no właśnie nie wiem co z tym paleniem (to było robione tak na szybko 😉), ale chcę jeszce do niej zielone transportery i naszywki na czaprak tylko muszę namierzyć kogoś kto mi to zrobi 😁
Czy zamawiał ktoś polar i inne materiały przez internet ? Opłaca się ? Nie znam w okolicy sklepu, gdzie mogłabym to kupić... a teraz taka sprawa, czy koszty przesyłki nie sprawią, że jednak bardziej opłaca się kupić gotowy towar. jak to widzicie ?
jak nic nie znajdziesz odezwij się na pw 🙂 W Gliwicach mamy kilka sklepów z materiałami, mogę Ci coś kupić i podrzucić do Katowic, bo co środę chcąc nie chcąc w nich jestem 🙂
deborah ja zszywam, juz nie raz jechałam w teren z tymi owijkami zszytymi i jakos nie widzę na razie wad :P tyle ze przy robieniu trzeba jeszcze poświecić chwilkę na zszycie :P
Zainspirowałyście mnie tym pomysłem własnoręcznie robionych owijek... Skoro trzeba kupić 3 metry to ile się za to zapłaci? Jaka szerokość takiego polaru? I czy długo się takie owijki robi?
Moim zdaniem czas robienia zależy od wprawy. Jak ktoś sprawnie włada nożyczkami, igłami i maszyną to raczej niedługo 😉 Moja mama jak przyszywała rzepy a z maszyną jest zaprzyjaźniona, to jej to zajmowało ok 5 minut każda owijka. Te które robiłam sama miały 10 cm szerokości
patataj ja robie tak : Kupuje polar szerokość 10cm na jedna owijke długość 1,5 metra, kupuję 8 takich kawałków na komplet (4 owijki).Rozcinam jeśli czasam łaskawa pani ( :mad🙂 w sklepie z materiałami nie zechce mi rozciać materiału i po prostu zszywam ze sobą 2 kawałki i wychodzi jedna owijka. Rzepy przyszywam ręcznie bo niestety maszyny jeszcze nie posiadam :P zajmuje mi to około 15 min jedna owijka :P
Nooo, nie powiem ze miłę jest to przyszywanie ale co zrobic 🤔 😕 Myslałam nad kupnem ręcznej, w końcu moge wydać te 10zł... tylko słyszałam ze mega dziadostwo... !