Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Mi by się takie coś przydało na narzędzia kowalskie, skrzynki albo za wielkie, a mniejsze sa za krótkie i cęgi z pilnikiem nie wchodzą  🤔
Gadaj z Ivett.
Ja tak torbę na boks jak chciałam, widziałam u firmy Torpol. Była podobna- tylko cena 3 razy wyższa.  🤔 Myślę, że na narzędzia kowalskie też będę prosiła Ivett. Tylko jeszcze nie mam planu jak to ma wyglądać. Możesz dumać pierwsza. Jak wydumacie, to ja przyjdę na gotowe.  😀iabeł:
Na pewno się zgłoszę, ale to po nowym roku, bo w tym już ciężko będzie z kasą. Pomyślę nad projektem w międzyczasie 🙂
Torba super, mam podobną na szczotki z decathlonu, i sprawdza się lepiej niż targanie skrzynki, ma jeszcze taki fajny bajer, ze ma odpinane dno, po rozpięciu zostaje warstwa siatki, żeby rzeczy nie wypadły, a można wytrzepać syf 🙂

wczorajszy początek serii welurowej, i żałuję, ale nie umiem uchwycić kolorów 🙂

ciemna zieleń z cynamonem

ciemna śliwka z bielą

i tester 😉
escada bardzo stylowe półmiski na psa 😉
escada, a do weluru nie wbija się sierść?
W ogóle to super wykonanie !!

Ivett - świetna torba !!!!!
http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/61/348#i czy ktos moze mi podac wymiary takiego padu , czym one są wypełnione i jaka jest grubość?
Tunele, pierwszy wełna, drugi relugan. Chwilowo robię sobie przerwę i przerzucam sie na ludzkie wdzianka :P
tunrida, albo ivett, ,czy ta torba jest w środku jakoś usztywniona jak te torpolowe albo pavowskie?

żeby nie było off topu,dostałam od znajomego,a ciągle zapominam się pochwalić:
to takie coś, na box na zawody? bo nic nie widać :P
tak,kurtynka na boks,nie mogę się ciągle dorobić lepszego zdjęcia 😉
Ktoś- torba na spodzie na sklejkę, dzięki czemu dno jest sztywne.
Boki miały być usztywnione pianką i chyba są, bo są odpowiednio sztywne i nie wyginają się.

W środku jest przegródka w poprzek, która jest przyczepiana na rzepa, więc można wyjąć i przegródkę i sklejkę i torbę wytrzepać, czy wyprać.
Zapięcia do przyczepiania torby na boksie wzięłam na rzepy. Trzyma się mocno.

A tak wygląda na boksie.

Ja jestem zadowolona.  😀
super,bardzo mi się podoba 🙂 chyba jak odkuję się finansowo po przeprowadzce i wykończeniu,to się skuszę!!!

p.s. zrobisz kiedyś zdjęcia swojego końskiego raju?
Wchodzisz w moją galerię, tam wybierasz drugi album do góry- czyli "z nowej stajni" i masz foty. Nie jest ich jakoś dużo, ale widać chyba wszystko.

A torba naprawdę fajna sprawa. Kiedy jeździłam na koniu, to przynosiłam skrzynkę z szafki i tyle. Kiedy nie jeżdżę, potrzebuję wybiórczo- a to kopystki, a to szczotki, a to noża do kopyt, a to zmiotki, by po sobie zmieść słomę z korytarza. I zamiast tak ganiać co chwila do szafki, wszystkie potrzebne rzeczy będę miała w tej torbie.
A torba ładna i estetyczna. I duuużo tańsza niż Torpola.
aż sprawdziłam
"Torba na boks  379,00"  łał.
A ja zrobiłam czaprak dzisiaj 🙂
Nie jest gruby jak Anky, w sumie ni to czaprak ni to pad, nie będzie superwytrzymały jak eski, nie jest tak fajnie zrobiony jak rzeczy od ivett, ale zrobiłam go SAMA 😀 Bez maszyny do szycia, tylko z rzeczy które miałam w domu....😀 Nie wiem, co dalej-pikować, nie pikować ? Póki co jest to czaprad 😀

wstaw mniejsze zdjecia, masz dzien dobroci, bo powinien byc ostrzeg.
czaprad  👍
tunrida, torba super... ale ta "pierzyna" w boksie jeszcze lepsza hehe

