Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Podziękować 🙂  :kwiatek:

To jeszcze tak dla złamania brilliantowego szycia...

Navy...leży obok i stwierdzam że kolor jest tak piękny że Pączuch też musi taki mieć  🏇

krysiex213
Ty juz lepiej ludzi nie denerwuj 😀iabeł:
krysiex213 - jaki śliczny *.*
krysiex213  gdzie kupujesz sznurek ozdobny? jedyne co znalazlam na allegro z takich rzeczy to tasme z motylkami etc oO a to jednak nie bardzo mi odpowiada😉

poda mi ktos wymiary padu? chcialabym zrobic a nie specjalnie chce wydawac 100 zeby miec od czego odrysowac😉
pamiętam, że ktoś kiedyś tutaj wstawiał rzeczy szyte przez siebie z futra naturalnego, może pamiętacie kto to był?  :kwiatek:
potrzebuję kogoś kto podjąłby się uszycia futerek do ochraniaczy  🙂
nie przypadkiem Zorilla?
Bylam to przypadkiem ja ale obawiam sie ze nie mam juz na tyle futerek. Ale napisz o co chodzi 🙂
okunka Marti na allegro, w kategorii rękodzieło wpisujecie sznurek i powinno wypluć i zwykłe i kolorowe (fakt faktem kolorowych nie ma dużo ale zawsze)

asds to skoro już ludzi denerwuje to jeszcze ciut ciut

Olimpia blue 🙂

Boski ;oo
Mnie ciekawi co mi wyjdzie xd Ale zacznę chyba dopiero w wakacje by mieć więcej czasu na to :p
[i][b][b]krysiex213[/b][/b][/i]  właśnie zostałaś mianowana moim czaprakowym mistrzem 🙂
Krysiex213

Nie!! Why?!?! Jak ja teraz do końca maja wytrzymam... 😵
witam wszystkich, długo namawiałam moją utalentowaną mamę do uszycia padziku i wreszcie się spełniło moje marzenie! jestem prze szczęśliwa ponieważ są to moje pierwsze pady DIY 😅 tak się mamie spodobało ich szycie że mówi że chętnie będzie dalej szyć haha 😀 więc jak ktoś chętny to moja mama do dyspozycji, uszyje co tylko komu się zamarzy , ponieważ ma wreszcie duuużo czasu (i najważniejsze że sprawia jej to radość) 🙂
Posiada jakaś dobra dusza wymiary czapraka pony?  :kwiatek: chodzi o czaprak lub pad (obojętne) dla kucyka do 120cm 😉
Sprawdzałam w wyszukiwarce i niestety nie udało mi się znaleźć żadnych wymiarów, ani działającego linka z wymiarami, więc jeśli było to przepraszam.

Krysiex ten kolor olimpia blue jest prześwietny  😜 aż mi urosło w głowie kilka koncepcji artystycznych  😍
ja chce taką mame...
moja nic nie chce robić...nawet sukienki mi nie skonczyła (tylko pozszywać bo przerabialam miala) 🙁

bu... chyba musze się sama nauczyć. są "przenośne" maszyny? bo ja mieszkam w 3 domach tygodniowo... ;/

przez cholera zagladanie do tego wątku chce nowe czapraki, nowe kolory...i nie moge sie zdecydowac jakie ;/
masakra...
szczerze moja mama szyje na maszynie tapicerskiej więc dość łatwo jest jej ale za to moja kuzynka ma przenośną maszynę -bo uczyła się w szkole krawieckiej i swój sprzęt nosiła na lekcje, dlatego wiem że istnieją takie lecz są dość małej wielkości 🙂
okunka, wymiary czapraka pony.

