cześć 😀 chciałabym przefarbować mój kask (podobny do tego- zamszowy, tak myślę) na brązowy kolor. i teraz pytanie czy da się to zrobić? jeśli tak to czym najlepiej? tak żeby nie farbował jak będzie np. padać
Mam pytanko, gdzie można dostać naczółki do DIY? Mam na myśli w takie jak w tej aukcji: [[a]]http://www.ebay.de/itm/291436778307?_trksid=p2055119.m1438.l2648&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT[[a]]
A ja mam pytanie: jakie materiały bezpieczne na nauszniki? Mogą być sztuczne? Dzisiaj jedne zrobiłam, bawełniane, myślę z czego jeszcze mogę zrobić (oprócz szydełkiem lub na drutach, bo do tego mam dwie lewe)
Też się pochwalę 🙂 gwiazdki w wersji DR i VS, dragonfly z beżową lamówką, baltic, Jest jeszcze kilka nowych kolorów ale tylko nie chciałam dodawać post pod postem 🤣
Bawełna 120g/m2 nada się na wierzch i spód czapraka? I jaka grubość watoliny na zwykły czaprak?
przyłóż wzór czapraka do materiału bo może się okazać że gdzieś Ci nie starczy+to że musisz zostawić kilka mm żeby doszyć lamówkę. Ja mam watolinę 2 cm grubości i składam na 3 warstwy bo na tyle pozwala mi maszyna jak przeciśniesz więcej to 👍 fajnie zrobić fastygę przez całość to będziesz mogła szyć bez obawy że coś się przesunie 😉
Fisia, kantaroogłowie robi wrażenie :P, ale przy kantarze z pierwszej fotki mam wrażenie, że ta taśma jest mocno cienka 🤔 może mi się wydawać 😉 Żmijkowa@, ale pytanie było o gramaturę 😉 ja z tym niestety nie pomogę bo nie pamiętam jak wygląda jaka... :P
Kayri, myślę, że 120g/m2 będzie cieniutka strasznie, będzie Ci prześwitywać i zapewne też długo nie pożyje bo się wytrze - jeszcze zależy jakiej jakości, ale raczej szukałabym grubszych.
Wrzos ten materiał cascade do mnie osobiście jakoś nie przemawia, trochę jak mikrofaza tylko pewnie sztywniejsze i raczej nie za bardzo oddycha :p ale kto wie, dopóki nie spróbujesz to się nie przekonasz 😉
W takim razie jednak będę szukała ładnej alkantry. Chyba, że znajdę grubą bawełne... 150g/m2 czy więcej. I jak z tą watoliną, bo czapraka 5 cm grubości sobie nie wyobrażam.
W takim razie jednak będę szukała ładnej alkantry. Chyba, że znajdę grubą bawełne... 150g/m2 czy więcej. I jak z tą watoliną, bo czapraka 5 cm grubości sobie nie wyobrażam.
czaprak nie ma 5 cm grubości bo przy pikowaniu watolina siada na szwie i czaprak wygląda tak samo jak te z gąbki
Czy ktoś z was wszywał sobie lej do bryczesów 👀 Rozciagnęły mi się z tyłu moje ulubione dżinsy i chciałabym sobie je przerobić na bryczesy właśnie 😉 Czy lepiej do tego kupić jakieś pikeury tanie i z nich lej, czy może znacie jakiś materiał lub ma ktoś takie leje do sprzedania? Czy to da się w ogóle tak wszyć do spodni zwykłych? Czy taka nie-jeździecka krawcowa podołałaby takiemu zadaniu i ile to by mogło kosztować?
Pytanie do dziewczyn, które znają się na skórach 🙂 czy jeśli użyję to na nachrapnik w celu jego odświeżenia to wyjdzie mi efekt jak na lakierowanych nachrapnikach? :kwiatek: http://szewex.pl/shoper5/pl/p/APRETURA-NABLYSZCZAJACA-STARLUX-32401/816 oraz, czy po zastosowania farby Toledo stosowałyście do wykończenia jakiś apretur tak jak każą w instrukcji 🙂 ?
tak, toledo trzeba koniecznie wykończyć, bo bywa szara i w plamy. ściera sie itd. no i matowa, ew. błyszczy nierównomiernie. po apreturowaniu sie robi ok. apretura tej samem marki - czym więcej warstw, tym mocniejszy połysk, albo można tez pastami, smarami z woskiem (brak efektu lakier)
mi ostatnio wyszło tak (odświeżenie koloru - ale lepsza farbą + lakierowanie. różne poziomy gładkości-blingu (nachrapnik vs nazolek V) zależą od podłoża - jak gładka jest skóra, jakiej jakości, rodzaju. no i +naczółek od podstaw 😉 zdjęcia przy zachmurzeniu + niebieska ławka. kiepsko ;/
horse_art chyba zapomniałaś o micklewmie dla mnie, bo miał być na koniec marca, potem połowa kwietnia a teraz nie odpisujesz. Więc grzecznie się przypominam z zamówieniem, daj znać czy je wykonasz czy zwrócisz pieniążki?
Frans, odpisywalam ;/ a miklemik zrobiony nawet z naczólkiem za to paskudne czekanie 🙂 mas pw-jesli fb szwankuje pisz maila, albo tu pw (dla wyj.min polamalam palce - wiec wszytko sie wydluylo, bo jak probowalam cos z szynami robic to popsulam i musialam od nowa 🙁 )
w takim razie jestem spokojna i cierpliwie czekam, życzę powrotu do zdrowia :kwiatek: poproś kogoś aby zrobił foty bo prócz mnie spore grono re-vol ty też jest ciekawe Twego dzieła 😉
any , taśma nie jest tak gruba jak w zwykłych kantarach, ale spełnia swoją rolę 🙂 Zarówno kantar jak i kantaroogłowie mają się dobrze mimo, że moje konie nie należa do szanujących sprzęt. Ale owszem wolę doszywać jeszcze jakąś tasiemkę tak jak w kantaroogłowiu. To jeszcze wrzuce pare nowości:
Hej hej 😀 Nie wiem czy dobry wątek, chociaż szukam odpowiedniego wątku od ponad 10 minut i jedynie ten się jako tako nadaje. W każdym razie - jeśli obetnę owijki elastyczno polarowe (1.5m polar 1.5m elastyczna) z 3m na 2m to wszystko będzie okej? w sensie czy 0.5m polaru które zostanie nie będzie zbyt cienką podkładką do owijki elastycznej i czy wszystko będzie okej z rzepem (jedna część okaże się za krótka czy coś i rzep będzie odstawał itp.)? Liczę, że ktoś z was wie o co mi chodzi i z góry dziękuję za odpowiedzi 🙂
Jeśli zły wątek bardzo przepraszam, będę szukać dalej.