Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Dorotheah, O kurczę! Ten pierwszy to coś niesamowitego! 😍
dziewczyny, a skąd wytrzasnąć rzepy na owijki? Zwłaszcza białe?
Help 🙇
Rzepy ?  😁
Z Pasmanterii
Ja kupowałam akurat czarne, szerokości 5 cm, chyba 5 zł/metr
Mia,

Dziękuję.
A perełki są zaskakująco twarzowe ! Szczególnie gdy są kontrastowe względem maści 🙂
Dorotheah
już poprzednio pisąłam że twój naczółek jest rewelacyjny 😀
Te w niczym nie ustępują tamtemu, super są  😉
derka uszyta przez moją siostrę 🙂
z piętnem rasy

Edit: poprawiłam link, bo zdjecie przepadło
armara, b. ładna ta derka. Taki kolor żywy  😁
Zapięcie z tym piętnem też fajnie wygląda  😉

Ja mam w szafie koc polarowy i zastanawiam się co z niego zrobić  😜
Ja bym jeszcze troszkę dopracowała ten znaczek (może oddać w fachowe ręce, które zrobią to za grosze?) bo derka jest piękna!
Można by go zrobić jakoś bardziej wyraźnie  😉
no właśnie nie wiem co z tym paleniem (to było robione tak na szybko 😉),
ale chcę jeszce do niej zielone transportery i naszywki na czaprak tylko muszę namierzyć kogoś kto mi to zrobi  😁
Porozglądaj się za czymś gdzie robią hafty komputerowe. U nas np. w sklepie z pościelą i poszewkami wszelkiej maści 🙂
mam mega mega prośbę. mógłby ktoś mi podać długość czarnej wodzy? 🙇
armara mmm defka śliczna  😀
mam mega mega prośbę. mógłby ktoś mi podać długość czarnej wodzy? 🙇

Gdzieś czytałam , że powinna być przynajmniej 2x dłuższa od zwykłych wodzy.
Czy zamawiał ktoś polar i inne materiały przez internet ? Opłaca się ? Nie znam w okolicy sklepu, gdzie mogłabym to kupić... a teraz taka sprawa, czy koszty przesyłki nie sprawią, że jednak bardziej opłaca się kupić gotowy towar. jak to widzicie ?

armara derka chwyta za oko 😉
brzoskwinia idź do sklepu z materiałami 🙂 ja tam zawsze kupuje i wychodzi mnie około 12 zł za polar na 4 owijki :P
Poważnie to tylko tyle wychodzi ?
a w pasmanterii kupie materiał ?
jakby nie wychodziło taniej to komu chciało by się w tym babrać? 😉
Logiczne  🤣
Jednak musze wyszukac sklepu 😉 okazuje sie, ze nei znam mojego miasta  😎
jak nic nie znajdziesz odezwij się na pw 🙂
W Gliwicach mamy kilka sklepów z materiałami, mogę Ci coś kupić i podrzucić do Katowic, bo co środę chcąc nie chcąc w nich jestem 🙂
brzoskwinia idź do sklepu z materiałami 🙂 ja tam zawsze kupuje i wychodzi mnie około 12 zł za polar na 4 owijki :P

tylko, ze trzeba kupić od razu 3 metry materiału za 15 zł za metr i uszyć jednorazowo 12 owijek. inaczej będzie trzeba łączyć polar w dwóch miejscach
deborah ja zszywam, juz nie raz jechałam w teren z tymi owijkami zszytymi i jakos nie widzę na razie wad :P tyle ze przy robieniu trzeba jeszcze poświecić chwilkę na zszycie :P
Zainspirowałyście mnie tym pomysłem własnoręcznie robionych owijek... Skoro trzeba kupić 3 metry to ile się za to zapłaci? Jaka szerokość takiego polaru? I czy długo się takie owijki robi?
Moim zdaniem czas robienia zależy od wprawy.
Jak ktoś sprawnie włada nożyczkami, igłami i maszyną to raczej niedługo  😉
Moja mama jak przyszywała rzepy a z maszyną jest zaprzyjaźniona, to jej to zajmowało ok 5 minut każda owijka.
Te które robiłam sama miały 10 cm szerokości
patataj ja robie tak :
Kupuje polar szerokość 10cm na jedna owijke długość 1,5 metra, kupuję 8 takich kawałków na komplet (4 owijki).Rozcinam jeśli czasam łaskawa pani ( :mad🙂 w sklepie z materiałami nie zechce mi rozciać materiału i po prostu zszywam ze sobą 2 kawałki i wychodzi jedna owijka.
Rzepy przyszywam ręcznie bo niestety maszyny jeszcze nie posiadam :P zajmuje mi to około 15 min jedna owijka :P
Ja raz jak przyszywałam rzepy ręcznie to sobie pocharatałam całe ręce ogłą. Straszzzznie twarde dziady są  🙄
Nooo, nie powiem ze miłę jest to przyszywanie ale co zrobic  🤔 😕
Myslałam nad kupnem ręcznej, w końcu moge wydać te 10zł... tylko słyszałam ze mega dziadostwo... !
Ręcznej ?
A cóż to ?
A to sie nie rozwali na rzepach? 🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się