Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

ivett, cudo  😜
Jesteś bogiem  👍
Tak tak robiłam lej. 
Rzeczywsice jest sztywnawa ale bardzo dobrze mi sie w nich jezdzi.
A np w jedym ze sklepów jest alcantara ktora jest miekka, nie ma jakby tego podszycia, tyle ze za 45zl za metr. W kazdym razie w przyszlosci ze w nia zaopatrze w celu zrobienia bryczesów to dam znac 🙂
a z czego można derke dla psa uszyć?????? żeby była taka zimowa ale nie za ciepła. no i żeby zabardzo trudno nei było bo ja beztalencie jestem ;p
polar? polar + coś? albo takei pikowane materiały na kurtki, podszywane ovatą. mysle ze pani w sklepie Ci doradzi, zwlaszcza ze wie co ma na stanie 😀
ok dzięki  :kwiatek:
dostane gdzieś kolorowy rzep, taki np. do owijek ?
laga,w każdej pasmanterii dostaniesz...
laga nieprawda, takie 2cm to tak ale szersze bardzo cieżko, tylko biale i czarne. chociaz na allegro widzialam ostatnio pare kolorów takich szerszych 4cm ale doslownie ze 3. jednakże poszukaj 🙂
Zorilla no właśnie potrzebne mi byłyby takie o szerokości 4cm...w mieście w pasmanteriach nie ma tylko 1 cm -.- a w internecie szukałam i nie znalazła. Chyba ze jestem juz ślepa... 🙄
a ja wam się pochwalę 🙂 moja mama uszyła mi bryczesy  😀

wyglądają one tak

dzisiaj miały jazdę próbną 😜

taki mały off top. byłby ktoś zainteresowany takowymi za nie dużą kase?  😉

bumbum, łaaa, ale fajne! Ja namówiłam mamę by spodnie a'la bryczesy przerobiła mi na takie z całym lejem na tyłku. Ile zapłaciłaś za alcantrę i ile jej wzięłaś?
nie wiem czy to alkantara bo to nie ja kupowałam materiał.  😡
ale 110cm jednego i drugiego materiału (mam nadzieję że mama dobrze pamięta :lol🙂. wyszło około 25 zł.
fajne 🙂
mialyscie jakis wzór, wykrój?
zapomniałam dodać że z tych 110 cm dało radę zrobić 2 pary 🙂

moje stare, prujące się bryczesy zostały pocięte  😉

pochwały przekaże mamie  😉
dzięki za orientacyjne koszty 🙂
Jak będę w hurtowni to zapewne się zaopatrzę 😉
bumbum - pokaż fotkę jak na Tobie leżą 🙂
jutro zrobię po południu i wstawię  😉
już lubię Twoją mamę ! :kwiatek: moja jest z zawodu krawcową, a materiały w szafie około 5 lat leżą, miała mi sweterek uszyć ...
moja też z zawodu krawcowa  😉 ale nie musiałam długo jej przekonywać  🥂
moja mama ostatnio mi 2 tygodnie bluzkę zszywała ...  😵
taki mały  🚫

szewc bez butów chodzi... ja golę konie, no i mój też był ostatni w ogonku, bo zleceń było dużo :P
aniaagra

1,6 cm są kolorowe o długości 20 cm w pasmanteriach a szersze to tylko białe, czarne i brązowe.
Nie spotkałam szerszych o innych kolorach i nawet jak pytałam to mówiły, że nie ma a jak już są to baaardzo rzadko.

Marcyś jakie owijasy robisz ? ;>
Dokładnie to samo powiedzialam :P

Moje nowe dziela:

padzik z dzis (nie jest krzywy odrazu mowie tylko sie pozginal na szwach do zdjecia:P)

i koszulka 'konkursowa' , ta znow nie jest wcale blekinta tylko szara 

wrzucam obiecane zdjęcia na mnie  :kwiatek:  🏇

nie zwracajcie uwagi na bałagan XD

najbliższe mama uszyje w przyszłym tygodniu, bo na razie jedne musi obowiązkowo uszyć i czasu brak 😉
Zorilla sprobuj zrobic lepsze zdjecie padu, bo poki co wyglada tragicznie :kwiatek:
bumbum sztyblety na podlodze to NIE bałagan!  bardzo fajnie wygladaja bryczesy  😀 😀

Szczery
  łaaał w koncy coś prawie nie-chamskiego, gratuluje   🤣  🤣, wyglada tak bo jak pisalam sie zagina na przeszyciach a jest z ovatą wiec nie jest taki plaski jak na samej gabce. moze jutro cos zrobie na koniu.
Zorilla, zrób na koniu, wygląda na puchaty 🙂
jest puchaty jest, gabkowo ovatowy.

i jeszcze ochranaczki na oglowie:
zorilla- nie wciągało Ci futra w maszyne?
ja jak przyszywałam futro do derki to myślałam, ze mnie szlag trafi..
prawie skończyłam juz czaprak, ile nerwów przy tym straciłam to moje- a wystarczyło grubszą igłę dać, jutro tylko rzepy przyszyję i paski do popręgu i będą fotki 🙂
Jak robilam swoje 1 futerko po siodlo to myslama ze gdzecznie mowiac oszalaje, ale potem (nie wiem czy to sprawka zmiany amszyny na elektryczna czy innej techniki) wcale. Najbardziej mnie wkur*ało jak mi sie futro w stopke zaczepialo i non stop musialm wysiagaaac, odczepiac i znow ten gruby material upychac. tetaz sie w ogoel tak nie dzieje nie umiem wyajsnic co zmienilam 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się