Forum konie »

DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

ivett, czy są dla Ciebie rzeczy niemożliwe? 🙇
hehe, są  😀
a podaj przykład? 😀 bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić 😉
no np nie poradziłam sobie jeszcze z padami 🙂
ivett, kwestia czasu 😉
być może 🙂

Dorzucam fotkę dery drelichowej
Chess  :kwiatek: tylko znajde to gdzieś w zoologicznych? bo jednak chyba bardziej opłaca się w stacjonarnym kupić..
Na pewno jest w Kakadu  😀
kurcze, a w bydgoszczy brak 🙁
Ze starego ale raczej dobrej jakości bo służącego mi prawie nom stop, 6 lat czapraka zrobiłam nowy i mam nadzieje ze jeszcze mi posłuży 😀 Jeszcze nie całkiem dokończony ale to już kosmetyka.
Watrusia, moje klimaty 😀 podoba mi się bardzo 😉
Tak jak za groszkami/kropkami nie przepadam tak ta przeróbka jest super
Dzięki 🙂 namęczyłam się bo krawcowa ze mnie kiepska ale warto było.
przepieknie !  🙇
Watrusia, wow  😲 🙇
Jak już mnie wzięło na pokazywanie moich wypocin 😉 to wymyśliłam jeszcze, żeby  nudny czaprak trochę urozmaicić i naszyłam paski, na kobyle córka znajomej 🙂
Watrusia - ten w kropeczki na prawdę śliczny i wykończenie całkiem przyzwoite ; D
łał, jak na kiepską kwarwcową, to ślicznie ci wyszedł  👍
Dziękuję za uznanie :kwiatek:
Watrusia  🙇 🙇 🙇 kiepska krawcowa?! Ten kropkowany jest świetny!
Baydzięki 🙂 krawcową to nie jestem wogóle, na szczęście  zrobienie czapraka nowego ze starego  jest łatwiejsze niż szycie całkiem nowego i dziękuje przy okazji ivett że poradziła mi, co zrobić  z lamówką.
nie ma za co 😉
Ja z powodu powodzi musiałam zrobić sobie przerwę w szyciu, ale w weekend powinnam wrócić do maszyny i uzupełnić zaległości.
no to wstawiam mój diy kantarek sznurkowy z fiodorem i uwiązem do kompletu🙂 linka na kantar trochę za gruba, ale nie mogłam się oprzeć kolorowi;P

modelka: Lorrie
dziewczyny, jakiej szerokości taśmę nośną kupić na lamówkę padu? 4cm? z alcantarową lamówką już się poddałam  🤔
Breva super halter! 😉 Tylko szkoda, zelinka taka gruba.
korsik ja obszywałam swój czaprak 4 cm. lamówką bawełnianą, kobieta w sklepie powiedział a mi żebym kupiła  jakieś 20% więcej niż potrzebuję, zamoczyła w gorącej wodzie, wysuszyła i uprasowała żeby się później nie skurczyła.
dobrze Ci powiedziała bo potem mogą się kurczyć, ale taśmy nośne/parciane chyba się nie kurczą?
Bay, dzięki🙂 no właśnie wiem.. ale kolor mnie powalił🙂 a w sumie w niczym nie przeszkadza - na wyprowadzenie raz na jakiś czas do czyszczenia jest ok😉
korsik, 3 cm spokojnie wystarczy
musiałabym kupić chyba kawałeczek na próbę, bo pierwszy raz szyłam pad i męczyłam się z tą lamówką, że jakoś tam poprzeszywałam i teraz chcę żeby taśma zasłoniła szycie
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się