AleksNever underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf 28 grudnia 2011 09:01
trusia - od jakiegoś czasu nosiłam się z zamiarem kupienia Anky ( coffee - ech ). Zrobiłam rozeznanie, popytałam, poszukałam sama na forum zdjęć, poczytałam. Dziewczyny w wątku Anky udzieliły mi wszelkich informacji. Nie mam możliwości pomacania Anky przed kupnem więc byłam dociekliwa 😀iabeł: . No i okazało się, że przy tak wysokiej cenie jakość wykończenia pozostawia wiele do życzenia. Od wczoraj włażę na stronę ivett, dziś też byłam 😍. Oglądam i się w przekonaniu utwierdzam, że wraz z początkiem roku napiszę do ivett i tę Ankową coffee zamianie na ivett - ową. Twoje słowa utwierdzają mnie tylko w tym :kwiatek: .
Poczyniłam kolejny czaprak na zamówienie. Osobiscie bardziej podoba mi sie na zywo niz na zdjeciu. Mam nadzieje ze w weekend uda mi sie dorwac z aparatem włascielke zielonego i rózowego 😀 Bo beda obie miały do tego owijki 😀 Wiec nie moge sie doczekac jak to na koniu wygląda 🙂
mam takie pytanie...chciałabym uszyć derkę dla kuca. Szczerze to nie wiem nic o szyciu,ale nie zaszkodzi spróbować. I mam pytanie...chciałabym uszyć derkę dla kucyka ma on 110 cm w kłębie i starczy mi polar 2x2 m? i Z czego zrobić klamry macie jakiś sprzedawców na allegro ktorych mozecie polecić? i co jeszcze potrzebne mi do derki?
Halo szczerze to nie wiem...dopiero co sie rozglądam za tym,ale widze,że cięzko bedzie kupic 2x2 m moze polecićie jakiś dobrych sprzzedawców internetowych lub w Krakowie? I jakiej wielkości potrzebuje polar na kuca 110 cm w kłębie i co jeszcze potrzebuje do uszycia derki?
Jiska polar z beli to zawsze 150cm szerokości. Poszukaj koców - mogą mieć różne fajne wzorki "kucykowe".
W Krakowie - ul. Filipa - dwa sklepy, ul. Długa - u wylotu filipa albo hurtownia Matimex koło błoń. Na Rzemieślniczej w Matexie też jest polar ale jakość słaba na takie rzeczy - bardzo się rozciąga więc nie polecam. Jeżeli jesteś z Krakowa będę na dniach zamawiać z allegro więc mogłybyśmy zamówić razem. Wtedy wzięłabyś 2m czyli nie całe 40zł, ale czy 2m wystarczą nie jestem pewna tu musi sie wypowiedzieć Ivett .
AleksNever underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf 28 grudnia 2011 17:59
A to ja jeszcze mam pytanie za 100 pkt. Mam bryczesy Fair Play model Amanda ( jodhpur ). Wszystko było fajnie, bardzo je lubiłam. Do czasu jednak. Posadziłam w nich tyłek w bezterlicówkę tego lata i nie zwróciłam uwagi, że siodło ma delikatnie fakturowaną skórę i ... z leju po wewnętrznej stronie ud zrobił sie worek na kartofle 🤔 . Oprócz tego, że materiał zmechacił się paskudnie to, jakoś dziwnie się rozciągnął. Wygląda to fatalnie, zamiast fajnych bryczesów mam takie jakiś wory ... Zastanawiam się co z tym zrobić. Czy wymienić cały lej czy tylko w części. Nie mam też bladego pojęcia jakiego materiału użyć. Może, któraś z Was miała już jakieś doświadczenia w podobnej sytuacji. Będę wdzięczna :kwiatek: bo żal mi tych spodni, a w tej chwili najchętniej bym o nich zapomniała 🤔 .
Przez gorączkę przedświąteczną nie miałam czasu niczym się chwalić, a trochę tego powstało...ach ci MIKOŁAJE. Tyle było pracy,że aż się kopciło z igieł, wszędzie warlała się włóczka w różnistych kolorach. Dziś wreszcie mam chwilę wolnego i nadszedł dzień wrzucania szajbuskowych prac 😅 Pierwszą "ekipkę" zamówiła katija, czy ktoś rozpoznaje swoje konie?? ;P Dwa kolejne zdjęcia to wyzwanie mojego życia, moje pierwsze rękawiczki zamówiaone dla Cordkowej A czwarte zdjęcie to "butelkowa" Meg zamówiona przez Conquest Więcej załączników nie mogę wkleić, więc jutro też cosik wrzucę
Zorilla, newa ewa nie widziałam 2x2. Najwięcej 2x1,8. Się zaciekawiłam - bo z 2x2 by fajne dereczki szło szyć. Ale takie "formaty" to mają chyba tylko narzuty? A tu już szycie absolutnie nieopłacalne.
halo oj to nie wiem aż tak. ale w obecnych czasach jest dużo prześcieradeł tez z polaru. na pewno 1 sprzedający na allegro ma ale akurat ten od beznadziejnych polarków 🙁
Sio, piekne sa, i wszystkie juz w swoich domkach 😀 moj tez galopuje na lusterku (uwaga taka, ze na lustarko musza byc dluzsze tasiemki), hanoverki tez, a kasztanka tez radoche sprawila z tego co wiem 😀
Hypnotize, specjalnie robisz takie "prawie że" łezki? Szczerze mówiąc, nigdy nie widziałam łezki ujeżdżeniowej i tak średnio mi się podoba, ale pewnie są i ich amatorzy 😉
Wrzucam dalej. Oto moje kolejne śmieszności: Na pierwszym zdjęciu jest Jasia- grube zwierzątko o około 15 centymetrach w kłębie zamówione przez Conquest na drugim jest ubranko na kubek dla mojej siostry, a na trzecim mój dzisiejszy gadżecik-bardzo mi się podobały herby umieszczane przez Was na czaprakach, wiec zrobiłam sobie też taki (mój jest filcowy)