Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Deborah szyla neopreny
Mam takie pytanie, czy ktoś uszył by mi ocieplacz stajenny, ale taki wyższy ? Potrzebuje grzać nadgarstek i troszkę powyżej i zupełnie nie wiem jak to technicznie ogarnąć  🤔
może tak jak się robi ludzkie na łokieć albo kolano....z rozcięciem z tyłu i dziurką z przodu  🤔
Ale chodzi nie o ochraniacz, czy o stabilizacje, ale o ciepło. A takie coś z dziurką, będzie chyba bardzo przewiewne, chyba żeby tam najpierw dać podkładkę.  Bardziej chodzi mi o takie coś podszyte futerkiem, tylko zwykle takie ocieplacze kończą się przed stawem nadgarstkowym :/
nie nie tam nie ucieka ciepło, bo tak jak w normalnych ocieplaczach byłaby podkładka, poza tym to rozcięcie nie jest duże, aby takie żeby materiał się nie marszczył i nie obcierał przy chodzeniu

edit znalazłam linka...w sumie jakby doszyć rzepy do mocowania podkładki.... 😀

http://www.emotos.pl/index.php?p1634,ocieplacze-na-kolana
laski

robił ktoś FLO ?? prosze o rady :kwiatek:

znowu caly post boldem  👿
laski

robił ktoś FLO ?? prosze o rady
  :kwiatek:

Ja robię masowo  😉 tak 100 sztuk ręcznie na jedną imprezę  😁 a co z porad potrzeba?
jak ulożyc taśme  😀
A to zależy jak chcesz, albo na zakładkę w  tą samą stronę albo naprzemian. W zasadzie co tylko sobie wyobrazisz da się z tą wstążką zrobić. wejdź na którąś ze stron  "spatrz" wzór jaki Ci się podoba. Łatwiejsze są te naprzemian bo do tych plis w jedną stronę to trzeba mieć już rękę żeby wyszło równo i ładnie.
Naciau, taśmę możesz układać wedle wyobrażenia (mnie się najłatwiej szyje te zakładane na jedną stronę, zgodnie z ruchem wskazówek zegara). Nie przejmuj się, jak naszyjesz coś niezbyt ładnie - ja zawsze i tak na środek naklejałam kółka z papieru samoprzylepnego z wybranym wzorem (nazwa imprezy/rok/jakiś logotyp). A, no i wstążki te wypuszczone doszywam na sam koniec. Z tyłu doczepiałyśmy zwykłe spinacze papierowe, tyle, że takie king-size; ja robię nacięcia w tej kartonowej bazie i przekładam przez to nacięcie wewnętrzny zwój spinacza.
Pragnę przedstawić Wam mój najnowszy nabytek: dzieło ivett  👍  dziękuję
miałyśmy lekkie problemy z rozmiarówką, w rezultacie wyszła ciut za krótka ale i tak pokochałam już ten patent <mam nadzieję że mój koń też>

Przepraszam za ilość, ale chciałam dokładnie zdać relację!
wygląda ciekawie. daj znac jak będzie w użytkowaniu i czy nie przesuwa się na boki. poza tym bardzo ciekawy pomysł
Cordkowa, to jest przeciwdeszczowe?
deborah Ok, jak tylko pójdzie w ruch to zdam relację!
katija nie, znaczy jest taka lekko śliska, lekki deszczyk myślę, że by przeżyła ale zamawiałam ją z myślą na opcję stajenną <derka pod derkę>
http://allegro.pl/alkantara-alcantara-zamsz-welur-aloba-mikrowlokno-i1857380248.html

czy taka alcantara sie nada? ile zamówić?

i jak się nazywa siateczka pod spodem pada?

jesli chcę, żeby był taki jak anky, to samą ocieplinkę, pytanie moje, ile tej ocieplinki?

i proszę o radę, czy do różowego dobiorę jakieś owijki? czy nie ma sensu się męczyć?
nieźle, zrobione jak derki dla psów 🙂 wkładana przed głowę?
escada, mam dwa Twoje pady:P teraz szukam do nich owijek:P

i musze powiedziec ze pady escady sa wspaaaniaaale :kwiatek: 😅
o proszę... a które to tak wędrują?  😉
do mnie przybyl czerwony i niebieski😀 od Cobrinhy. są superowe.

moze sie zglosze po rozowy, turkusowy i fiolet jak bedziesz miala 😉 o ile mi ktos pomoze samej uszyc, to sie nie zglosze😀
nieźle, zrobione jak derki dla psów 🙂 wkładana przed głowę?

dokładnie jest taka jak psia dera 🙂

pierwszą taką zrobiłam rok temu

świetnie sprawdzila się jako piżama
ivett super, i ciężka do samodzielnego demontażu przez konia :P

bemyself niech się dobrze noszą  😉
escada: mój pad od Ciebie też jest świetny, najlepszy z moich wszystkich (aż pięciu  :lol🙂 czapraków. nic się nie przesuwa, i jest milusi 🙂

a ja wyczarowałam derkę treningową z kocyka z ikei 🙂 co prawda mogłaby być dłuższa, bo jest tak na styk, i krótsze wycięcia na nogi (grr) i z grubszego polaru, ale na teraz jest w sam raz 🙂
potrzebuje sztucznego konia w rozmiarach normalnego. Otwieram sklep jezdziecki i to bylo by fajne. Czy ktos sie orietuje gdzie moglabym cos takiego zamowic albo u kogo? 😀
Może w jakiś firmach zajmujących się robieniem figur z gipsu?
kgoda, to zależy skąd jesteś. gdzieś na trasie między Łodzią a Piotrkowem Tryb. jest taki sklepik z krasnoludkami i takimi tam. Mają też naturalnych rozmiarów konia pomalowanego z pomarańczowy zachód słońca na plaży... 😉
ogolnie nie pomyslalam o tym dzieki bardzo tylko teraz szukac musze tylko firm....
kgoda, na e-bay poszukaj 🙂
Tym razem nie wrzucam konika. Dziś wydziergałam na mojej mega igle marchew. Będzie ona wisieć przy moim telefonie 🙂
mam(znaczy ja zamawialam) od sio konika "na specjalne zamówienie" i jest dokladnaie taki jak mial byc i ogólnie jest super -hiper 😀
podziwiam ze chce ci się dziergać, ze wychodzi tak dokladnie, szczególnie na warunki w ktorych mówiłas ze go produkowalas.... ja pewnie bym tego nieprzeżyła nawet 😀
no przecież to uzależnienie jest ;P trzeba i już
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się