Forum konie »

galeria zdjęć dla forumowiczów-szmatoholików

dzięki  😉
Pursat nie wiem dlaczego...

Lovehorses - photoshop 🙂

Trolinka
nie rozumiem, zdjęcie, które podlinkowałaś jest słabe czy nie słabe...?
Jest ok jak dla mnie a to było apropo zabawy 🙂 bo usunęłam jakieś gałązki po lewej stronie ...
Trolinka równierz nie chcę wywoływać jakiejś kłótni ale chciałabym zauważyć że nie każdy ma pod ręką fotografa lub kogoś kto ma "rękę" do fotek pomimo tego chciałby pokazać swoje konisko w fajnych szmatkach. Szmatoholicy to i tak elitarna strona nie powinno się jeszcze bardziej jej uniedostępniać takie jest moje osobiste zdanie...szczególnie że jak widać ze "słabej" fotki również można wykszesać coś fajnego bawiąc się chwilkę
pamelfa, owszem można, ale mnie osobiście drażni, jak chcę obejrzeć pad, a nic nie widać...

Stronka ma za zadanie (chyba?) pokazać jak dany koń/danej maści itp. wygląda w jakimś padzie/czapraku/kantarze itp. a nie tylko pokazywać szmatoholizm sam w sobie.

Chwalić można się w innych wątkach😉
Ale zdjęcie wcale nie musi być robione wypasioną lustrzanką, żeby mogło trafić na stronę. Jednak trochę zastanowienia przed naciśnięciem spustu jest potrzebne. Denerwują mnie zdjęcia źle skadrowane, krzywe, nieostre, z bałaganem w tle... Nie jest chyba trudno wyprowadzić konia na kawałek łąki, wybiegu, padoku itp., wziąć jakąś osobę do pomocy i zrobić estetyczne zdjęcie? 😉
Ano właśnie dziewczyny o to mi chodzi 🙂 Nie wiem jakim aparatem są robione zdjęcia Pursat , Caroline ale mi się podoba 🙂 a niektóre eh... uważam , że to trochę niedbalstwo po prostu 🙂 aha trochę ładnych zdjęć widzi się w galerii wstawcie je też do szmatocholików Darolga <3 http://re-volta.pl/galeria/foto/2902
+

dziewczyny ja się z wami w 100% zgadzam  🙂 w sumie to powinno się najpierw określić co się rozumie poprzez słabe zdjęcie naprzyklad moja fotka jest dobra czy nie nadaje sie? jezeli ktos mnie zle zrozumial to napewno nie chcialam klotni wywolywac

pamelfa, no przepraszam bardzo ale to zdjecie chocby:

(albo takie )
widac ze bylo robione najzwyklejszym cyfrakiem, a mimo to:
kon jest czysty
dobrze widac kolor potnika
widac calego, w miare ladnie ustawionego zwierza z bliska

teraz porownaj sobie z tym zdjeciem:

widzisz roznice?

***wszystkie zdjecia brane z watku lub szmatoholikow 🙂
Kujka widzisz ja źle zrozumiałam i wszystkich przepraszam za nery  😉 myślałam że właśnie słabe fotki to już są uznawane za takie które wystawiłaś jako dobre oczywiście zgadzam się że jak jest ucięty koń albo zły kolor czapraka to jest wtedy słaba za szybko przeczytałam i głębiej nie pomyślałam wybaczycie  :kwiatek:
pamelfa wszystko ok (kolory , kadr , wyrazistość )ale mogłoby być bardziej z boku🙂 kujka to w stajni trochę ciemne ale tak jak powiedziałaś przynajmniej koń czysty cały z profilu .
Wiecie, moje zdjęcie np są nieciekawe - tej derki, ale jakbym postawiła kobyłę tak całkiem bokiem, to ta derka wyglądałaby tragicznie, Kobyła ma ja prawie do stawów i dziura na szyję jest za duża.  A kolorki wyszły idealnie takie jak są. Ale zrobię lepsze  😎
pokemon i słuszne postanowienie chwała Ci za to :P Nie trzeba od razu się obrażać tylko mieć ambicje i chęci .
Trolinka dzięki czyli już wiem o co chodzi i nikomu już ciśnienia nie będę podnosić 🙂
a ja się postaram w niedługim czasie dostarczyć zdjęcia niciaka hazela 😉

edit.
takie wieśniackie się nie nada, nie?
Zdjecie kantara deepblue/nougat. Kiepskie, ale wstawiam, bo lepszego nie bedzie (kon sie rozprawil z tym kantarem niestety).
Jesli sie jednak nadaje to podrzuce w wiekszej rozdzielczosci.

może jak ktoś umie ładnie wymazać mógłby wymazać te paski spod spodu i byłoby ok. Mogę coś pokombinować, ale są marne szanse żeby mi wyszło  😁
ale przecież paski kolca nie zasłaniają kantara...!
ja bym tylko "podrasowała" lekko kolory i tyle. zdjęcie jest OK, moim zdaniem 🙂
jak wolicie, moze być z paskami
udało mi się tak wymazać i lekko poprawiłam kolory:

tylko został mu śmieszny uśmiech  😁
caroline, podrasowac kolory moge bez problemu. Samo zdjecie ok jak rozumiem??
To zaraz sie nim pobawie i wstawie wlasciwe.

korsik, po wyjeciu kolca wyglada dziwnie moim zdaniem.
gniady w euro-starze fuksja

po usunięciu koca wygląda jakby miał poszerzany uśmiech  🤣
no niestety...
udało mi się jeszcze tak zrobić:

ale przecież moze być z paskami, jak wolisz Klami  🙂
Klami, jak dla mnie jest OK, ale wybierz takie jakie tobie sie bardziej podoba.

a korsik i lovely, skoro jak widze mają czas (😉) to moze pomóżcie angelice04 z jej fotką - troszkę przyciąć, rozjaśnic, kolorki poprawić...? bądźcie dobre koleżanki :kwiatek:
Dobra, wrzucam duze. Kolory niestety slabe, bo na laptopie nie mam zadnego programu do grafiki.

ok, czyli wrzucić to z linka?
trochę słabe to zdjecie angeliki a na tych programach też zabardzo się nie znam. Udało mi się tak zrobić, nie wiem czy jest lepiej...
szczerze mówiąć to dużo się zrobić nie da- może coś takiego?

Ripstop w kolorze coriander z kolekcji negro-coriander-wine.

Skoro się nada, to proszę modki o wrzucenie  :kwiatek:
LOVELY dziękuje  🙂
szczerze mówiąć to dużo się zrobić nie da- może coś takiego?

No ale bez jaj, że takie zdjęcie pójdzie do galerii. 😉 Poprawki można robić na większej rozdzielczości, przy takim maleństwie nie ma co grzebać.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się