Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

myślę że można rozpruć lamówkę z przodu i z tyłu na wysokości szwu na grzbiecie, rozciąć pad na pół (ale lamówke nie) wyciąć profilowanie jakie się chce, zszyć pa na płasko i na to naszyć taśmę/alkantarę a potem przyszyć odprute części lamówki
jak dzisiaj przyglądałam się dokładnie jak jest skonstruowany ten pad to stwierdziłam, że jest to jeden kawałek gąbki i nie ma właśnie tego szwa o którym mówisz...Albo  jestem ślepa
Ludzie, a my się męczymy z szyciem podkładek, kupowaniem korekcyjnych... to się spokojnie da inaczej załatwić:

http://picasaweb.google.com/natalka1238/Szalsza#5531310721595244194
👍

Przepraszam, musiałam
haha 🙂

jak to jest 1 wielka gabka jak mowisz, to nawet latwiej to przyciac wyciac i nawet jest szansa ze z tego co wytniesz uda ci sie ocalic material (zielony kawalek) na zaszycie szwa juz po profilowaniu.
Tylko jak bys to robila to sila rzeczy pad sie troche skróci wiec musisz to wziac pod uwage (długość a)
Paulinka, ta Pani ma pod tym futrem pad neoprenowy-więc futerko jest tylko dla, ekhm...lansu  😁
ovca, zauważyłam, ale będąc właśnie przy temacie futerek, wpadło mi to w oko 😉
co nie zmienia faktu, że pod kulbakami raczej wojłoki były, a futro musiałoby być wełną do grzbietu żeby pełnić swoją rolę 😉
Paulinka, jaką rolę? przecież amortyzuje niezależnie od tego, w którą stronę leży, bo siła działa w obydwu kierunkach.
prawie jak horseware  🤣

Uploaded with ImageShack.us

ivett

pierwsze zdjecie jest mega 🙂
musi być mega, bo to horsewarowa dera 🙂
musi być mega, bo to horsewarowa dera 🙂

A ja juz myślałąm zę to twoje prawie..

BTW doslzo moje pw?
jak się szyje takie derki a'la avalanche bez szwu na grzbiecie? dolną linię deki trzeba zrobić tak jak by trochę krzywo-po skosie do dołu? żeby ostatecznie ten kołnierz był podniesiony do góry?
ivett, Twoja ładniejsza kolorystycznie 🙂
A ja mam pytanie czy robi ktoś kaloszki z futerkiem? 😡
mi mama przyszywała futerko do kaloszków. 😉 ciężko jej było się przebić przez neopren ale dala radę.

teraz już tak fajnie nie wyglądają. wiadomo, futerko się powycierało, zmechaciło.

tak wyglądały
cieciorka, osobiście wolałabym mieć przy skórze/sierści futro a nie drugą stronę, ale masz rację, to działa w dwie strony.
Bardzo ładne 🙂 a da się tak z gumowymi kaloszkami?
a oplaca sie do gumowych?
ja robilam cale gdzies na poprzeniej stronei juz wrzucalam
http://deco-01.slide.com/r/1/263/dl/MER1ccvEvD_ZB40eAY7iEVYeXCqn4GVq/watermark
ivett, Twoja ładniejsza kolorystycznie 🙂

są prawie identyczne kolorystycznie 🙂 Przynajmniej na moim monitorze 🙂

Dwa szybkie zdjęcia z poranka:

A ja sprawilam z resztek po szyciu kurtki derke ale mojemu psu:

Mam fotki czapraka od LOVELY 🙂
milusia, świetny!
milusia, piękny i jak ładnie leży! Bardzo do pyska Zwiastunowi 🙂
Rewelacyjnie się układa, najlepiej ze wszystkich czapraków w tym wątku, brawo lovely!
Lovely- Świetny! Jestem następna w kolejce na taki czaprak tylko vs i w kolorze rudym lub granatowym  😜
LOVELY super, gratulacje!
Wygląda prawie jak schockemohle!

Ivett moja i tak ładniejsza 😎 jutro jeśli pogoda dopisze to cyknę foty 🙂 cały czas o nich pamiętam 😉
trzymam Cię za słowo 🙂
a ja mam już prawie wszystkie materiały zamówione i jak dam rade to będę próbowała uszyć derki w weekend
Strucelka oj nie powiedziałabym  🤣
pogoda dopisała więc mogę pochwalić się kilkoma fotkami z ostatniej sesji  🙂

wersja dla brudasów 🙂

i żywsza 🙂

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się