Livia, oj rzeczywiście, słabo się określiłam, bo wcześniej ktoś był zainteresowany to tak krótko opisałam. W sklepie obok jest linka 6mm średnicy, kolor niebieski przeplatany z odrobiną żółtego i kilkoma nitkami czarnego. Linka jest z włókien polipropylenowych, podobna, do tej niżej: http://allegro.pl/lina-pleciona-polipropylenowa-fi6-linka-2mb-i1469841201.html . Ja mam z identycznej kantar i nie narzekam. Linka wygląda na sztuczną, ale po dłuższym czasie używania się przeciera i jest super wygodna. Mam wrażliwego konia i mi go nie obtarła.
bawarka, powodzenia 🙂 Samo plecenie później to już czysta przyjemność - no, może za wyjątkiem momentu, kiedy uczysz się Fiadora 😁
patataj, chyba nawet robiłam kiedyś z takiej linki kantary 🙂 Ale potem w sklepie przywieźli inny rodzaj, i obecnie w kantarku z tego nowego lata mój koń. Nie wiem, niestety, jak się ten rodzaj nazywa, ale w dotyku linka była taka mniej "sztuczna", śliska.
bawarka , jak nazwa wskazuje, działają ostrzej - te bardziej wypukłe, lub delikatniej - te bardziej płaskie. No i ostre mogą być trudniejsze do zrobienia 🤣
słuchajcie nie wiem czy tu czy w temacie koniki polskie.
Potrzebuje "uszyc derke" (w moim przypadku raczej posklejac, poskrecac i moze cos z tego wyjdzie) na konika polskiego w zwiazku z tym potrzebuje wymiary takiego oto konika... czy ktos jest mi w stanie pomoc? :kwiatek:
ten co go jutro przywoze nie wiem ile ma 🙄 ale musze mu jakas uszyc/zrobic, bo nie wiem czy sobie poradzi z chowem polnaturalnym teraz jak jest taka pora roku. Gdyby byl zadbany to napewno, ale w takim stanie... 🙄 Wiec bede Ci bardzo wdzieczna 🙂
Dziewczyny, a mogłybyście mi pomierzyć nauszniki? Dokładnie? Na dużą głowę mi są potrzebne. Długość pomiędzy uszami, długość uszu itd 😉 Rysuneczek może pomoże: (Przepraszam za jakość, rysowane na laptopie bez myszki)