Wiemy ze z mazowieckiego idzie tylko jeden ogier (mój ) . W lubelskim będzie wiadomo 16 maja. Bydgoski tez już wiadomo . A inne związki ? Śląski , wielkopolski , Malborski, mazurski?.. Cos wiadomo co idzie z tamtych związków .
My się jednak wycofaliśmy. 7 maja mieliśmy małą preselkcję, Arsene się podobał (zwłaszcza skoki, galop), ale komisja uznała, że ze względu na jego xrebięcy wygląd powinniśmy poczekać rok.
My się jednak wycofaliśmy. 7 maja mieliśmy małą preselkcję, Arsene się podobał (zwłaszcza skoki, galop), ale komisja uznała, że ze względu na jego xrebięcy wygląd powinniśmy poczekać rok.
Jak wystawiłam swojego na preselekcje 2 lata temu, to usłyszałam to samo.Jednak zawiozłam go do Białego Boru na ZT, i mimo, że był w nie najlepszej kondycji ,dostał się z biegu. W ZT pod wpływem treningu, nabrał masy i bardzo zmężniał. Może czasami warto zaryzykować ? 🙄
powiedzcie proszę jak wygląda ZT od strony po pierwsze kosztów, po drugie jakości jeźdźców jeżdżących konie? Słyszałam niepochlebne opinie o tym co wyczynia się z ogierami podczas codziennych treningów? Nie żal Wam dać młodego dobrze zapowiadającego się konia i ryzykować że popsują?
Wim że koszt próby dla ogierów sp to 5300 i że istnieje możliwość zwrotu tej kwoty. Wpłaca się ją jak ogier się dostanie? wpłaca się 30%? oświećcie..
Ja się mogę wypowiedzieć apropos Bogusławic. Ekipa jeźzców jest najlepsza od lat, SO dysponuje dobrymi warunkami - halą z kwarcowym podłożem, gdzie odbywają się treningi. Wielkim plusem jest osoba Pani Kierownik ZT 🙂 70% kosztów treningów dotuje Państwo. Przed kwalifikacjami wpłaca się 200 zł - jest to kwota bezzwrotna.
ma daleko do bogusławic więc trudno by mi było konia doglądać. trochę się obawiam bo on bardzo delikatny i wolałabym, żeby już taki został.. Jak długo trwa badanie markerów?
ma daleko do bogusławic więc trudno by mi było konia doglądać. trochę się obawiam bo on bardzo delikatny i wolałabym, żeby już taki został.. Jak długo trwa badanie markerów?
Miesiąc. Konei nalezy zgłosić do bodajże połowy maja jakoś. Nie pamiętam.
Musiałabyś przedzwonić do Chorzelowa. Próby wysyła się do środy, bo laboratorium pracuje pn-pt i próbki powinny dotrzeć przed weekendem. Niedawno znajoma na wynik czekała chyba 1,5 miesiąca, więc to trudna sprawa 🙁