a dlaczego właściwie nie można używać takich?
http://allegro.pl/klamra-plastikowa-szer-30mm-0-75-zl-szt-i2772196399.htmlłatwiejsze do zapięcia, trudniejsze dla konia do odpięcia (tzn nie sprawdzałam takich, ale te normalne i takie jak na klacie i pod brzuchem odpina)
a w ogóle to masakra...chciałam kilka rzeczy na te naczółki i mocno się ograniczając (+3 dla kogoś w "nie moich" kolorach i dodatkach) powybierałam w kilku sklepach po kilkadziesiąt zł.... tu złotówka, tu 1 coś, jedna czy dwie powyżej dychy... nawet kryształków nie wzięłam (tzn nie duzo :P ) bo jakies mam...
tasiemki w końcu kupuje 12 mm ( i 15) bo ładniej wyglądają, ale cholera wyszło 15 szpulek (plus kilka w innym sklepie)! i tak zamiast bardziej się opłacających dużych biore po 4 metry - bo inaczej bym zbankrutowała...i co ja zrobie z 30 m tasiemki?
i po co tyle kolorów???? no ale sie zbiera...o ten fajny a tamten, o dobra 2 zł w tą czy w tą... i stówa... i w kolejnym tez to tamto i kilkadziesiąt...
no wiecie - o to pod kolor tego czapraka, a to pod tą suknie której jeszcze z paczki nie wyjęłam...
eh... i jeszcze znalazłam super drewniane pół-produkty, będą na prezenty.... - kolejna kasa ;/ ale bede mieć spokój już i nie wydam tyle co na gotowe...przynajmniej farby mam kupione już (tak sie usprawiedliwiam)
i tym sposobem miałam za sprzedane bryczesy i te gotowe naczółki kupić derke, a zamówiłam pełno pierdółek ..... dać babie konto internetowe i allegro ;/ no i pad o którym marze od dostania poprzednio uszytego 😉