mam pytanie : czy ktokolwiek z was się orientuje czy na zwyklej maszynie do szycia da radę obszyc polar? Bo moja mama uparcie twierdzi,ze do tego trzeba specjalnego sprzetu, i niewiem czy ma rację.? Ja bym bardzo z polaru chciała kocyk obszyc i ozdobic dlatego sie zastanawiam czy to mozliwe 😀
a ja sie zapomnialam pochwalic! moim ivettowym dzielem! torbopokrowcowaliza na czapraki. mam tylko malo ladne zdjecie, ale jest: kolorki sa takie: jest zajefajny 😍 💘
przepraszam za 🚫 ale gdybym miała pieniądze to zamówiłabym parę takich siodeł. 😜 katija, zacne. 😁 Chyba poślę PW do ivett, jak będę miała trochę kaski. 😁 🏇
Ma ktoś pomysł co dla konia / do stajni można uszyć z materiału (100% bawełna) kupionego w IKEI ? Zostało mi trochę i szczerze mówiąc nie mam pomysłu. Pozdrawiam 😀
Możecie prosze podpowiedziec jakie materialy i jakie ilosci i grubosci sa potrzebne do wykonania derki polarowej treningowej i padu oraz czapraka? (wiem, ze tam jest na pewno w derce polar, lamowka, jakies paski parciane i takie duze "klamry", ale to tylko podstawy a mi chodzi o dokladniejsze wyjasnienie, bo chce sprobowac sama cos zrobic, ale nie jestem pewna, jak)
Przeleciałam wszystkie strony i widziałam to o czaprakach, ale chodziło mi teraz o jakieś linki do konkretnych przykładów materiałów, bo "na przykład siateczka lub polar" nie dużo wyjaśnia, a nie chciałabym zrobić czegoś, co koniu będzie przeszkadzało albo obcierało 🙁
Dawno niczym się nie chwaliłam,ale tyle roboty mam przed świętami...Ale naprawiam swój błąd 🙂 Zaczynam żabą dla trusi, a reszta to zamówienie,dla mojej koleżanki....idą święta
Zorilla, raczej nie jest za mala, chcialam dopasowana, zeby nie bylo przewiewow 😉. Kolega jest ofutrzony jak mamut, troche myli siersc, derka " wpada" w klaki i wyglada, jakby sie wrzynala. Ale wydaje mi sie na zywo, ze jest dopasowana po prostu.
A bardzo możliwe. Np ogrzanie samej łopatki i klaty - ja się spotkałam z zawijaniem tak koni po kontuzjach ale w normalne derki to nie wyglądało za estetycznie ani raczej za wygodne nie było - derka musiała być pozwijana itp itd.