Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Widząc efekty to chyba kontener dzieci z Chin 😀
tylko jeden🙂
mam małą piwnicę 🙂
Funkcja dereczki koszulki ma byc taka, zeby troszke ogrzac rejony barku, gdzie kon mial kontuzje i zla pogoda sprawia, ze jest sztywniejszy tam. A polar dlatego, ze jest co dzien wychodzi, przy kazdej pogodzie, nie chce tego przegrzewac z kolei, jedynie troszke wspomoc.
Przepraszam za 🚫 ale ivett , masz może konto na photoblogu ?
nie mam
Aha, no bo ktoś sprzedaję i właśnie co patrzę, jakie dodajesz czapraki, to tam pojawiają się podobne 😉
Poszukuje osoby która jest w stanie zrobić wzór z kryształków"naprasowanek"bo ja jestem beztalenciem i jak zrobiłam to od razu odpadły,nawet zdjęcia mojej porazki nie bede pokazywac  😡
Pamiętam że robił ktoś takie coś na photoblogu... Ale już dawno nie spotkałam, może w ogłoszeniach zapytaj może ktoś pamięta.
Ale chyba ciężko takie kryształki na amen przytwierdzić... Chyba że klejem? Ja nie wiem zwłaszcza że jeździeckie rzeczy są jednak "ostrzej" używane niż ciuchy itp.
pozomeczka1, idz do pierwszej lepszej pasmanterii- znajdziesz szereg gotowych wzorow ulozonych z takich krysztalkow. Ponad 3 lata temu naprasowalam sobie takie cos po dwoch stronach padu - trzyma sie jak zloto mimo kilkudziesieciu pran i intensywnego uzytkowania.
kiedys ktoś ogłaszał się na forum.
ja robiłam sama. kupowałam termodżety układałam z nich wzór i nagrzewałam na czaprak i nauszniki 🙂
nie wiem czy coś będzie widać na tym foto ale po kilku latach nadal się trzymało
U mnie nic nowego, ostatnio trochę się lenie. Ale wyszła podkładka i jest bardzo fajna, ma 4 kieszonki do korekcji i bardzo bardzo fajne futerko mi się w końcu trafiło.
moje dżety niestety nie trzymały się długo
Ja tworzyłam z dżetów sama wzory - wykorzystywałam tę przylepną folię co wzorki są zabezpieczane - tworzyłam, przykłądałam do materiału i lekko zaprasowywałam (od lewej str) aby się przykleiły i można było zabrać folię i potem już mocniej prasowałam.. Jak sie dobrze je przyprasuje to nic ich nie ruszy.
Ostatnio w Lidlu było ustrojstwo do przyklejania dżetów, coś jak lutownica  😉 ok 45 zł kosztowało, może w niektórych jeszcze jest.
dzis widzialam ten gadzet w lidlu 😉
te krysztalki to chyba raxa, czy jakis taki nick.
equusmoth, a pokaz link do tego pb.
U mnie nic nowego, ostatnio trochę się lenie. Ale wyszła podkładka i jest bardzo fajna, ma 4 kieszonki do korekcji i bardzo bardzo fajne futerko mi się w końcu trafiło.

SUPER! 😀

Zorilla, mogłabyś dodać jakąś instrukcję jak zrobić takie futerko? Albo chociaż materiały wykorzystane do tego.
400zł na Mattesa to przesada, a te fair play syntetyczne nie robią zbyt dobrego wrażenia, są całe brzegi obrobione futerkiem :/
Zorilla, powiedz gdzie kupowałaś relugan?
juandia problem jest taki że futro się źle szyje, ja po pierwszej powiedziałam nigdy więcej ale znajoma mnie bardzo namawiała żeby jej zrobić i w sumie jestem jej wdzięczna bo okazało się że jednak da się wytrzymać nerwowo 😉
Materiał to troche rzepa, futro relugan do nabycia najlepiej u kogoś z podhala (ja szukałam telefonując do różnych firm w Nowym Targu od wyprawiania zwierzaczków), na wierzch jakiś materiał 'czaprakowy' i między nim a futrem gąbka 1cm. Zrobiłam kiedyś taką paintową instrukcję ale nie mogę teraz jej zlokalizować na komputerze... Ale szyje jak czaprak dwie połówki nie futrzastej części łączę, dwie połówki z futerka łącze naszywam 1 na 2 i niestety ręcznie obszywam tył i przód. Jak znajdę ten rysuneczek to wrzucę.
Zorilla, a czy te firmy, u których zamawiasz mają jakąś stronę internetową z ofertą i ew. możliwością zakupu on-line? I jak szyjesz futerka na popręg (ajj, widziałam na photoblogu 😀) - materiały zamawiasz gdzieś online czy masz w pobliżu jakiś sklep z takimi tkaninami/dzianinami? Z tego co ja widziałam to tylko na Allegro http://allegro.pl/made-in-italy-prawdziwa-welna-futro-i1974561564.html albo http://allegro.pl/made-in-italy-dzianina-swetrowa-zimowa-welna-i1955679097.html tylko nie jestem pewna co do jakości i materiału. Wygląda trochę... "kiczowato" (może to przez cały styl tej aukcji, ogłoszenia i zdjęć ale taie wrażenie odniosłam)
pozomeczka photoblogowa Gewagt bodajże robiła takie wzorki z kryształków
A, byłby ktoś może zainteresowany padem w kształcie łezki?
Będę próbowała zrobić 😀
Katja , już sprawę wyjaśniłam z ivett,  na szczęscie siępomyliłam, to dzieła kogoś  innego.
obejrzałam galerię Ivett i mnie zatkało, że jestem takim beztalenciem  😡
hej 🙂
mam do Was pytanie : Z czego mogę zrobić "górę" czapraka? W sensie ze ta warstwe co bedzie bezposrednio pod siodlem?
Zastanawialam się nad flanela, ale sie szybko przeciera ponoc, i rozwazalam drelich. Czy ktos z Was moglby mi pomoc i dac jakies pomysly na material? 🙂
Czy nie mogłabyś zaponać sie chodzic z PIERWSZYM postem na PIERWSZEJ stronie?  🤬 🤬 🤬
Ivett  👀 zobacz co znalazłam  😎

hehe 🙂
a właścicielka się nie pochwaliła czy dera pasuje 🙂

gdzie znalazłaś ? 😉
wiem, widzialam piewszy post, czytalam , i wlasnie sie pytam czy moge zastosowac cos oprocz drelichu i faneli ??
Przecież nikt nie stosuje drelichu ani flaneli!!  😵 Alcantara, gruba bawełna, mikrofaza, aksamit...
Zorilla ja czasem stosuję drelich, wiele 'metkowych' czapraków również jest z drelichu 😉

a te pady fblowe to podejrzewam, że nasza niedawna forumowa koleżanka 😉

właśnie skonczyłam 3 psie ubranka, czekają na mnie jeszcze dwa legowiska i trzy pady 😉 a łucznik jeden i drugi odmówiły współpracy 🙁 została mi tylko arka radom która do padów się nie nadaje kompletnie 🙁 mam nadzieję, że do jutra im fochy przejdą :P
Escada to zwracam honor koleżance ! Ale tak czy siak cała reszta była wymieniana  😀iabeł:

A co do PHbloga to sporo osób jest DIY, ja odkąd też się tam wrzucam to napotkałm z 5 różnych osób z pora re-v i nie są to mamy likier 😉

Ja jestem z mojej/Hypno husqvarny jak najbardziej zadowolona ale każda maszyna się na mnie obraża jak upycham pod nią moje futra 😀 No trudno taka ich praca 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się