Mierzone w najszerszych punktach. Zależy też jaki chcesz mieć wyprofilowany.
Ja mierzyłam inny niż ten z obrazka także wzorem czapraka się nie sugeruj.  😉
Ewentualnie mogę zrobić dokładniejsze pomiary jeśli powiesz, który punkt dokładnie chcesz.  🙂
Jeszcze mam czaprak pony wyprofilowany tylko na miejsce siodła. :p
xxKooniexx  w zupełności mi wystarczy 😀 dziękuję bardzo :kwiatek:
Myślałam, że to mniejsze będzie hehe, nie wiem czy na takiego karzełka nie za duży, ale najwyżej odejmę tu i ówdzie 😉
Mam jeszcze mniejszy jak chcesz! Zmierzyć Ci? 🙂
Bo ten raczej taki duży pony, idealnie pasuje pod siodło 16,5", moja klacz (ok. 160w kłębie, masywna) w siodełku 16,5" pod tym czaprakiem właśnie chodzi i całość pasuje idealnie :p (wbrew pozorom nie jest to za małe! mamy system wymiennych łęków i jesteśmy dopasowane!) 😉
Pewnie, jeśli da radę, to zmierz i podpisz dużymi literami WYMIARY CZAPRAK PONY co by ktoś w przyszłości mógł w wyszukiwarce na re-volcie znaleźć 😉  :kwiatek:
A wracając do tematu tych owijek elastycznych. Kupiłam przed chwilą bandaż 12cm x 5m i moja mama powiedziała że może taki uciskać nogę konia. No bo to jest niby "Opaska elastyczna uciskowa" i mam właśnie pytanie czy mogę z tego zrobić owijkę? A jak nie to jaki inny mógłby być?
hym... kiedyś wstawiałam obrazek z wymiarami wszystkich modeli, rozmiarów. ale tez nie wiem jak to wyszukać 😉))

naczółek zrobiłam, mój nowy pomysł nie kopia 😉

Kamilaa - kiedys się tylko takimi zawijało. ale własnie - 1. trzeba umiec, bo faktycznie źle zawijając można zrobić krzywdę, ale tak samo jak "sklepową" elastyczną. koniecznie od dołu zaciskać i dość lekko, no i na podkładkę lub polar owijki (jeśli łączone) - zamortyzuje rożne naciski i zapobiegnie odparzeniu
2. one szybko się niszczą, rozciągają.
horse_art  czym przyklejasz lub przyszywasz  cyrkonie ??
Żel jest łebską dziewczynką i zawsze kopiuje to co jej się przydać może 🙂 także ja mam ten obrazek i się nim mogę podzielić 😀
horse_art, Ty zły człowieku! Cudo! Swoją drogą mój wymarzony 4-rzędowy, który mam zamiar robić, ale... nie mam weny i cyrkonie leża i czekają 😉
zelka2303, o ten sam obrazek wstawialam hihi 😉

karla158, juz kilka razy pisalam 😉
ten jest klejony, ale niektóre przyszywam - jak na materiał i 1 rządek np
xequus, ja cie motywuje 😉)))
ja nie mogłam się "wziąć" bo nie mialam materiałów ciągle  jakiś...
ale teraz już poleci 😉 w końcu kilka os czeka :P
horse_art zawsze jakoś tak przeoczałam to ,  , dzięki może jakoś spróbuje , bo ten pasek cyrkonii leży i nie wiem co z nim zrobić , ma  jakieś 100 cm ale może jak przytne to się nie rozleci 🙂
horse_art świetne wyszedł,  no, no  rozwijasz warsztat , podnosisz poprzeczkę /  dawaj go na koniu  / na drzewie ładnie i tło do zdjęć  😍  .

horse_art świetny naczółek i dzięki za info  :kwiatek:
karla158, spróbuj przyszyć, duóż firm ma po prostu obwiązane nitka miedzy kryształki i naokoło paska. mi się to nie podoba. ale na koniu pewnie mało widać. albo jakiś klej...nie wiem z czego te krysztalki i baza i na co chcesz przyczepić

Widek07, drzewo jest dużo lepiej współpracującym modelem niż moje koniska...jak się nie kręcą i nie robią min "umieram" (specjalnie, bo jak nie pstrykam stoją i wyglądają normalnie)
a! zapomnialam (całkiem bo zostawiłam go pod drzewem) jeszcze nachrapnik obkleiłam. był taki brzydki strasznie i dziwny: rurka+płaskie. zobaczyłam go w kartonie ..i usłyszałam "prosze! zrób coś ze mną! chce byc piekny!"

i taraaam!

jednym tylko się martwie, że chyba to cob... czyli na mojego za mały...a taki śliczny...nie mogłam sie oprzeć... da się koniowi zmniejszyć głowę ? :P

horse_art będę próbowała naczółków mam pełno a kryształków wystarczy na 3 naczółki , więc wkoncu jeden może mi wyjdzie , zazdroszczę ci talentu 🙂  a kryształki mam takie jak na tym twoim cudeńku na drzewie , chodzi o naczółek a nie nachrapnik 🙂  tylko że 3 rzędowy a nie 4
był to pasek ozdobny do spodni , i chce przyszyć do zwykłego naczółka ze starego ogłowio-prezenterki ,  ten naczółek jest  zwykłym prostym paskiem skóry ,  bez żadnych uwypukleń 🙂 bez żadnych podszyć
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się