Forum konie »

galeria zdjęć dla forumowiczów-szmatoholików

+

popatrzcie jakie starocie znalazlam u siebie na kompie.  🤣
3 lata temu, co to za kolekcja?

iceblue-mokka  😀
aha ,  :kwiatek:

tesknie za nim , mimo tego ze byl ujezdzeniowy  😕
Wrzucone do petrol / turkis, bo na foto głównie widać kantar, info o uwiązie jest w opisie.

kantar Eskadron petrol i uwiąz petrol, tylko nie wiem z których kolekcji
Fantazja, pięknie klaczucha wygląda!
Kolor wprost stworzony dla niej. Fajne zdjęcie. 😀
Dzięki dziewczyny, w końcu udało mi się zrobić zdjęcie

A czy kantar nie jest z kolekcji Petrol-Turkis? A uwiąz petrol-schoko?
Właśnie wyglądają na takie z różnych kolekcji. 😉
Pursat, bo petrol petrolowi nie równy  😉
Dziewczyny, a co Wy na to żeby Euro Stara podzielić na kolekcje? W końcu on też wypuszcza nowe.... A Eskadrona przecież nie dzielimy na modele czapraków.
I te "pozostałe" tez najwyższy czas rodzielić. Już jest po kilka zdjęć niektórych modeli.
Fantazja, ten z kolekcji turkusowej (czyli chyba kantar) o wiele ładniejszy od drugiego. 🙂
Alice, ja dziś o tym myślałam z Anky, ale nie wiem czy reszta tyż chce 😉
No własnie, Anky też ma kolekcje. Chyba byłoby bardziej przejrzycie gdyby je tak podzielić a nie same kolory w bliżej nieokreslonej kolejności.
też jestem ZA żeby Anky i ESy podzielić na kolekcje
Tylko trudniej bedzie dojsc lat i kolorystyki takich wczesniejszych kolekcji.
Klami, W Anky chyba nie będzie wielkiego bólu, nie wiem jak ES?
Burza, wlasnie o ES mi glownie chodzi. Moga byc z tym spore trudnosci.
Kolekcje Anky są rozpisane na stronie Technical Casuals.
Nie wiem czy to dobry pomysł , a z Ankami jak dla mnie to już na pewno nie.  Nigdy się nie mówi z jakiej kolekcji tylko kolor . Może w ES by jeszcze uszło . Jak dla mnie dobrze jest jak jest .
A ja jestm za podzieleniem i Anky i ES.
Spokojnie w ES da się ustalić 3 lata wstecz a inne można zrobić po prostu jako "reszta" jak jest obecnie w Eskadronie.
Za ES jestem za podziałem na kolekcje, a Anky za obecnym podziałem.
Wstawianie barw kolekcjami ma sens w ES i Eskadronie -przy kolekcjach, w których ze względu na obecność kolorowych lamówek/wstawek innych barw można łączyć je z innymi barwami z kolekcji ( np. owijki pod kolor lamówki i sporo innych wariantów łączenia). Anki są  pozbawione dodatkowych wstawek kolorystycznych, zestawia się je praktycznie tylko z owijkami pod kolor. Nie są to "kolekcje" w rozumieniu takim jak kolekcje ES czy Eskadrona, a jedynie pady w kilku kolorach są razem wypuszczane na rynek ( praktycznie tylko kantary mają podszycie z drugą barwą, no i cichy - ale ubrania to inna historia pod inną galerię). Przepisanie Anek pewnie utrudni dostęp do poszczególnych barw.  Np. jak ktoś chce porównać jasne zielenie ( kiwi, pea, grass, wasabi) to mu więcej czasu zajmie znalezienie odpowiedniego podkatalogu. A dziś świetnie się "leci" po nazwach.

Co do ES fajnie by było nadać kategorie szczególnie tam gdzie jest kilka czapraków o jednej barwie.
A z technicznych info :
Euro Star spring/summer 2008
-  seria sportive:  ebony-white
-  kolekcja smaragd-cream-ebony  ,
-  kolekcja umber-rose-ebony

Cross inów jeszcze nie było, maxy w 6 barwach (z 2 kolekcji), strip iny były 4 (po dwa na kolekcje). Pipingi, light cordy i kantary wyszły w jakichś dodatkowych barwach (jak coś mogę dokładnie podać )
A ja bym zrobila oddzielną strone dla Euro-Stara - to moja ulubiona firma  😀
tylko nie wiem jak najsensowniej podstrony zrobic:
czy podział coś jak w szmatocholikach
-stripe in
-multistripe
- sportive
- cros in
itd
czy moze podział coś jak Dorotheah zaproponowala tylko podzielić na stripy, crossy itd
np

Euro Star spring/summer 2008

stripe in
cross in
....
i oddzielnie standardowe kolory

co myślicie?

Nie wiem, co to za kolor, ale foto dodane 🙂

Ja jestem za tym żeby nie tworzyc nowej stony dla Euro-Stara, podział podany przez Dorotheah, jest całkiem sensowny.

Mógłby któś poprawic kolory w tym zdjeciu? http://re-volta.pl/galeria/foto/3865 . Myślę, że po poprawieniu barw byłoby całkiem fajne🙂
Jest.

pad anky dusk blue + owijki schockemohle
Drugi poszedł jako silver, pierwsze foto  - trochę słabo kolor widać i ziarno straszne...

Przeglądałam jakieś stare foty...

Zielony Eskadron z futerkiem

Błękitny (Sierrowy notabene ;-) ) kantar z nie wiem jakiej kolekcji...
drugie zdjecie piękne ! i to chyba kolekcja black-silver-cooper  tzn wygląda jak silver a nie ja błękitny  🤣
Siwy w kantarku Nici pinki/smurf
takie zdjęcie bylejakie z tłem wyciętym  😁 😲
ale nic lepszego nie mam...
Zoja lepiej by już wyglądało gdybyś tło rozmyła..
a dlaczego nie może być tła ? zdjęcie same w sobie jest spoko.
a tło wycięłam tak sobie, bo się na snowboardzie połamałam i spędziłam tydzień w hotelu nudząc się.  🙄
więc sie bawiłam paintem.  😁
jak tylko odszukam, to wstawie oryginał 😀

edit:
mam lepszy pomysł, jako, że tło jest na serio nieciekawe (kawałek boksu, myjka, jakieś rury i nie wiadomo co)
jak tylko wrócę do Gdańska zrobię mu jakieś nowe w tym kantarze i wtedy wstawię 🙂
w jakiejś bardziej... odpowiedniej scenerii.  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się