Jeśli chodzi o własnoręczne robienie czapraków, owijek i derek jestem totalnym beztalenciem 👀 Ale marzy mi się komplecik soczysta zieleń + haft z imieniem Rudej + obszycie brokatowym sznureczkiem 😜 może u którejś z was zamówię bo robicie cuda 🙇
Mam fajny materiał w i na niego, ale niestety moja maszyna mi zaniemoże bo za gruby... Oczywiście lamówka doszyta, a wstawkę na popręg jakoś tam ręcznie popapram... Do ciochrania w codzienny trening ma być, wiec cudów nie oczekuje 😉
Teeoretycznie, gdyby obszycie nie było luźne, tylko napięte, i nie rozciągające się w użyciu, a taki czaprak założony prawidłowo bez kręcenia, wiercenia i poprawiania siodła to nie powinno się rolować. Ale to tak tylko w mojej teorii... 🙂
Liściu - ja myślę, że to się będzie przesuwać i rozpadać 🙁
escada - piękny kolor 🙂
Ja tymczasem wpadam z moimi "błyszczakami" 😉 sam materiał może nie taki świecący, ale wyglądają dość elegancko 😅 1. Fiolet z brokatową taśmą i sznurem, brakuje tylko ozdobnego napisu kursywą, ale niestety hafciarki brak 😉 2. Granat pikowanie potrójne romby, podwójny sznur srebrny 3. Ecru, pikowanie potrójne romby, podwójny sznur ecru 4. Dragonfly (morska zieleń, zdjęcia nie oddają koloru), pikowanie potrójne romby, podwójny sznur srebrny
podpowie mi ktoś czym mogę obszyć żel pod siodło, żeby się tak nie niszczył? Myślałam o polarze bo akurat mam w zapasie, ale boję się żeby się później nie przesuwał pod siodłem 🙁
Kayri, wizualnie lepiej bez, ale czy sznurek nie jest potrzebne, żeby trzymały kształt? Plamkakochanie, próbowałabym użyć elastyczno-bawełnianych podkoszulek.
Kolejne ochraniacze kontaktowe wykonane przeze mnie😉 Tym razem pomyślałam o estetycznym wykończeniu taśmą😉 Zdjęć na nogach niestety nie mam, bo w stajni większość grubasków, a moja w cobach chodzi, ochraniacze full 😉
escada Tak uderzam w ten deseń właśnie 😉 Tak czy siak wole dawać tą taśmę bo mimo użytych szewskich nici obawiam się, że ochraniacze mogą nie być dość trwałe, a w sumie na tym mi zależy;p