Forum konie »

galeria zdjęć dla forumowiczów-szmatoholików

venus974 do tego wątku dodajemy TYLKO I WYŁĄCZNIE rzeczy firmy ESKADRONA/ANKY/EUROSTARA !
Nie ma szans 🙁
Euro-star max czekolada

Naciau, a nie możesz poczekać tydzień i zrobić porządniejszego zdjęcia?
nie bede miala możliwosci akurat tego padu , czaprak dobrze widac
+
siwy w najnowszym brązowym

aniaaa, ładnie 🙂
ja uważam że zdjęcie nauciau się nie nadaje. zdjęć gdzie dobrze widać czaprak (i nie tylko) jest na tyle dużo że to można by sobie odpuścić.
Euro-star max czekolada

Dla mnie to zdjęcie to estetyczny koszmarek: gumy, zrolowany koń, kalosze, ucięty jeździec... I ja bym nie chciała wstawić takiego swojego (i jak swoje) zdjęcia do galerii, nawet jeśli bym już nie miała tego czapraka. Pomijając to, że to nie jest na tyle ładne zdjęcie, aby pominąć, że jeździec jest ucięty.

Ale to nie moje zdjęcie i nie moja decyzja, ino dziwię się, że Naciau chce takie swoje zdjęcie wstawić  🤔
Piękne foto i piękny czaprak!
ES Light cord Navy-Sesame
Ja się zgadzam z Sierrą
chyba troszeczke przesadzacie , sa gorsze foty  🙄 i w kaloszach , przeswietlone ...no ale coz , aha powtarzam kon na sile nie byl rolowany a gumy sa luzno zapiete...ona ma tak juz w stoj(n.p moj avatar) ,bawi sie wedzidlem..ale co ja bede wam pisac mistrzom  👍 ...
to już kolejne beznadziejne zdjęcie, przy którym upierasz się aby je wstawić...

a co do rolowania, no cóż, skoro uważasz, że taki obrazek jak wstawilaś jest ok, to rozmowa nie ma sensu, Mistrzu
byłas tam ze mna ? nie ,wiec co sie czepiasz ,ale chyba tak masz z natury  😉

sorry ale to nie ten watek  🚫 mistrzowie oceniania przez neta ,to inny watek 🙄
oj przestańcie ciągnąć tego offa wreszcie  🙄
koń zrolowany czy nie, nieważne- zdjęcie jest nie ok, więc nie przechodzi- proste  😉
to może to ?
mi się nie wyświetla 🙁
, net mi sie wiesza
naprawde chcesz mieć takie zdjęcie na szmatoholikach?
to jest już dużo lepsze. ale jakość tak samo straszna i panuje na nim straszny chaos przez nieudany kadr.
Nin, jak galeria zaczynała, to mieliśmy raptem po 1-2 fotki na daną kolekcję / czaprak. Stąd też szły praktycznie wszystkie foty, na których można rozpoznać konia 😉 Teraz jednak poprzeczka stoi nieco wyżej. Sporo osób (w tym ja) wymieniło swoje fotki z hali, albo niewyraźne, na lepszej jakości. Teraz nie widzę celu dodawania słabych zdjęć, a co więcej, przymierzam się do wielkiej czystki i wywalenia fotograficznych zbuków ze strony.

Czym się różni od tych ?
Np.  Taki sam chaos, tak samo ruszone i nie wyraźne 😉

traktor w tle, jakaś dziewczyna, stajnia, ogrodzenie i konik ktory się specjalnie na zdjęciu nie odznacza
w stajni, jakość nie najlepsza, nogi czyjeś wystają zza konia.
ten sam koń, tak samo stajenno jakościowe.
tu przepalone, że ledwo kolor widać 😉

Nie chcę nikogo bronić po prostu albo czepiamy się jakości [i chaosu], albo nie 😉
Ewidentnie Naciau świat się zawali jeśli to jej zdjęcie, bez głowy w gumiakach i odciągającej wzrok bluzce nie trafi do galerii [jej zachowanie na to wskazuje] to po co z tym walczyć, skoro nie takie cuda galeria nasza widziała 😉

Dobór zdjęć przypadkowy, w wyszukiwarce wpisałam kasztany/gniade i przeglądnęłam pierwszych kilka wyników.

ninevet ale te zdjęcia to już chyba jakieś stare nie?? Bo mam wrażenie ze ostatnio naprawdę zdjęcia mamy coraz lepsze. Niektóre to i jako katalogowe by się nadawały.

