Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

olaela napewno nie ten http://tkaniny.na.allegro.pl/tkanina-polar-gruby-piekne-kolory-super-wyprz-i1907790788.html

Z Amsti wysyłają próbnik więc jak Ci się nie śpieszy to napisz do nich to Ci wyśla.

Z innych nie korzystałam.

Chcesz na owijki czy na coś innego?
Potrzebuję polaru na derę. Ale jak będę się w takim tempie zabierać za robotę, jak do tej pory, to chyba skończę na gotowiźnie 😉
Tak odnośnie derek polarowych
Ja ostatnio znalazłam w Ikei pledy za 10 zł (wymiary 170x150 bodajże) o kolorach zielony (żywy), czerwony, złamana biel i czarny
Kupiłam dwa, zrobiłam przeszycie na łopatce, podszyłam futerkiem na klatce piersiowej oraz przy kłębie, zrobiłam jakieś tam zapięcie z przodu i pod ogonem i wyszła profesjonalna derka polarowa za 20 zł  😀
Karteczka., koniecznie zdjęcia! 😉
Zdjęcia, zdjęcia zdjęcia 🙂
Derka poleciała razem z wyjeżdżającą koleżanką ze stajni.
Jak tylko będę miała to obiecuję wstawić  😉
,
ile mm musi mieć linka żebym włożyła do takiej agrafki ?
Tomku_J gdybyś był skłonny napisać poradnik dot ewentualnych napraw samochodu, wymiany uszczelek bądź też naprawy odbiorników radiowo- telewizyjnych prawdopodobnie zyskałabym nowe pasje🙂  winszuje  :kwiatek:
Kupiłam hafciarkę 🙂
i baaaaaaaaaardzo powoli zaczynam się z nią zaprzyjaźniać. Imię konia już potrafię zrobić  😉

Hej ivett
ta Twoja hafciarka haftuje tylko napisy czy to co jej zadasz np jakiś o motyw koński -, czy wyhaftuje tez na czapraku czy tylko na cieńkich materiałach ?
z motywami też sobie poradzi. Jeśli chodzi o czapraki to jeszcze nie wiem czy da się na gotowmy czapraku coś wyhaftować, ale napewno można haftować przed pozszywaniem czapraka.
Super ! 🙂 Jaką kupiłaś?
dariamajka da się takie agrafki dostać w jakimś sklepie typu castorama czy practiker ?
Kilka nowości spod igły nowej maszyny 🙂 Radzi sobie świetnie 🙂. Ale sama niestety nie szyje ^^.
Tylko futro to z allegro więc heh, nie najlepsze.

Ocieplacz na łapkę nie z reluganu, tylko wełnoprześcieradła. 
Czy ktos farbował może czaprak samodzielnie? (odświeżał kolor?🙂
whisperer13  myślę, że w castorama dostaniesz napewno, co do practiker nie jestem pewna. Takie agrafki powinny być też w sklepie jeździeckim 🙂
A do czego są te agrafki? W ogóle nie wyobrażam sobie zastosowania i zapięcia(?).

Nie sądzę żeby farbowanie było dobrym planem. Musiałą byś mieć WIELKI gar i gotowanie takich różnych tkanin w 100st. nie będzie raczej super pomysłem. Może się potopić, pokurczyć etc.
Chyba że spryskać farbą w puszczę jak Deco Color ale to raczej ozdobnie i krótkotrwale.
do spięcia linki?
Moja znajoma kupiła linkę, karabińczyk i tą agrafkę i ma uwiąz domowej roboty.
do zacisku uwiązu przy pętelce przy karabinczyku
Isabelle dzięki!
Tomek_J,  👍
nauszniki 1 klasa!
,
Super ! 🙂 Jaką kupiłaś?

Janome MC 200E. Nie jest to jakiś przemysłowy sprzęcior, ale na moje potrzeby w zupełności wystarczy.

Przy okazji dorzucam foty dzisiaj zrobionej torby na boks:

Ivet- funkcjonalna, na wymiar i do tego estetyczna.  😍 SUPER
proszę bardzo  😉
ivett, torba-rewelacja!  😍
Ivett, cudowna  😍 mi to szkoda byłoby taką śliczną na boks wieszać  😁
u nas w stajni są gołębie, też byloby mi szkoda wieszać  😉
A ja mam stajnię Ogromnie Ekskluzywną  😁 i właśnie taka torba się tam sprawdzi. Jak powieszę na boks, to nie omieszkam się pochwalić jeszcze raz jak ślicznie wygląda na boksie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się