Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

A czy ktoś z was robił pad magnetyczny,jaka wielkość magnezów co proponujecie?
ivett 'owa derka  :kwiatek:  😍 

wybaczcie luzaka  😎
przepraszam  🚫 ale Zu co tam z tyłu nowego powstało w sawance? dawno mnie tam nie było  👀
Grill-barek-altanka 😉
ukończone, nowy design dwutybinkowego WROTKI 🙂
mam pytanie : czy ktokolwiek z was się orientuje czy na zwyklej maszynie do szycia da radę obszyc polar? Bo moja mama uparcie twierdzi,ze do tego trzeba specjalnego sprzetu, i niewiem czy ma rację.? Ja bym bardzo z polaru chciała kocyk obszyc i ozdobic dlatego sie zastanawiam czy to mozliwe 😀
przyszyc lamówkę? czy bok overlockiem obrzucić? bo jak obrzucic to się nie da, a jak tylko zawinąć i przeszyc to się da.
a ja sie zapomnialam pochwalic! moim ivettowym dzielem! torbopokrowcowaliza na czapraki. mam tylko malo ladne zdjecie, ale jest:

kolorki sa takie:

jest zajefajny  😍  💘
ukończone, nowy design dwutybinkowego WROTKI 🙂

przepraszam za  🚫
ale gdybym miała pieniądze to zamówiłabym parę takich siodeł.  😜
katija, zacne.  😁 Chyba poślę PW do ivett, jak będę miała trochę kaski.  😁  🏇
Ma ktoś pomysł co dla konia / do stajni  można uszyć z materiału (100% bawełna) kupionego w IKEI ?
Zostało mi trochę i szczerze mówiąc nie mam pomysłu.
Pozdrawiam  😀
Możecie prosze podpowiedziec jakie materialy i jakie ilosci i grubosci sa potrzebne do wykonania derki polarowej treningowej i padu oraz czapraka? (wiem, ze tam jest na pewno w derce polar, lamowka, jakies paski parciane i takie duze "klamry", ale to tylko podstawy a mi chodzi o dokladniejsze wyjasnienie, bo chce sprobowac sama cos zrobic, ale nie jestem pewna, jak)
Bogdan absolutnie przepięknie wygląda!!!!!!!  😍 😍 😍 😍 😍
juandia, co do czapraków było pierdyliard razy 😤 210 strona! Cofnij się łaskawie pare stron, o derkach też było!
Przeleciałam wszystkie strony i widziałam to o czaprakach, ale chodziło mi teraz o jakieś linki do konkretnych przykładów materiałów, bo "na przykład siateczka lub polar" nie dużo wyjaśnia, a nie chciałabym zrobić czegoś, co koniu będzie przeszkadzało albo obcierało 🙁
to lepiej kup czaprak w sklepie 😉
koniu

KOMU CZEMU będzie przeszkadzało?
- koniowi( nie koniu) - słoniowi ( nie słoniu)- leniowi będzie przeszkadzało ( a nie- leniu)  😉
Dawno niczym się nie chwaliłam,ale tyle roboty mam przed świętami...Ale naprawiam swój błąd 🙂
Zaczynam żabą dla trusi, a reszta to zamówienie,dla mojej koleżanki....idą święta
żaba jest najlepsza 😀 😀 😀
rewelacyjne zwierzaki 🙂
żaba jest najlepsza 😀 😀 😀

Zgadzam się z przedmówczynią, czy ona pokazuje " środkowy" palec? :P
Bogdan jak patrzę na te siodła to mi się buzia otwiera 😎.
Derka koszulka od ivett  :kwiatek:
Ten pan ma na imie Snieg 🙂
Super kolor 🙂 A nie jest za mała? Czym lamujesz takie koszulki Ivett ?
Zorilla, raczej nie jest za mala, chcialam dopasowana, zeby nie bylo przewiewow 😉. Kolega jest ofutrzony jak mamut, troche myli siersc, derka " wpada" w klaki i wyglada, jakby sie wrzynala. Ale wydaje mi sie na zywo, ze jest dopasowana po prostu.
a jaka jest jej funkcja...?  🤔 wygląda na polar.
A bardzo możliwe.
Np ogrzanie samej łopatki i klaty - ja się spotkałam z zawijaniem tak koni po kontuzjach ale w normalne derki to nie wyglądało za estetycznie ani raczej za wygodne nie było - derka musiała być pozwijana itp itd.
Basznia 🙂 Śnieg nawet swoje logo ma 😲 fajne 🙂
Super kolor 🙂 A nie jest za mała? Czym lamujesz takie koszulki Ivett ?

Dość miękką poliestrową lamówką.

Skoro już jestem, to dorzucam najświeższy padzik

ivett, wow, superancki :-) Ty to ręcznie ogarniasz??
ivett, wow, superancki :-) Ty to ręcznie ogarniasz??

Chińczyka trzymam w piwnicy  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się