Dla mnie włos wbija się podobnie w siateczkę jak i w bawełnę- siateczkę wolę o tyle, że pad nie jest od spodu mokry jak ściera. Pod tym względem to jakas 'magia' 😉
Ktoś mnie wołał, zen? xd Ostatnio z nudów ze sznurka, który miałam w domu zrobiłam sobie kantarek. Nie jest do końca taki jak powinien, ale dla mnie wystarczy. Owijki nadal się robią, na razie gotowe są dwie z ośmiu.. Robiłam jeszcze uwiąz, ale zabrakło mi sznurka i właśnie muszę doczepić 🙂
Dynamiciak gdzież podróbki toż to jest Kryśkadron Diamant :p
Deborah nie no maszyną pikowałam, wzór rysowałam ze 2h a potem zygzaczek w lewo - zygzaczek w prawo - zygzaczek w lewo....i tak w koło macieju do 3 w nocy 🏇
czy polarek nadaje się do padu? Bo zamierzam zabrać się do szycia, a praktiker mam blisko więc bym wpadła po kocyk. A tak to oprócz polaru i drelichu coś się nadaje na pas/ czaprak?
Bo u mnie drelichu nie dostanę, a polar mi się wydaje zbyt grzejący .
Dynamiciak a bawełna to trwała jest, czy po kilku jazdach rozwali się? __________________________________________________________
Mam polarek z praktikera bo byłe przecenka 💃 z 29.99 na 19.99 !!! 👀 Oj oj będzie deruchna!!Choć może to nie sezon, ale na przyszły rok będzie super! _________________________________________________________________- I jeszcze pytanko : jak bym chciała turkuswy czaprak, to jaka lamówka by pasowała?(czaprak szyty na kasztankę)
Czy ktoś może podać mi dokładne rozmiary padu westernowego - najlepiej chyba jakimś na rysunku, chodzi mi na konia około 145 ( znalazłam na stronce że 87x87)- więc nie jakis super długi - ale nie wiem w jakim miejscu maja byc wzmocnienia i jaki maja wymiar -- bedę wdzieczna
Witam Jestem na forum od bardzo nie dawna, jednak przeczytałam cały 😲 wątek i jestem po prostu zachwycona waszym sprzetem DIY 👍 Chciałabym również coś stworzyć, zakupiłam już nawet materiały... zobaczymy co z tego wyjdzie 😎 Mam jednak pytanie, w szczególności do Escady ale jak ktoś inny odpowie to również będę ogromnie wdzięczna 🙂 Escada w swoich padach używałaś czasami białego koloru na warstwie górnej, czy to też jest alkantara? Pytałam się kierownika hurtowni tapicerskiej, który powiedział że jest taka ale jej ceny zaczynają się od 200zł/metr netto 🤔 Chyba, że to jakiś inny materiał? Mogłabyś podać namiary na taką białą alkantarę/materiał? A w hurtowni jest tylko"złamana" biel 🙁
halo Tyle że wszedzie jest złamana biel. Nie widziałam białej. Żeby sie dowiedziec dokładnie trzeba ruszyc dupe, wziac telefon i zadzwonić do tego kto to sprzedaje. Mam w domu mase wzornikow i nie mam nigdzie czystej bieli. Poza tym dziewczyna nie zadała pytania tylko o biel, ale i o cene i rodzaj tkaniny.
To w sumie chodzi o to, że "bezbarwne" mikrowłókna są takie - szarobure. A na biało barwi się paskudnie! jeśli coś jest ciemniejsze od bieli, często ta biel się piorunem "wypłukuje". Być może producenci oryginalnej alcantry używają jakiegoś super pigmentu (i drogiego), innego niż popularna biel tytanowa. Bo biel cynkowa ma większą siłę krycia - ale nie jest "czysto" biała 🙁
Tez nie spotkałam sie z białą. A czy ktoś z was, ponawiam pytanie wie gdzie w necie albo małopolsce dostane BIAŁY aksamit ewentualnie welwet, drobny sztruks albo mikrofaze???
poza złamaną bielą wpadającą w szary, widziałam raz jeden jedyny taką biel wpadającą w niebieski, taki bardzo zimny odcień bieli. ale więcej w hurtownie tego nie znalazłam, to też była ta prawie alkantara za 35zł/m