Forum konie »

Naczółek, naczółki

Ja dopiero co sprzedałam taki naczółek w ogłoszeniach 😀.Full w linii prostej ma 43cm. Jest już wyprofilowany , więc myślę że powinnaś wziąć cob (swoją drogą też widziałam w ogłoszeniach 😉 ). Może napisz i zapytaj o długość  😉.
http://ogloszenia.re-volta.pl/sprzet/szczegoly/28304?
Mi ten full leżał idealnie na byczej głowie ślązaka , A na delikatniejszej głowie klaczki która nosi normalnie full , lekko odstawał.
Ja bym wzięła cob  😀.
edit . zmieniłam zdjęcie.
mam bardzo podobny naczółek horze. też w linii prostej 43 cm i na mojego konia, który nosi full jest trochę za krótki,prostuje się i nie opada aż tak ładnie. sama musisz zdecydować 😉

agata*, jakiej firmy te naczółki? do tej pory widziałam takie tylko białe, a to jeden z moich ulubionych wzorów 🙂 na twoim miejscu brałabym błękitny. pasuje do oczu.
sei Wembley Naczółek Fancy,  http://www.okser.pl/wembley-naczolek-fancy-p-10660.html
dzięki za rady 🙂 chyba zdecyduję się na niebieski do rybiego oka;D
agata* - niebieski  😀. Będzie super  😍.
do takiej duzej odmiany wzielabym ciemny i nierozdwojony. ale to juz rzecz gustu.
wiecie, gdzie taki znajde?
Moonlight myślę że jedyna co możesz zrobić to taki DIY 😉 Bo kupić się nie da.
Ja kupiłam u nas na forum, zrobiony na zamówienie. Myślę że wygląda dość podobnie 😀

http://re-volta.pl/galeria/foto/64090
Moonlight a ja proponuje VH DIVA
zbliżenie klik
dzięki dziewczyny 🙂
lusia722 ten jest fantastyczny, ale potrzebuje cob.
Moonlight, to jest cob. na fulla jest za krotki troche.
Mój naczółek od Anaa

😍
Bardzo fajnie wyszedł ten naczółek!
Louisa, piękny ten naczółek 🙂
draskaeb, sei dziękuję, przy słoneczku jest jeszcze piękniejszy  😍
Jest bardzo precyzyjnie wykonany, idealnie równo zapleciony i co mi się najbardziej podoba to to że jest niepowtarzalny  😍
Louisa, piekny! swietnie wyglada.
Louisa, wygląda super 🙂 cieszę się, że się podoba 🙂
Louisa, bardzo ładnie się prezentuje, brawo Anaa!
Naczółek BR:

edit: clinchery i swarovski, tu lepiej widać:
Jak trafi sie słoneczny dzień to zrobię poprawkę, szmaragdowy swarovski pięknie mieni się w słońcu

anai piękny ten BR, ale cena mało przyjemna  😉
Louisa, cena była promocyjna, ale on na żywo wart jest każdego ojro 🙂
Zrób koniecznie zdjęcie w słońcu!
Taki subtelny ten BR a jednocześnie wyrazisty  😍
Mam takiego pecha ostatnio że jak mogę robić zdjęcia to dzień pochmurny, jak siedzę w robocie to jest słoneczko  😤
Louisa, ale piękny ten naczółek 😍 koniecznie zrób zdjęcie w słońcu.
Anaa, gratuluje talentu 🙂 btw "biżuteria" Siwej cały czas robi furore
Ma ktoś zapisaną stronę z tymi holenderskimi naczółkami? 👀
tak! dziękuję!
Czy komuś się rzucił w oczy opadający naczółek bez świecidełek? Najzwyklejszy, czarny. I nie rurka. :kwiatek:
Chciałam odradzić kupno naczółka HKM Wave. Łańcuszek z kryształkami po 2 tygodniach użytkowania zaczyna się odpruwać a kryształki odpadają! Nie polecam, musiałam wszystko podklejać.
Przy okazji, ile ma centymetrów standardowy naczółek cob? Kupiłam sobie materiały na naczółek a'la pandora lub jak kto woli makrama ale jak to gapy mają w naturze zapomniałam zmierzyć głowę Haxleya. Liczę na szybką pomoc bo palce mnie świerzbią. :kwiatek:
ChingisChan, mierzyłam ostatnio naczółek opadający cob, miał 42 cm (taki jak mój BR), natomiast zwykły prosty cob stubbena ma 38cm.
Czy to miara z pętelkami na ogłowie? Ile mają pętelki? :kwiatek:
Mierzyłam razem z pętelkami, rozprostowany. Ale pojęcia nie mam, ile mają same pętelki 🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się