Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

LOVELY, to jest naprawdę pięknie zrobiony czapraczek. Gratuluję 🙂
LOVELY  😍 😍 😍
LOVELY, bomba, kiedy Ty znajdujesz czas na to wszystko? Szkoła, koń, nauka i jeszcze szycie takich pieknych rzeczy 😉
LOVELY, lepszy jak ze sklepu!  👍
LOVELY zakochałam sie  😍    powiedz mi gdzie znajduje się ta blaszeczka zeby ją odgiąć? mógłby ktos zrobic zdjęcie? nie chciałabym czegos popsuć  😡
LOVELY jest naprawdę świetny 🙂

widzę, że nadal stawiacie na taśmę przy lamówkach? fajnie się układa 🙂
eskada- nie umiem na tyle dobrze szyć, zeby zrobić lamówkę z alcantary, zeby to ładnie wyglądał i zeby przy okazji mnie szlag nie trafił  🤣
MoniaaA- no z czasem bywa kiepsko, jak cos szyje to w weekendy, albo jak mam luźne lekcje na drugi dzień
kolorwiatru- rozkręcasz wierzchnie blaszki (u mnie wyciągamy tą z lewej i wykręcamy z tą z prawej):

i widzimy cos takiego w góry, w kółeczku blaszka, która odstaje- o tak powinno być, jak jest przygnieciona to trzeba podważyć

i z boku:

ważne też zeby maszynę czyścić- jak widać moja cała zakłaczona  😉

edit; ort
Ja dorwałam bardzo fajne dziecięce getry w kratkę, fasonem nadające się na bryczesy. Nie wiem czy na bawełnę będzie dobra alcantra czy odpuścić i zrobić lej materiałowy. W sumie getrów nie będzie mi żal, bo za złotówkę je kupiłam 😁
ja bym już odpuściła alcantarę, myślę ze jest za sztywna do bawełnianych getrów
czyli lej materiałowy? Ale robić z bawełny czy innego?
LOVELY, boski! czekam na zdjęcia na modelu 🙂
LOVELY, świetny  💘 również chętnie zobaczę zdjęcia 🙂
mam jakies fotki ale nie najciekawsze- kolor wyszedł mdło a jest piękny, głęboki

sorki za strasznie uciapane siodło, potem je przeczyściłam ale oczywiście do zdjęc zapomniałam  😡
LOVELY, czaprak jest cudowny! I świetnie wygląda na kasztanku.  👍
LOVELY Cudowny! 💘 ja też taki chce!  😁
Lovely wygląda przepięknie! nigdy bym nie zgadła, ze to diy
LOVELY, bombastyczny 😀
dzięki  :kwiatek: :kwiatek:
LOVELY kiedy np mi jest duzo latwiej zrobic lamowke sposobem Escady niz z taśmy! Z taśmy  to dopiero mozna oszalec.

korsik oczywiscie wie lepiej ale po raz 100 mowie ze alcantara spisuje sie jako lej
Zorilla- co do bryczesów- to też zależy dla kogo- jeśli ktos na codzień jeździ w pikeurach z mięciutkim lejem to imo w alcantarze nie będzie czuł się komfortowo
korsik oczywiscie wie lepiej ale po raz 100 mowie ze alcantara spisuje sie jako lej

tak, ale pytanie padło czy wszywać do BAWEŁNIANYCH GETRÓW, nie wyobrażam sobie twardej alcantary z miekkimi bawełnianymi getrami, dlatego napisałam że JA uważam ze lepiej w tym wypadku zrobić materiałowy lej
heeeej spokojnie dziewczyny!
akuratnie 2gie bryczesy mam z super miekki lejem i jedynie na saamym poczatku mialam dziwne odczucie, potem juz nie a i z czasem alc. sie wyrobila. ale przeciez nikomu nie karze robic lejow z alcantary!
LOVELY, mega szał!! I jak pięknie się układa!
LOVELY jakbyś wrzuciła do rewii mody i powiedziała, że kupiłaś na ebayu unikatowego eskadrona to bym Ci uwierzyła!!! Mega fantastycznie!!
Kolejna nowość :

2rugi z pary czyli pierwszy jaki zrobilam jest ciut ładniejszy, ale jest juz w stajni i na modela ostał sie ten 🙂
dlaczego nie wyswietlaja sie fotki jak zrobic pad ? 🙁
bo ich nie ma 😉
O, a coś się stało? Może wracasz do szycia? 🙂
escada a wkleisz ? 😉
LOVELY dziekuje bardzo, że poswiecilas swoj czas i wkleiłas zdjęcia  :kwiatek: u mnie ta blaszeczka ciut inaczej wygląda i fakt jest tak jakby wgnieciona. Muszę ją w takim razie podważyć. Mam nadzieje że jej nie złamię  😡  A czapraczek jest cudowny, jak ze sklepu. Masz talent naprawdę  💘  i pomyslec ze ja kupilam taką chałę od Likierowej jak tu sami profesjonalisci wokół
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się