Forum konie »

Dobre i polskie! Rodzime, polecane firmy i ich produkty :)

Dorzucam jeszcze debiutancki, kołderkowy i kolejny bezcenny  🙂 pad dresiarzowy :

nie dośc że bezcenny to jeszcze jak kordła wygląda 😉
dokładnie tak 😉
hanoverka, a masz może zdjęcie wnętrza torby na ogłowia?

W ogóle mi nie przeszkadza brak cen na stronie ivett, nigdy nie musiałam dłużej niż kilka godzin czekać na odpowiedź, a jak przed świętami wykluł mi się nowy pomysł, wstrzymałam się z napisaniem na po świętach.

ivettko, bardzo Cię przepraszam, ale taki zaokrąglony pad mi sie wcale nie podoba 🙂 chyba pierwsza rzecz ktora mi się u Ciebie nie podoba🙂 ale moze pod siodlem pokażesz to nabierze uroku?
no cóż  😉 takie było zapotrzebowanie 🙂

jak dostanę fotki to pokarzę 🙂
trusia nie mam zdjęcia w środku, ale powiem ci co tam jest:  wnętrze jest wypełnione gąbką, a do tego jest taki rzep i przyczepiasz nim ogłowie żeby wisiało w pozycji pionowej, a nie się pogniotło 🙂
rozumiesz ale nie rozumiesz..
no dobrze, no to nie rozumiem, a zatem nie podoba mi się taka polityka, ale to na szczęście sprawa ivett
nowy model ochraniaczy transportowych dla szczególnie zdolnych koni 😉

deborah, jak to jest zapinane? Bo mam "szczególnie zdolnego" 🤣 a słabo widzę na "czarno na czarnym" 🙁
w połowie na rzep długi i szeroki, na górze i na dole na paski z rzepem na gumach
właśnie przed sekundą zobaczyłam na FB i chciałam o nich napisac 🙂

co powodowało takim projektem? nie zsuwają się?
ochrona nadgarstków dla koni kopiących przodem w transporcie i akurat u tego konkretnie osobnika problem z ranieniem podczas transportu wewnętrznnej części stawów skokowych.
Są stabilne bo wypełnione pianką i profilowane więc nie sadzę żeby dobrze założone zsuwały się w transporcie 🙂
wyglądają super. mój może nie jest szczególnie zdolny (już. tfu! tfu!) ale swoich obecnych ochraniaczy szczerze nienawidzi... te wyglądają na takie które szybko się zakłada i dobrze się trzymają. tylko pytanie za 100 pkt czy te tyły mogłyby być nieco (dosłownie 2-3 cm)wyższe?
mogłyby. standardowe sa nieco niższe te były przedłużane. nie ma problemu żeby przedłużyć je jeszcze odrobinę i wyżej przeszyć górny rzep
ivettko, bardzo Cię przepraszam, ale taki zaokrąglony pad mi sie wcale nie podoba 🙂 chyba pierwsza rzecz ktora mi się u Ciebie nie podoba🙂 ale moze pod siodlem pokażesz to nabierze uroku?

Gusta są różne 😉
deborah one są robione na wzór bucas`a , prawda ? 🙂
deborah, bardzo fajne! Mają jakąś dodatkową ochronę z przodu nadgarstka? Ja mam takiego kopacza, wali przodami jak się nudzi w czasie postojów - może być to dla niego fajna opcja 🙂
subaru2009, projekt powstał jak sie dowiedzielismy, że jedyne własciwe dla transportowych kopaczy i wiercipietów ochraniacze (robione przez Bucasa) wyszły z produkcji (teraz robią "zwykłe"😉. Projekt jest ulepszony dzieki długiemu uzytkowaniu transporterów na koniach wybitnie ruchliwych i kopiących.
rewelacyjnie wyglądają te ochraniacze  👍
Ok, dzięki  :kwiatek: 😉
mam pytanie odnosnie derek p-deszcz caball.
otrzymalam jedna z nich i teraz się zastanawiam czy faktycznie nie przemakają? znow nasze konie będą pozbawione stajni  na jakis czas, chce je poubierac, bo w nocy jednak zimno i pada... a sierść juz straciły, są osłabione pewnie itd. ta derka bedzie pasowala na jednego z nich, ale włąsnie tak mi jakoś nie wyglada... w porównaniu z innymi firmami materiał jest cienki, delikatny - napewno przetrzyma np noc deszczu? a sprzeczki, pasy? tez takie delikatne , cienkie - dają rade?
porównanie mam z kilkoma firmami (używane wszsytkie) . najdluzej wytrzymuje york(!) i eskadron - to tak dla porównania. ale mają właśnie takie mocne, "zbite" te materiały...

bez żadnych złosliwości  :kwiatek:- pytam jak o kazdą inną rzecz/firme, poprostu martwie się o konie i boje zaryzykować bo przez kilkanaście godz nie będzie jak zmienić (może mi się tak tylko wydaje? albo lepiej przetestować w dzień?)
horse_art,  nie wiem jaką masz derkę, ja swoją przeciw deszczowo-wiatrowo padokowo-stajenną (:P) opisywałam stronę temu. nie przemiękła ani razu. tylko też nie była prana. wbrew pozorom, z tego co się usyłaszałam, to musi być impregnowana po sezonie, bo inaczej bedzie przemiękać.

mojego caballa wolę od eskadrona. serio serio 😉
bedzie przemiękać.

Przemakać! :kwiatek:
A co do derek - nie sugerujcie się grubością materiału, derki ivett wszyscy zachwalają, z resztą moja najlepsza derka do CC z takiej cieniutkiej cordury lejącej się niemal w rękach, a nie przemaka nic a nic.

Isabelle testowałaś już jakieś impregnaty? Może coś polecisz? Bo faktycznie VH po entym praniu straciła nieco na nieprzemakalności, a nie zawsze wszystko da się na myjce z węża umyć.
dziękuje za informacje, także samej producentce  :kwiatek:
Bogdan, a czy wy przypadkiem nie bedziecie kiedys jechac na jakas wycieczke do Anglii?  👀 Sprzedalabym swoje dwa siodla na ebayu i kupilabym cos porzadnego  🙇
Orzeszkowa,  ojej, zawsze mi sie wydawało, że materiał przemięka 😀 ależ byk, aż wstyd.

nie mam zielonego pojecia co do impregnatów, mnie przeraża fakt prania derki, wiec skonczy sie chyba na pralni, i tam można "domówić" impregnację. zarówno w konskiej-zwierzecej, jak i w ludzkiej (piora kurtki przeciwdeszczowe w tym)
deb są obłędnie piękne 😉 mogę prosić o cenę na pw?
mam nadzieję, że ivett nie będzie miała mi za złe...  :kwiatek: pad wykonany przez nią, który właśnie mknie do mnie 'pocztą'. już go kocham  😍

oraz naszywki na owijki  💘
Sei super wyglądają twoje zakupy  💘
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się