Forum konie »

Zakład Treningowy dla ogierow 2012r

Ładny ten Korleone.
o ile się nie pomyliłam w obliczeniach , to dzisiaj 7 maja 😁
dlatego pytanie : jak tam preselekcja?

armara zgodnie z umową trzymałam kciuki mam nadzieję, że pomogło  😉
u nas preselekcja raczej była formalnością. Tzn Justus i tak ma kwalifikację ale do Karego nie było żadnych uwag i jedzie do Bogusławic  🏇
no to super  😀

teraz czekam jeszcze co odpowie armara i jeśli odpowiedź będzie twierdząca, to będę się martwić w jaki sposób mam trzymać kciuki za 3 konie  🤣
od nas ten koleś jedzie
napiszesz o nim coś więcej? Po kim, z jakiej matki?
Ontario , matka Omega-K, ojciec Faust-Z
Na zaprzęgowy ?
Do Gniezna ?
Skaner-A no, no ładny jest  😉
TITINA, w gnieźnie będą 2 inne mojej hodowli izabele na zt, Ontario do Bogusławic jedzie
bardzo fajną ten Onterio ma maść ,za samo umaszczenie miał by u mnie licencije🙂
Wiemy ze z mazowieckiego idzie tylko jeden ogier (mój ) . W lubelskim będzie wiadomo 16 maja. Bydgoski tez już wiadomo . A inne związki ? Śląski , wielkopolski , Malborski, mazurski?.. Cos wiadomo co idzie z tamtych związków .
bhdemeter, nie stawiaj przed znakami przestankowymi spacji.
My się jednak wycofaliśmy. 7 maja mieliśmy małą preselkcję, Arsene się podobał (zwłaszcza skoki, galop), ale komisja uznała, że ze względu na jego xrebięcy wygląd powinniśmy poczekać rok.
A to szkoda, że ja nie moge poczekać roku, bo mój też jeszcze drobny ale do miesiąca dopiero w robocie! Nie miał z czego nabrać mięśni.
[quote author=Skaner-A link=topic=87977.msg1399249#msg1399249 date=1336770449]
Link do zdjęć ogiera Ontario  😜:
http://www.photoblog.pl/palominolgniezno/122566634
http://www.photoblog.pl/palominolgniezno/122327018/ontario.html
http://www.photoblog.pl/palominolgniezno/122228112
[/quote]

fajne masz koniki. Ładnie się prezentują. Czy taka hodowla na maść nie powoduje że użytkowo one jakoś tracą?
Bogna, a po czym jest Twój?
Pisalam powyżej . A z pankowa jakieś konie na zakład wieziecie?
Bogna, a po czym jest Twój?

a po czym może być koń Bogny. Po Elfie BH rzecz jasna 😉
My się jednak wycofaliśmy. 7 maja mieliśmy małą preselkcję, Arsene się podobał (zwłaszcza skoki, galop), ale komisja uznała, że ze względu na jego xrebięcy wygląd powinniśmy poczekać rok.

Jak wystawiłam swojego na preselekcje 2 lata temu, to usłyszałam to samo.Jednak zawiozłam  go do Białego Boru  na ZT, i mimo, że był w nie najlepszej kondycji ,dostał się z biegu. W ZT pod wpływem treningu, nabrał masy i bardzo zmężniał. Może czasami warto zaryzykować ? 🙄
powiedzcie proszę jak wygląda ZT od strony po pierwsze kosztów, po drugie jakości jeźdźców jeżdżących konie? Słyszałam niepochlebne opinie o tym co wyczynia się z ogierami podczas codziennych treningów? Nie żal Wam dać młodego dobrze zapowiadającego się konia i ryzykować że popsują?

Wim że koszt próby dla ogierów sp to 5300 i że istnieje możliwość zwrotu tej kwoty. Wpłaca się ją jak ogier się dostanie? wpłaca się 30%? oświećcie..
Ja się mogę wypowiedzieć apropos Bogusławic. Ekipa jeźzców jest najlepsza od lat, SO dysponuje dobrymi warunkami - halą z kwarcowym podłożem, gdzie odbywają się treningi. Wielkim plusem jest osoba Pani Kierownik ZT 🙂
70% kosztów treningów dotuje Państwo. Przed kwalifikacjami wpłaca się 200 zł - jest to kwota bezzwrotna.
ma daleko do bogusławic więc trudno by mi było konia doglądać. trochę się obawiam bo on bardzo delikatny i wolałabym, żeby już taki został..
Jak długo trwa badanie markerów?
ma daleko do bogusławic więc trudno by mi było konia doglądać. trochę się obawiam bo on bardzo delikatny i wolałabym, żeby już taki został..
Jak długo trwa badanie markerów?

Miesiąc. Konei nalezy zgłosić do bodajże połowy maja jakoś. Nie pamiętam.
preselekcję ma za sobą. nie wiem czy markery zdążyłabym załatwić 🙁
Jeśli wyślesz krew jutro, to raczej tak.
mogę to zrobić w piątek najwcześniej 🙁 nie da się jakoś expresem załatwić? ;>
Musiałabyś przedzwonić do Chorzelowa. Próby wysyła się do środy, bo laboratorium pracuje pn-pt i próbki powinny dotrzeć przed weekendem. Niedawno znajoma na wynik czekała chyba 1,5 miesiąca, więc to trudna sprawa 🙁
Bogna, idzie nasz wychowanek Cardamon ( Pegasus HB x Compliment ):

rodowód: http://www.bazakoni.pl/horse_164322.html

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się