robisz, czy tylko proste?
mogę zrobić, ale nie wiem czy to się będzie ładnie układało
ivett- przepiękna ! Polarowa ?
dzięki 🙂  Polarowa
jeszcze ciepłe  😀 niestety fotki przekłamują kolor, który w rzeczywistkości jest różowawo-brzoskwiniowy, bardziej jak na pierwsze jfotce niż na drugiej 🙂

na gąbce szyje się 1000 razy lepiej niż na ocieplinie, polar się nie przesuwa, kształt się nie zmienia itp  🙂
edit
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Ogłoszenie poza tematem "Ogłoszenia"
Kiwii taki post to do Ogłoszeń a nie tutaj 🤬
pasiak machnięty ma szybko 😉 kolory: mięta/granat... i zostaje ze mną 😉

escada dobrze ze mi sie pasiaki nie podobaja 😉

T jak Tagii? 👀
dorwalas alcantare ala alt rosa? 😜
T jak Tagi😉

alt rosy narazie brak, ma być w marcu...
moja Zunia w końcu doczekała się nowej dery 🙂

wstawiam fotke padu robionego przez mame 🙂  ile sie nasluchalam ...az uszy bola  🤣 nigdy wiecej juz nie zrobi
ivett, świeetna, pasuje jej  ;] i jakie ma piękne nogi ^^
Naciau, super jest, z czego? i jaki kolor ;]
kolejny padzior... kolor to bardzo ciemny granat, ale oczywiście zdjęcie jak zwykle  🙄 krój jak anka, pikowanie jak es max...

😲 escada to naprawde Twoje?? yyyy... wyglada nieciekawie...zupelnie jak nie Twoja robota... 😲
paulinka a nie wiem jakiś pomarańcz , alkantara oczywiscie  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się