okunka, ale jeszcze nie jest idealnie! 🤔wirek: "Navy-green" jest świetny! od dawna chodzą za mną te kolory. 😍 Zainspirowałaś mnie i jak znajdę odpowiednią alkantarę, to skonstruuję brillanta navy z ZIELONĄ lamówką! 🙂
dziewczyny pomocy, znalazłam w domu starego łucznika ze stołem, czarnego ze złotymi zdobieniami, ma ktoś taką ? jaka jest ? daje rade ? i jak nią ie szyje ?
karla158, to chyba musi być jakiś baaaardzo stary Łucznik. Teoretycznie im starszy, tym wytrzymalszy. 🙂 Jeśli to jest ten, o którym myślę, to pamiętam go jeszcze z warsztatów kaletniczych - a to dobry znak. 🙂
szamanka, jak zrobisz to się pochwal! 🙂 Do starych maszyn w większości można znaleźć instrukcję obsługi w internetach.
sumire moje ma troche więcej dźwigni, okunka i monoc możliwe że to singer, nie wiem jeszcze nie dokopałam się do nazwy przez tonę kurzu, podobno stół stoi gdzieś pod szopą, musze poszukać ale pytam czy warte zachodu 🙂 bo troche zdekompletowana, nie ma igieł i wgl, moja babcia ma taką samą szyjącą, w sumie ma 2 ale nie chce dać 🙁
Bedzie ciciezkoz iglami bo nie sprzedają już okrągłych igieł. W dodatku atare maszyny nie szyją do tyłu, a ja nie wyobrazam sobie szyc bez zakanczania szwów.
Ja spłodziłam derkę w wielkich bólach, moja maszyna nadaje się tylko na śmietnik, a na nową brak kasy, tak bywa. Stara derka którą uszyłam, przetrwała 3 sezony i pewnie służyłaby dalej, ale moja baba wytarzała się na zamarzniętym twardym i nie równym podłożu i ją podarła. Ta nie wyszła tak jak chciałam, ale z powodu umierającej maszyny, wyszła jak wyszła. Modelka też nie miała ochoty pozować 🤔