materiał ok 30zł + wysyłka zapięcia 8zł na pas x2 4zł na klate x2 i 2zł na regulację między nogi x2 + wysyłka taśma 5cm 25zł (50m) taśma 3cm 15zł (50m) taśma 2cm ok 13zł + wysyłka (50m) tasma 2cm między nogi ok 9zł karabinki między nogi kupiłam kiedyś całą paczkę ok 1zł x2 (ale musiałabym poszukać jakiś większych i pocniejszych) nitka 3zł x2
taśmy mi jeszcze dużo zostało, niektóre taśmy miałam, niektóre musiałam dokupić wysyłki dość drogie (zwłaszcza taśm bo liczą sobie jeszcze 15zł za 'przyszykowanie' paczki...) ale kupowalam razem z lovely wiec dzięliły się koszty na pół no i kupowałam materiały nie tylko na tą derkę
mam dwa pytania 🙂 1. jaki polar jest dobry na owijki? 2. gdzie mogę dostać/powinnam szukać polaru na derkę ale nie jednokolorowego? jakieś romby. paski itp.?
ivett, derki rewelacyjne!
korsik, twoja też wygląda obiecująco. chętnie zobaczę na modelu 😉
Korsik, Ty masz wrodzony talent. Nie spotkałam jeszcze osoby, której szycie czegoś pierwszy raz wychodziłoby jak z katalogu (nawet mi pierwszorazowe dzieła wychodzą ładnie dopiero po kilku razach, ach ta skromność :wysmiewa🙂 Ale cena materiałów - znaczy że szycie jest bez sensu? 🤔
A pytanie do osób trochę już szyjących. Czy dekatyzujecie materiały bawełniane, takie jak drelich na derkę lub podszycie padu? Zawsze jak kupuję bawełnę w tekstylnym to pani kilka razy mi przypomina, że to surowa bawełna i że trzeba zdekatyzować (wyprać w 40 st. lub wyprasować bardzo gorącym żelazkiem, ale takim przemysłowym, domowe się nie sprawdza podobno), bo na pewno przy pierwszym praniu wstąpi się o 10%. Uszyłam sobie samej kilkukrotnie pad z podszyciem z tej bawełny bez dekatyzowania (bo mi się szczerze nie chciało), po użyciu wyprałam go i nic się nie wstąpiło, a przynajmniej nie na tyle, by było to widać. Tylko raz wyprałam taki materiał przed szyciem, bo nie chciałam by później zafarbował (czarny). Zmierzyłam go dokładnie przed i po praniu i nie wstąpił się ani o centymetr. Jak to jest?