Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

wstawiam tu mniejsze zdjęcia  :kwiatek:
Zorilla
Mam nadzieje że będziesz zadowolona z zakupu tak jak ja 🙂

Ja sobie uszyłam prezent. W końcu 🙂 Miała byc granatowa kratka a wyszło bezowo-brazowo. 

a na koniu wyglada tak:
Hypnotize, elegancko wyszło

Ja się pochwalę jaki pomocnik i prezenter derek mi rośnie🙂

Ivett
Miło bardzo ze akutat Ty tak piszesz 🙂
Hypnotize super! 😍
bardzo ładnie prezentuje się na Twoim kasztanku  😀
limii czambon ekstra  🙂
Hej

Podziwiam wasze prace szczególnie te od 
ivett i Sio ... sa przecudne...

A swoją drogą wie ktoś jak zrobić nauszniki na szydełku?
wziąć gotowe nauszniki i ściągnąć wszystko do cna 🙂

Uploaded with ImageShack.us  Moje dzisiejsze mini coś, rękaw na popręg z wełny takiej jak prześcieradła i pościele.

Chce już nową maszynę z tą już nie mogę się dogadać 🙁.

Hypno  - zdecydowanie najlepszy czaprak 😉
Zorilla
Dziekuje. Kiedy bedziesz miałajuż nową? 🙂 Zdecydowałas sie na jakąś? 🙂
To ja jeszcze raz: przyszły moje szajbuski od Sio i są jeszcze ładniejsze, niż na zdjęciach. Chyba wsiąkłam w cuda Sio! Tak jak w ivett!
Awionetka, wziac duzo liny, wziąc konia, pomierzyc, posupelkowac, pociąc, wykonczyc. tyle ma byc liny 😉

Limii, to guma? guma się lubi rozwiązywac, sprawę ładnie zalatwia klej plus koszulka termokurczliwa, ja tak zrobilam czambon, ale ze stałej linki.

Hypno........ masz tak cudowego rudzielca ze po prostu padłam  😜 no nie wytrzymam, jest cudny!!! dołączam do fun clubu😀  😅
Mój rudzielec do Twojej podobny 🙂 Nawet chyba sa róznolatkami i ta sama rasa 😉 Moze chcesz mieć źrebaka 😉 ?
wlkp/han 94 r 😉 ogr😀?

a ja jakiegos Santiego chcialam gwałcic, phy😀
'94 han 😉 Tylko ze bez licencji ogier. Tzn mógłby mieć przedłuzoną bo kiedys krył, ale nic w tym temacie nie robiłam.
Hypnotize, to zależy jakiej kategorii się dorobił...
hehehe 😉 przerzucacie się z produkcji czaprakow DIY na źrebaki  DIY ?  👍
😂 jeden warunek! skrót imienia musi brzmieć DIY! 
jak bedą wam wychodzić tak jak sprzet który robicie, to chętnie po małego DIY sie zgłosze 🤣
ale w tym wypadku zrebol by musial byc Do It By Your Men :P zeby było DIY  😉 a nie made by normalny konski seks 😉

oj bo te konie takie są niedopieszczone zawsze. ruda jak jej dawałam jablko lekko zachecajac do ukłonienia się, się troszkę zgieła i jak chlupnęło  👀 ...

ale swoja drogą to emeryty są najlepszymi modelami 😀

Isabelle to taka linka gumowa jak w oryginalnych czambonach... kupiłam ją w agromie . jak na razie się nie rozwiązała  😉
myślałam też zyby tata takimi blaszkami zacisnął jak niektóre uwiązy tak mają..
Isabelle to taka linka gumowa jak w oryginalnych czambonach... kupiłam ją w agromie . jak na razie się nie rozwiązała  😉
myślałam też zyby tata takimi blaszkami zacisnął jak niektóre uwiązy tak mają..

w oryginalnym czambonie nie ma grama gumy.

to o czym mówisz to są "gumy" po prostu 🙂

a linka gumowa, to najpeweniej obleczona ogkragła guma, i ona ma czasem w zwyczaju sie rozwiazywac, bo guma sprezynuje 😉 ale jesli sie nie rozwiazuje, to super 😉
Hypnotize czaprak jest elegancki..a kasztan... 😍 
Jeżeli chodzi o źrebaczki DIY to pragnę przypomnieć,że to ja jestem specjalistką od takowych ;P  ale jakby był taki kasztanek.....i dużo wełnianych kasztanków sprzedane to bym się nie wahała i brała 🙂
Hypno kupuję tą husqvarne w weekend 🙂 czekam na wypłatę :P
Isabelle nie wiem, nie znam się na tym co to dokładnie może być, a sklepowy czambon może ze dwa razy miałam w ręku i się tak jemu nie przyglądałam za specjalnie... ale w każdym razie upodabnia się do oryginału 🙂 i działa
Hypnotize świetny! Ile czasu Ci zajął?
Zorilla
Gratuluje 😀 Daj znac jak wrazenia. Szyłas juz cos na niej testowo czy jeszcze nie? 🙂

idziosława
ok 40 minut.
Nie, miałam iść do sklepu ale chyba odpuszcze tylko poprostu zamowie. Nie mam porównania a naprawde wszystko bedzie lepsze.... A jeszcze rok temu szyłam na 90 letnim gritznerze na pedał nożny  🤣 🤣

40 min?! Z wykrojeniem i wszystkim?? Jak tak to gratuluje 6biegu 😉
Zorilla
Tak z wkrojeniem.  Ale ja juz to mam na parwde obcykane i ten czaprak mi sie na parwde przyjemnie szyło. Czasami taki sam szyje 2h albo dłuzej, bo mi nic nie wychodzi 😉
Wow, niezle tempo, ja rzadko schodze poniźej 1,5h na sztukę, kilka razy mi się to tylko udalo 😉

wlaśnie produkuję pierwszą serię legowisk dla psów, narazie są trzy, z czego dwa z motywem kokardki 🙂
escada dokumentację fotogeniczną proszę 😀
Wow, niezle tempo, ja rzadko schodze poniźej 1,5h na sztukę, kilka razy mi się to tylko udalo 😉

wlaśnie produkuję pierwszą serię legowisk dla psów, narazie są trzy, z czego dwa z motywem kokardki 🙂

Matko jedyna! Zwariuje i zbankrutuje! 😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się