Zorilla ile taka husqvarna kosztuje i co to za model? bo chyba muszę wreszcie te łuczniki wywalić, zasób słownictwa mi się czasem kończy jak przestają współpracować... i teraz na stole stoją trzy, bo jedna szyje tylko do przodu, druga za to szyje do tyłu, a na ostatniej wychodzi zygzak, no szlag mnie trafi... 😵
ej, fbl padyowijki został zawieszony, na jakim teraz działa? chętnie sobie pooglądam dzieła z 'mojej' instrukcji 😁 😁
haha escada moje właśnie obrażają się na amen jak mają szyć do tyłu przez futro. Więc staram się im odpuszczać 😀
Ja i Hypnotize mamy Husqvarne Viking Emerald 116 (jest też 118 i 122, odpowiednio o 100zł droższe). Najtańsza jaką znalazłam w necie 925zł, reszta ofert w okolicach 1000 (jeszcze tydzień przed moim zakupem wszystkie oferty były prawie stówe taniej..) Pani w sklepie polecała mi jeszcze jedną Elne ale szczerze mówiąc nie pamiętam modelu, kosztowała coś ponad 650zł. Ale to są maszyny domowe.
Też tak sadziłam ale sobie pomysłam ze jak te nasze łuczniki ciągną 40 lat w znośnym stanie, to 900 zł za nawet 10 czy 15 lat pracy to jednak jest inwestycja. A na pewno warto tyle zapłącić za swoje NERWY! Bo tez coś o tym wiem. Sama nie szyje ale jest lepiej niż z staruszkiem łucznikiem i super starym (90lat) gritznerem na którym zaczynałam (nawet jako 10 latek z ubrankami dla psa 😀 )
hehe 🙂 a właścicielka się nie pochwaliła czy dera pasuje 🙂
gdzie znalazłaś ? 😉
Właścicielka pochwaliła się na bullowym forum. Zobaczyła mojej Zivy derki i pozazdrościła. Derka prawie pasuje, bo zebrała zły wymiar i derka jest tak ze 3cm za krótka, ale i tak użytkuje. Bo cała reszta pasuje. Ale mimo to jest zachwycona jakością materiałów, wykonania i kolorem.
Hej dziewczyny-- Czy 1 m siateczki o szer 1,5m -- starczy na jeden pad ? Wydaje mi sie że tak -- ale chcę mieć pewność .
I jeszcze jedno pytanie dla mistrzyni w szyciu derek Ivet -- czy jak sie szyje derkę przeciwdeszczową padokową -- to czy ona ma zszyce (dwóch kawałków) na kręgosłupie żeby uzyskać kształt -- czy jest z jednego kawałka -- ja mam treningówkę to jest szyta z 1 kawałka -- jednak taka treningówka jest duzo krótsza--a chce żeby sie moja derka fajnie układała ale też żeby nie przemokła 🙄-- PROSZE O PORADĘ -- u nas nikt nie ma takiej derki i nawet nie moge sprawdzic . 🙁
dzieki -- to mam teraz dużo za duzo siateczki - Pani w skleipie sprowadziła mi 10 metrrów bo mnie jej sie nie opłaciło a ja potrzebuję na dwa pady 🙄 -- sadzę żę moja maszyna nie wytrzyma wiecej takiego szycia 😉 Jakby ktoś chciał jeszcze popróbować swoich sił w szyciu padów -- to moge mu odstapić siateczkę po kosztach 😉
Katja , już sprawę wyjaśniłam z ivett, na szczęscie siępomyliłam, to dzieła kogoś innego.
po pierwsze to KA-TI-JA, nie Katja, katija. po drugie wlasnie dlatego prosilam o link, nie ivett tylko ciebie. moze ktos podrzucic mi link, tez bym sobie popatrzyla na pady wg instrukcji escady zwlalane z ivett 😉
Ja właśnie zaczęłam projektować i robić czapraki , ale takie nie standardowe w pojedynczych egzemplarzach . Przykładam dużą uwagę do tego co robię i mam pewne doświadczenie w wykonywaniu podobnych rzeczy . Moje czapraki nie są wzorowane na innych , mam dostęp do bardzo dobrej jakości materiałów i wkładów jakie w nich stosuję . handlujemy w ogloszeniach, jesli nie chcesz sie dorobic ostrzezenia, to pilnuj tej zasady. Na wszystkie pytania chętnie odpowiem .
Widek07 Bardzo fajne 🙂 Na swojego konia mi sie srednio widzą, ale na jakiegos karego, fryzyjczyka może, to bardzo fajne 🙂 fajne wykonenie. I bardzo fajny pomysł 🙂 Witamy w wątku 🙂
No tak, taka zakładka, widać na 1 i 2 zdjęciu. Ivett ładnie macie na ujeżdżalni. Chwila i będziecie mieć basen do treningów Katija podawałam wczoraj adres photoblog.pl/pady . Ceny też całkiem spoko.... Widek super 😀 Też mi jakoś pasują do fryzów nie wiem czemu. Ja będę szyć czaprak a la doma vaquera w niedługim czasie 🙂
Widek07- fajne, naprawdę fajne. Tylko konia trzeba mieć do nich pokazowego. Albo okazję jakąś specjalną, by taki czaprak móc założyć i żeby nie prezentował się z nami głupio. Do jazdy za stodołą lub do lasu nie koniecznie potrzebny. Ale SUPER, perfekcyjne wykonanie. Chętnie pooglądam inne dzieła.
Widek07 Bardzo fajne 🙂 Na swojego konia mi sie srednio widzą, ale na jakiegos karego, fryzyjczyka może, to bardzo fajne 🙂 fajne wykonenie. I bardzo fajny pomysł 🙂 Witamy w wątku 🙂
No właśnie ja mam fryza i zaczęłam szukać dla niego czegoś , ale nic nie znalazłam , to sobie zrobiłam , a że się spodobał to zrobiłam jeszcze inne i tak się na razie bawię w takie wymysły , na koniu robi wrażenie , ale trzeba mieć odpowiedniego konia . http://www.fotosik.pl/u/widarkowa/album/1045418 http://www.fotosik.pl/u/widarkowa/album/1045418 nie udało mi się umieścić tego w wcześniejszym , ten ma być ! http://www.fotosik.pl/u/widarkowa/album/1045384
[center][img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] koniec taryfy ulgowej! prosze przeczytac regulamin forum! brak edycji postow[/center]
a ja mam pytanie o długość naczółka w rozm. cob i full, może ktoś dla mnie zmierzyć albo osoba robiąca może mniej więcej wie ile bedzie wynosić długość takowych ?? :kwiatek:
Czy mógłby mi ktoś podać wymiary derki treningowej 145cm.Wiem,że wcześniej były podawane jednak nie ma tam wszystkich niezbędnych wymiarów do szycia.Głównie chodzi mi o te wymiary zaznaczone kolorowymi liniami.Jeśli było to,gdzieś a przeoczyłam z góry przepraszam. 😉