słuchajcie, a macie jakiś pomysł co mogłabym zrobić ze ścinek z polaru? Myślałam o derce treningowej, ale to jeszcze duuuużo mi tych ścinek brakuje 😁 😁
jak robicie uszy w nausznikach? Może mi ktoś podać wymiary padu wszechstronnego? Wysokość złożonego na pół i szerokość. Jakich materiałów można użyć do czapraka? (oprócz bawełny?)
bawelny to lepiej takie mocnijszej, alcantary, microfazy zwanej tez vlevetem i 100 innych nazw. na na dół jeszcze welur 🙂 no i bawełna, ale werur jest milszy w dotyku-bardziej miekki. musisz wybrac cos mocnego a pozatym to moze byc kazdy material moim zdaniem. zwlaszcza te obiciowe (one sa z załozenia mało delikatne).
dzięki, dzisiaj dorabiałam kapturek, bo to derka dla przybłędy z zapeleniam uszu, starego chorego itd, smiesznie wygląda 😁
szkoda tylko że derka z tyłu odstaje, ale to chyba przez to, że taśma jest sztywna, następnym razem jak będę szyła kupię miękką, ale tą szyłam z tego co miałam w domu
A ja mam pytanie, co do szycia padów 😉 przekonałam mamę, żeby mi uszyła, zobaczymy, co z tego wyjdzie 😀 1.Trzeba szyć ten 'dzióbek' na kłąb? Bo na niektórych zdjęciach, albo go nie ma, albo tylko to tak wygląda, np. tutaj: 2.Pady też się szyje, jak czapraki, z dwóch połówek, czy można od razu wyciąć całość (trochę namieszałam, ale myślę, że wiecie o co chodzi :hihi🙂?
A ja dodam ze wlasciciel bardzo zadowolony, tak jak i jego wlascicielka i trenerka (bo okazala sie takze bardzo cieplym okryciem, ktore (podobno) doskonale chroni trenera przed zamarznieciem w trakcie treningu 😀
Przepraszam, jeśli to nie zbyt dobre miejsce na to pytanie, ale lepszego znaleźć nie mogłam...
Czy ktoś się orientuje co to za materiał? dla ułatwienia dodam, że czaprak Euro-Star Max jest na takiej podszewce - próbowałam coś znaleźć ale jakoś nic mi nie pasuje, a może ktoś z Was wie... on jest dość szorstki w dotyku ale jednocześnie delikatny i dość rozciągliwy - no i czaprak dzięki niemu się nie wysuwa spod siodła 🙂
Te mało estetyczne kłaczki... to robota Blondynki 🤣