Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Lovely- ale to wątek DIY, a nie "zaniosłem profesjonaliście materiały i teraz mam".  😁
Wymiatacie z tymi czaprakami. Prawdziwy respekt.
dzięki dziewczyny  :kwiatek:
PIĘKNY!!
to prawda, na prawdę ładny  😜
a w rzeczywistości jeszce ładniejsze  😜 😜
LOVELY chciała bym tak pikować 🤣
cudowny czaprak!
hedonistka, po co huskiemy derka?

edit:
Widzę, że dziewczyny już temat poruszyły 😉
Lovely, cudny 🙂 Szacun!
Cejloniara, nie moge znalezc teraz linka, ale jest firma, ktora szyje nawet czapraki z gorczycy, wiec pomysl trafiony i fajny.
Cejloniara, ja mam taką poduszkę, a moja znajoma opaskę na czoło.
Też kojarzę takie czapraki, ale nie mogę sobie przypomnieć skąd.
LOVELY, rewelacja!  🤔
Torba werkowacza amatora z wyszytym kopytkiem 😉
Można powiesić na boksie (torbę nie kopytko) i wtedy mamy kieszonki na sprzęt.
mila, jakie piekne kopytko!
Też kojarzę takie czapraki, ale nie mogę sobie przypomnieć skąd.

bay jackobsen były na tej zasadzie, zdaje mi się (ale pewna nie jestem)
caroline, one mialy jakis granulat, nie gorczyce. te co podlinkowalam maja luske.
LOVELY To ja padłam !  💘 💘
Lovely jak tak dalej pójdzie to Eskadron i Anky będą błagać, żebyś dla nich pracowała.  😜
Przepiękne czapraki!

edit: literówka
katija, szczególnie mnie zachęciło że w ich czaprakach jeździ zwycięzca wielu konkursów w ujeżdżaniu 😉
Dziękuję Wam dziewczyny 🙂🙂 będziemy z mamą coś myślały nad tym. Myślałam, że jazda na takim czapraku nie jest dobrym pomysłem, że to będzie za bardzo masowało, ale może trzeba sprawdzić, "zapytać" konia, co on na to i tyle. Ja myślałam, by go z tym na grzbiecie lonżować i sam ciężar padu i ruch grzbietu powodowałby taki samobieżny masażyk. Tylko, że moja mama robiła z całymi ziarnkami zdaje się, nie z samą łuską hmm

Tak czy siak będę nad tym dumac i jak z tego dumania wyjdzie coś w praktyce to nie omieszkam przymeldować 🙂 Dziękuję 🙂
Czy ktoś wie ile kosztują czapraki z tej strony?
chcę zabrać się za zrobienie chambonu. mam karabińczyki i ogólny plan, ale nie wiem ile linki kupić może ktoś wie, albo mógłby mi narysować i zmierzyć ile mają poszczególne części? byłabym baardzo wdzięczna  :kwiatek: :kwiatek:
Mia, duzo 😉
deborah, taaa, mistrz ujezdzania 😉
To jak Jadzia się chwali to ja nie będę gorsza...  😀
Przy czapraczku pomagała mi mausia  😀 ja tylko przyszyłam lamóweczkę i zrobiłam napis. Napis jest tylko z jednej strony czapraka 🙂 Czarno-złoty naczółek zrobiłam dzisiaj i jestem z niego dumna 😀 uwiąz nie licząc zapięcia ma 115 cm długości. I jeszcze jestem w trakcie szydełkowania nauszników ;p Zdjęcia jedynie z telefonu  🤔
Przepraszam za poprzednią wielkość zdjęć  😡
katija, ale wiesz dokładnie? :kwiatek:
i ciąg dalszy... 😉 Czarno-bordowy naczółek zrobiłam z ramiączek od starej torebki mamy...  🙄
To ostatnie to smakołyki dla qni...  🙂
Mia, nie chce cie wprowadzic w blad. pamietam tyle, ze zaskoczona bylam, ze tak duzo...
Dziewczyny - ivett, Lovely - gdzie w necie kupujecie taśmę na lamówkę? Chciałam zamówić w Polimexie, ale na stronie piszą, że 30mm jest niedostępna w magazynie, a ja potrzebuję na już... Chciałabym zamówić cały krążek i wolałabym jakieś sprawdzone miejsce 🙂 Używacie taśmy tzw. dzianej poliestrowej 30mm czy szerszej? Czy czegoś innego?

edit: znalazłam w Polimexie (wydaje mi się dość popularną i sprawdzoną firmą) "taśmę nośną" - będzie ok? http://www.polimex.net/sklep/index.php?page=Product&id=732&sid=75 Wziąć lepiej 30 czy 40mm - będę robić kilka derek polarowych, jednowarstwowych, ale fajnie byłoby, gdyby dało się też użyć jej do padów, jeśli mi coś zostanie...
ja do czapraków i derek biore 30mm też biorę z polimexa, chociaż ostatnio mnie trochę wkurzają.. wysyłają inne kolory, inne modele a później robią problemy.. na dodatek płaci się i za wysyłkę i za zapakowanie paczki, więc 1 taśmy raczej nie opłaca Ci się brać
Łe, to niefajnie... 🙁 Na razie nie mam funduszy na kilka krążków, a na Allegro nie znalazłam niczego w ogóle przypominającego taką taśmę, tzn. widzę, że ludzie czasami sprzedają jakieś końcówki, które im zostają, ale aktualnie była jedynie bordowa i to nawet chyba nie 30mm... To mnie Lovely nie pocieszyłaś z tym Polimexem 🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się