Hej czy ktoś z uzytkowników szyjących czapraki-- może wstawić fotkę --tej siateczki którą podszywacie- - bo mam w sklepie 2 radzaje cieńszą i grubsza i nie wiem która sie sprawdza (najlepiej samie i juz na czapraczku)-- 🙄

Ktoś,  Zakało to razem zamówimy :P i wyszyjemy :P Zakały pomorza - LJT :P
Podziwiam wasze wyroby.. Ivett , Escada ,Hypnotize,Deborah  👍 👍 👍..
Ja ostatnio miałam pierwszy kontakt z maszyną i uszyłam pokrowiec na kask z wewnętrzną kieszonką na rękawiczki... Wykonanie fatalne ale MOJE.. Mam zamiar niedługo sie zaopartrzyć w materiał na pady i....zobaczymy co będzie  😀 I jeszcze się  pochwale że przeczytałam wątek od dechy do dechy i robiłam notatki  😀 😀 😀
produkcja Ivett dla mojej seniorki  😀

Przepraszam za jakość zdjęć ale robione na szybko

Seniorka na razie nie docenia swojego pierwszego ubranka, jak ją w nie odziałam to cała zesztywniała  😂
ale myślę, że poczuje różnicę na spacerkach i wtedy polubi derkę 😉
Dziewuszki potrzebuję wymiarow dokładnych (dlugosc od kłebu, po bokach, itp)
Derki treningowej na konia noszacego 145
derki polarowej bez pasów pod brzuchem 145 (jaka dlugosc, zeby bez siodla wygladała w porzadku, a zeby mozna bylo zalozyc na konia osiodłanego)

bardzo dziekuję :kwiatek:
Kochane szyjace cuda, bardzo prosze odezwijcie sie, czy daloby sie uszyc taka derke koszulke na lopatki, ale zeby przylegala dosc scisle, chcialabym nia rozgrzewac bark konia. Bylo tu? Tak mi sie wydaje, ale nie moge znalezc... A gdybym dostala propozycje ceny byloabym przeszczesliwa, z gory dziekuje 🙂.
robiłam kiedyś koszulkę polarową, ale nie mam fotek na koniu

ale mam za to maskę zorro  😉

Przeczytałam caluśki wątek, napatrzyłam się na te śliczne czapraki, dereczki, podkładki, owijki, torby nie torby, aż mnie natchnęło do uszycia czegoś sama. Oto wynik mojego pierwszego spotkania z maszyną. Wiem, że jest krzywo itd. ale i tak jestem dumna z mego dzieła 😀

PS.Przepraszam za mokrego konia 😡 Pogoda była taka, że cały czas mżyło. A musiałam zobaczyć jak będzie wyglądało  😜
bardzo ładny nic tylko siedzieć i trzaskać następne  😀
Mam już zdjęcia derki polarowej (o której wspominałam 2? strony wcześniej)
Jest rzucona na szybko, o wiele lepiej się układa jak się ją "dopasuje" dokładnie 😉
Pierwsza moja derka a wyszły jeszcze owijki dodatkowo. Niestety zdjęć owijek ni emam.
Kolory są trochę przełamane
Kłąb i przeszycie na łopatce
http://zapodaj.net/1697c6efce5d.jpg.html
całość
http://zapodaj.net/7b2995cec54f.jpg.html
zapięcie z przodu
http://zapodaj.net/b5bd45c15bed.jpg.html
http://zapodaj.net/d4c43972fa61.jpg.html
Karteczka derka derką, ale kasztan cudny  😍
Derka super. Kocyk z Ikei? Napisz jak się sprawuje przy osuszaniu, bo też rozważam zrobienie z niego derki. Mam identyczny 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się