Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

🚫 kurde aż musiałam poinwigilować Hanoverkę i znaleźć co to ma za buty. No i  😍.
Zorilla, lansiarskie nie? 😉 zasluguja na te torbe 😀
Ja kocham jak się coś błyszczy  😍 😍 😍 Także to wystarcza żeby mnie kupić  😁 😁
ivett, torba jest fantastyczna! 🙂
No pięknie mnie tu inwigilujecie dziewczęta 🤬 Zorilla ja teraz muszę mieć do tych oficerek ogłowie z lakierowanym nachrapnikiem, bo normalnie nie wytrzymam!
Ale ja nawet niechce mówić jaką mi ivett derę szyje, aż piszczę sobie w duchu 😜
hanoverka, to może jeszcze torbę na ogłowie  😀iabeł:
apropos zasmaradzania- przecież butom trzeba dać wyschnąć przed pakowaniem gdziekolwiek...
ivett jesteś okrutna! Jak mi rozłożysz raty 0% to torbę też biorę 😁 Dorwę cię na fejsbuku musimy przegadać tą torbę, bo faktycznie może mieć rację bytu. Tylko jak mnie nie-mąż zobaczy jak idę do stajni z tą torbą na czapraki, na buty i jeszcze ogłowie no to się za głowę złapie chyba?
Hanoverka będziesz potrzebowała wynająć jego ręce do noszenia bo Ci trzecia potrzebna  😀.
Czy Ivett szyje Ci lakierowaną derkę 😀 ??
Ja mam lakierowane ogłowie Busse ale na oficerki to sobie poczekam aż się konto zapełni  🙄
tak🙂
lateksową o wysokim połysku  🤣
Oj wpisałam sobie w google... I chyba nie musze mówić co wypluło  😉 .

Dziewczyny gdzie zamawiacie taśmy hurtowo, albo półhurtowo? Tak 50, 100m? Ja usiłuje zamówić w Tech-Band i już wszystko było gotowe ale przestali odpisywać  🙁. Paskudni.
haha ależ się uśmiałam z tej derki lateksowej 😂 Na szczęście aż takiego zboczenia nie mam na tym punkcie, dereczka będzie słodziuśka jak cukierek 💘 Pochwalę się oczywiście w odpowiednim czasie!
torba na czapraki? coś mi chyba umknęło... też by ivett?
A jak taka torba wygląda ?
Kurcze chyba muszę zacząć odkładać kasę 😉.
ivett, pozwolę sobie tak walnąć prosto z mostu (straight from the bridge, jak przetlumaczył jakiś domorosły tłumacz): czy jest coś, czego nie potrafisz uszyć?

sei chyba ci umknęło, ale z przyjemnością wstawię raz jeszcze  😀
trusiu ja twierdzę, że nie, granicą jest jedynie wyobraźnia ludzka

ivett, pozwolę sobie tak walnąć prosto z mostu (straight from the bridge, jak przetlumaczył jakiś domorosły tłumacz): czy jest coś, czego nie potrafisz uszyć?

a co? pas Cię zaskoczył ? 😀
Jeszcze nie doszedł, ale jak patrzę na to, co w tym wątku się pojawia, nie mogę wyjść z podziwu.

A propos toreb, bo moje pytanie umknęło w naszych mailach: torba na ogłowia służy przechowywaniu czy bezpiecznemui przewożeniu? Bo tworzę czarnej tak piękne ogłowie (na razie mam naczółek), że nie wyobrazam sobie, żeby je wozić byle jak.
torba może służyć i do przechowywania i do przewożenia. W zależności od potrzeb.
Źle się wyraziłam, bo oczywiste, że można użytkowac tak i tak. Chodzi mi o to, czy jeśli w podróży torbę gdzieś rzucę czy spadnie, czy ogłowie jest tak mocowane, że nie  będzie narażone na "stres podróżny".  Patrzyłam pod tym kątem na zdjęcie, ale się nie dopatrzyłam.
w torbie jest doszyte mocowanie do paska potylicznego - więc nie do końca bezwładnie ogłowie lata w torbie
Pewno można by podoszywać również paski zapinane na rzepy, podtrzymujace, do pasków policzkowych. Kwestia pokombinowania.
też chce taką torbę  😜 na oficerki znaczy się  😍
Pewno można by podoszywać również paski zapinane na rzepy, podtrzymujace, do pasków policzkowych. Kwestia pokombinowania.
O tym samym teraz myslalam i zastanawialam sie nad doszyciem tego do swojej kupnej torby.
Byłby ktoś w stanie stworzyć niedrogo ogłowie bezwędzidłowe? Parciane, sznurkowe, coś takiego. Bo ja to totalny antytalent.
Byłby ktoś w stanie stworzyć niedrogo ogłowie bezwędzidłowe? Parciane, sznurkowe, coś takiego. Bo ja to totalny antytalent.

ja też się dopisuję do pytania 🙂
od kilku miesięcy się za to zabieram, ale jakoś mi się nie udało :P
Ja zmontowałam ogłowie bezwędzidłowe z małą pomocą rymarza - on dorobił pasek potyliczny i paski do wodzy, ja przerobiłam nachrapnik szwedzki i śmigam w tym ogłowiu już jakieś cztery lata.

Można też łatwiej, z nahrapnika hanowerskiego i zamiast pasków idących pod ganaszami dać linę.

a ja mam pokrowiec wielki, nie torbe, i bylam pierwsza i hanoverka papuguje!
a ja też będę mieć torbę na moje kocyki westernowe  😅
wszyscy papuguja :/
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się