Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

kropa- piękne! z jakiego materiału są uszka?
Strucelka, możesz mi dać bo mi brakuje uszek, rączek i nóżek do misia  😀iabeł:
Lovely - to chyba jakiś welurowy, nie gruby aksamit, tu wszyty lewą stroną tkaniny na wierzch  😉. Resztka leżała w szafie... i jak widać się przydała 💃
to ja też się pochwalę

ochraniacz na łopatki (wokół guma):

i trochę nie udana derka dla mini psiaka:
Korsik fajna ta dera dla psa! 😉

słuchajcie, a macie jakiś pomysł co mogłabym zrobić ze ścinek z polaru? Myślałam o derce treningowej, ale to jeszcze duuuużo mi tych ścinek brakuje 😁 😁

dzięki 😉

ze skrawek to chyba niewiele da się zrobić, może podszyć nimi jakiś kantar?? ja tak ostatnio robiłam, złożyć kilka razy w poł i podszyć
jak robicie uszy w nausznikach?
Może mi ktoś podać wymiary padu wszechstronnego? Wysokość złożonego na pół i szerokość.
Jakich materiałów można użyć do czapraka? (oprócz bawełny?)
bawelny to lepiej takie mocnijszej, alcantary, microfazy zwanej tez vlevetem i 100 innych nazw.
na na dół jeszcze welur 🙂  no i bawełna, ale werur jest milszy w dotyku-bardziej miekki.
musisz wybrac cos mocnego a pozatym to moze byc kazdy material moim zdaniem. zwlaszcza te obiciowe (one sa z załozenia mało delikatne).
okej czyli na dół welur, a na górę coś z powyższych. Dzięki Zorilla

To czekam jeszcze na pozostałe odpowiedzi
Korsik- derka dla psa mega profi 😜
dzięki, dzisiaj dorabiałam kapturek, bo to derka dla przybłędy z zapeleniam uszu, starego chorego itd, smiesznie wygląda  😁

szkoda tylko że derka z tyłu odstaje, ale to chyba przez to, że taśma jest sztywna, następnym razem jak będę szyła kupię miękką, ale tą szyłam z tego co miałam w domu
Te firmowe ocieplane na małych pieskach tez odstają na dupsku więc nie jest źle 😉
A ja mam pytanie, co do szycia padów 😉 przekonałam mamę, żeby mi uszyła, zobaczymy, co z tego wyjdzie 😀
1.Trzeba szyć ten 'dzióbek' na kłąb? Bo na niektórych zdjęciach, albo go nie ma, albo tylko to tak wygląda, np. tutaj:

2.Pady też się szyje, jak czapraki, z dwóch połówek, czy można od razu wyciąć całość (trochę namieszałam, ale myślę, że wiecie o co chodzi :hihi🙂?

Z góry dzięki :kwiatek:

Ponawiam 😉
agniecha930, większość padów nie ma wyprofilowania.
Dorzucam fotkę mojej polarówki na właścicielu
A ja dodam ze wlasciciel bardzo zadowolony, tak jak i jego wlascicielka i trenerka (bo okazala sie takze bardzo cieplym okryciem, ktore (podobno) doskonale chroni trenera przed zamarznieciem w trakcie treningu 😀
ogłowie bezwedzidłowe jak sie sprawdza nie próbowałam koń był tylko do przymiarki 😉

kiwii, ale bajer, mogę zrobić podobne na nasze kucory? 😉

oczywiscie ze możesz a czemu by nie ? 🙂
Wybaczcie, że się znowu chwalę, ale słodkość kolorków nawet mnie powaliła na kolana 🙂
Derka Tunridy

Ivett- jesteś absolutnie genialna 👍
ivett najlepsza 😜
Prześwietna! 😍 😍 😍

Czemu nie mam kury znoszącej złote jajka... 😡
[quote author=Paulinka link=topic=88.msg436020#msg436020 date=1263214144]

oczywiscie ze możesz a czemu by nie ? 🙂
[/quote]

bo różnie bywa 😉
jak zrobię to zaprezentuje na naszych 😉
ivett- przesłodka  😍
ale cukiereczek!

ja dopracowałam psią derkę, ale model śpi więc jeszcze nie wiem czy jesy już dobra
ivett, po prostu boska !!! jak ja kocham różowy!
Ivett, dereczka jak zwykle piękna  😅

Przepraszam, jeśli to nie zbyt dobre miejsce na to pytanie, ale lepszego znaleźć nie mogłam...

Czy ktoś się orientuje co to za materiał? dla ułatwienia dodam, że czaprak Euro-Star Max jest na takiej podszewce - próbowałam coś znaleźć ale jakoś nic mi nie pasuje, a może ktoś z Was wie...
on jest dość szorstki w dotyku ale jednocześnie delikatny i dość rozciągliwy - no i czaprak dzięki niemu się nie wysuwa spod siodła 🙂

Te mało estetyczne kłaczki... to robota Blondynki  🤣
wygląda jak membrana sympateksowa..
To nie jest ażurowe... ale dzięki za podpowiedź Deborah 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się