Kiedyś wrzucaliśmy jak leci, teraz widać jest już lepsza selekcja.
nawet po nazwach można poznać, że niektóre stare jak świat  "cośtamcośtamcośtam/13.jpg", domyślam się, że to 13 zdjęcie przesłane w ogóle ale to nie zmienia faktu, ze jest straszne 😉

Znalazłam cukiereczka od Caroline, Kasz nie do poznania to jeszcze piksele widać , taczka z gnojem w tle  😜 SZAŁ ! :P

O, kolejne jakościowo złe i konika ledwo widać.
łoo jezu to ostatnie to w ogóle szał.

No niestety, kiedyś jak galeria się rozkręcała to nikt nie narzekał. Brało się co się miało 😉

Ale są też takie foty:

az miło patrzeć. I wydaje mi sie ze powinnyśmy dążyć do jak największej ilości takich zdjęć.
Az miło patrzeć. I wydaje mi sie ze powinnyśmy dążyć do jak największej ilości takich zdjęć.

No miło 🙂
Ja bym była nawet za tym by wykasować te złe i więcej nie wpuszczać 😉
No właśnie kiedyś brało się jak leci a teraz panuje większa selekcja. Popieram ninevet ,żeby wyrzucić słabe zdjęcia jeśli jest dużo fot jednego koloru czapraka i zdjęcia są zbędne 🙂
na tym zdjęciu to ja chaosu nie widzę...

widać całego jeźdźca. widać całego konia. widać dokąd jadą. jest przestrzeń zostawiona odpowiednia i jest ok. ruszone bo halowe. ale mnie ono nie razi.
tak samo tu. gdzie tu jest chaos? tu się po prostu dużo dzieje w tle. ale to nie wprowadza chaosu  👀

dla mnie to jest ok:

to już nie:

to się w ogóle nie nadaje. nie oddaje nawet minimalny stopniu rzeczywistego koloru padu:

aczkolwiek na żadnym z tych zdjęć chaos nie dorównuje temu na zdjęciu naciau.

może po prostu trzeba zrobić porządki ze starymi zdjęciami? poprosić o ich wymianę tego kto wrzucał. a jak nie to usunąć. jeśli jest dość dużo zdjęć danego czapraka/padu na jednej maści 😉
tak samo tu. gdzie tu jest chaos? tu się po prostu dużo dzieje w tle. ale to nie wprowadza chaosu  👀

Tą wypowiedzią zwaliłaś mnie z nóg  😂
to się cieszę. bo to co najwyżej może lekko rozpraszać ale widzisz co się dzieje. rozróżniasz elementy. widać CAŁEGO konia i jeźdźca. a tam jeździec bez głowy a zdjęcie 'pocięte' przy nogach. pysku i ogonie. do tego ruszone. dla mnie to jest chaos. chaos i nieład to nie to samo 😉
Zmienione.
czy ja bym mogła prosić o zamianę tego
http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/47/178#i

na to:
to się cieszę. bo to co najwyżej może lekko rozpraszać ale widzisz co się dzieje. rozróżniasz elementy. widać CAŁEGO konia i jeźdźca. a tam jeździec bez głowy a zdjęcie 'pocięte' przy nogach. pysku i ogonie. do tego ruszone. dla mnie to jest chaos. chaos i nieład to nie to samo 😉

ja ostatnio dałam zdjęcie bez głowy. Bo zrobiłam taką minę ze aż strach się bać. Ale koń przyzwoicie wygląda, widać czaprak i owijki, dobra jakość, więc nie wiem czemu miałby być jakiś problem ze bez głowy.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się