Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Mogę zadać głupie pytanie? Jaka jest kolejność robienia takiego czapraka? Rozumiem, że najpierw przełożenie materiału wierzchniego i spodniego gąbką. Potem co? Przepikowanie? I obszycie lamówką + dodanie przystuł?
przeztysiacmorz
Podszycie jest wełniane. Nie obciera mi konia. Glownie dlatego ze dosyc czesto sie obcieralismy mama zaczeła produkcje handmade. To podszycie sprawdza sie idealnie. Wchlania pot i działa w sumie jak naturalne futerko. Długo szukałam zanim zdecydowałam sie na spod czapraka. A teraz jest takie misiowe i kon zadowolony  💘

Dziewczyny mama nie jest do oddania, ani do ukradzenia ani do pozyczenia 😀
Hypnotize genialne!
Adoptujcie mnie!  😜
Hypnotize, mama rulezzzz  👍 masz kolekcje super orginalna. mama przyjmuje zamowienia???  😜
katija

Mama jest bezrobotna. Siedzi w domu i nie ma co robić. A że na prawde ma talent do szycia to dałam jej pomysł na czapraki. Ona szyje nawet aplikacje na te czapraki. Własnie opracowuje nowe ładniejsze kolory z naszytymi koronami 😀
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Post wedytowany. To nie jest wątek ogłoszeniowy!
Hypnotize, super. naprawdę dobra robota!
Gdybym ja tylko miała maszynę !! Ahhhh!! Cuda🙂🙂 Szkoda, ze nie ujeżdżeniowe hehe
Hypnotize, fioletowa krata jest mega, super!
Hypnotize jejku ukradne Ci mame 🙂
a ona tak sama z siebie czy jakoś sie tym zajmuje? bo są piekne i fachowe
Likier ujezdzenowe beda nastepne :P I łezki tez  🏇 😍

miloska
Mama ma talent plastyczny i jest krawcową. Wiele lat szyła garnitury i damskie suknie wieczorowe i ślubne. Dzieki temu wszystkie jej prace które szyje sa fajnie dopracowane 🙂

Burza
Dziekuje w imieniu Mamy 🙂
Hypnotize, aaaaa coś pięknego te pasy są super !! 👍
I będą korony aaaaa 😜
Dobra robota  :kwiatek:
Hypnotize rewelacja, zwłaszcza ten w pasy!! 😍 chyba też sobie machnę taki 😉 i jak dorwiesz kratkę czarno czerwoną (kiedyś był taki tattini, ale nie mogę znależć go już ;( ) to od ciebie zamówię 🙂
Hypnotize a ile za taki czapraczek  🤣 🏇
A moja mama dzierga nauszniki ;D.

Ale i tak padów Hypnotize nic nie przebije!
Sisisa, nauszniki ciekawe ale te uszy w paski nie przemawiają doi mnie. wyglądają jak skarpetki 😉
jeeej wątek zdolnych mam 😉 moja też zdolna, ale woli robić mi czapki, szaliki, skarpetki i rękawiczki niż sprzęcior do konia  🤣
Piękna modelka w nie mniej uroczej derce od Ivett  🏇
gniady w tych kolorkach wygląda świetnie 🙂 A dera dla Twojego srokacza już się szyje.
Super! Jak dotrze to z babą-jagą ubierzemy 'zakochaną parę'- będą się oboje lansować  😁
No to ja trochę okaleczę wasze oczęta tym, co sobie stworzyłam z nudów. Pierwszy raz igła i nitka + maszyna. Parę razy bym sobie prawie palce poprzeszywała  😁
Mam nadzieję, że będzie pasowała na kucola. Zastanawiam się czy nie dorwać gdzieś sznurka i nie obszyć dodatkowo, żeby chociaż trochę lepiej wyglądała 😉

Doszyć sznureczek z zapięciem pod ogon? Nigdy nie miałam żadnej derki, szyłam na oko i nie mam żadnych wzorów 🙂
Maddie gdzie kupiłaś ten materiał?  😍
Najzwyklejszy kocyk z Black Red White  😉
kolejny padzisław wersja extra_mega_super_long pod siodło extra_mega_super_long-tybinkowe
ładny, starannie wykonany
jeszcze fajniejszy by był jak by miał zaokrąglany przód 🙂
krysiex213, super się padzior na Radży prezentuje 😉 zrobiłabyś taki na zamówienie?
aaa zamówienie było bez profilowania na równo.
Poncioch pewnie że bym zrobiła rozkręcam produkcje :p
Ivett , uszyłam! Sama w to nie wierzę, ale tak! 💃
Moje siodło tonie więc jest nadzieja ze większe siodło wejdzie w sam raz
http://picasaweb.google.pl/lh/photo/_wE1nf98kwcSXnUDesoYkA?authkey=Gv1sRgCMGxgKmIgqyFLA&feat=directlink

http://picasaweb.google.pl/lh/photo/FfafdM3NMOVL7gc4-uKIUA?authkey=Gv1sRgCMGxgKmIgqyFLA&feat=directlink
oczywiście spuszczam zasłonę milczenia na porażki , upadki i jakość przeszycia, bo to moja pierwsza rzecz wykonana na maszynie
Ivett jeszcze raz dzięki za pomoc 🙇

o masz! edytowałam, powinien być dobry link
nika77, zły link  👀
ja dizs przelew zrobiłam i oczekuje na Ivettowe cuneńko
dereczke treningową
A ja dzielnie czekam na moje cacko od escady  😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się