super ze przyszły rzeczy ode mnie. Mam nadzieje że chociaż trochę sie przydadzą🙂 Pozdrawiam ciepło 🙂 i życze Wam Wesołych i Spokojnych Świąt. :kwiatek: Mam nadzieje że za rok bedziecie juz tylko wspominać ten koszmar ciesząc się nową stajnią i sprzetem.
Też mam taką nadzieję,że niedługo ta tragedia przejdzie do historii stajni i będziecie ją tylko wspominać! :kwiatek: 🏇 No i jeszcze raz = jesteście wielcy ! 😅 +Po świętach ludzie z facebook'a się powinni tu też odezwać 😀 Wszyscy ode mnie już o sprawie zawiadomieni,mam nadzieję że będzie w stajni coraz lepiej szło no i żeby pogoda dopisała 😅 🏇
Tatankas nic sie nie martw🙂 widac na tym forum nie praktykuje sie takich rozliczeń. troche dziwnie, bo przynajmniej Ci co wyslali maja pewnosc ze pieniadze doszly... najlepsze sa jednak reakcje revoltoviczow. trzymam kciuki za pogode chociaz maja byc przymrozki.
jestem zatem baardzo wkurzona na pocze polska gdyz w poniedzialek rano polecialy paczki i to priorytetem. bardzo mily pan powiedzial ze dotra w przeciagu 48 godz. No co za bezsens ja wiem ze swieta i w ogole ale paczki juz dawno powinny byc w Brzozkach🙁
aszhar- nasza poczta tak działa... ale ciekawe czy mając swistek z paczki z kodem kreskowym mozna isc i pytac co sie dzieje z przesyłka. W koncu priorytet to ma byc szybciej niz normalnie...
aszhar - wyslalam pw, moze kurcze doszlo, a kartka gdzies zaginela albo nieczytelna? 🙁 jest taka strona "sledzenie przesylek" ...niepamietam dokladnie a nie mam swojego kompa... tam wpisuje sie nr paczki i wyswietla się gdzie paczka aktualnie jest ....
no ...a wlasnie moj kochany laptop jest martwy, nie do naprawienia 🙁 serwis powiedzial ze dysk jest ok i włożą go w pudelko i wszystkie dane bede miec - jak na pendrive.... znajomy odebrał dysk... no prawie sie poryczałam ( 😉 ) jak zamiast laptopa dostałam mini pudełeczko...widok jak tego wegla po sprzecie prawie ... podłączam żeby spr czy wszystko jest...no i jakos mi obco... no ok, inne wchodzenie niż na kompie..ale cos nei halo, zadnych danych... potem widze jakies obce nazwy folderów... az otworzyłam 2 jedyne zapisane dokumenty ...i napewno ich nie mialam na dysku! POMYLILI DYSKI! ODDALI MI CZYJŚ ! mam nadzieje że mój lezy dalej u nich, bo dostanie się do danych w nim zawartych przez osoby postronne jest gorsze niż ich utracenie...
jestem wiec w dalszym ciagu bez kompa, bez danych, bez gg, bez hasel .... i w obawie ze ktos te dane wykorzysta ;/
i kurde kolejny wydatek, do tego mój... az sie boje myslec czy aparat i tel. beda dzialac ;/
tatankas, jak dlugo jestes na forum zeby tak lekko je wartosciowac? miesiac?
ja chyba 12 lat. DWANAŚCIE LAT!!! To tyle ile ma lat część obecnych tu szczypiorków, rodzili sie jak my tu byliśmy. I znam starych forumowiczów, oni też tu są po kilkanaście lat. I wiesz co możemy się lubić, nie lubić, zgadzać ze sobą, nie zgadzać. Ale po tylu latach, akcjach, trochę przeżywaniu kawału czasu razem i sledzeniu co się w naszym życiu pozmieniało - ja im ufam - w sprawach pomocy innym. Bo nie raz i nie dwa sprawiali sie na medal.
Ty nie widzisz tej spoleczności bo jesteś nowa.
Jak chcesz, zasobie oddzielny wątek, a tutaj daj nam pomagać. Koleżanka, która ma tą samą pasję co my, jest w potrzebie.
Twoj profil wskazuje na duzo mniejszy staz... bardzo duzo mniejszy... po co te przechwalki... dziewczyny robia co moga wstaja na glowie w wielu przypadkach a tu jedna taka osobka probuje podbic swiat. pamietaj gaga zgaga ze sila w zespole i to nie jest czas na pokazywanie jakim aniolem jestes. Dorotko mega szacun za zimna krew.... zawsze z Wami poprawilam cytowanie
Cholera jasna... leje :-( a miało być tak pięknie... mokro zimno, do domu daleko zaklinajcie forumowicze zaklinajcie tę głupkowatą pogodę, bo żadna derka nie zastąpi koniom słońca 🙇
jestem zatem baardzo wkurzona na pocze polska gdyz w poniedzialek rano polecialy paczki i to priorytetem. bardzo mily pan powiedzial ze dotra w przeciagu 48 godz. No co za bezsens ja wiem ze swieta i w ogole ale paczki juz dawno powinny byc w Brzozkach🙁
Nasza(Zuzia, Ania i Witek - w między czasie się zalogowaliśmy 😀) doszła! A przecież to Ty wysyłałaś 🤔
[quote author=lostak link=topic=87639.msg1361936#msg1361936 date=1333636747] tatankas, jak dlugo jestes na forum zeby tak lekko je wartosciowac? miesiac?
ja chyba 12 lat. DWANAŚCIE LAT!!! To tyle ile ma lat część obecnych tu szczypiorków, rodzili sie jak my tu byliśmy. I znam starych forumowiczów, oni też tu są po kilkanaście lat. I wiesz co możemy się lubić, nie lubić, zgadzać ze sobą, nie zgadzać. Ale po tylu latach, akcjach, trochę przeżywaniu kawału czasu razem i sledzeniu co się w naszym życiu pozmieniało - ja im ufam - w sprawach pomocy innym. Bo nie raz i nie dwa sprawiali sie na medal.
Ty nie widzisz tej spoleczności bo jesteś nowa.
Jak chcesz, zasobie oddzielny wątek, a tutaj daj nam pomagać. Koleżanka, która ma tą samą pasję co my, jest w potrzebie.
Twoj profil wskazuje na duzo mniejszy staz... bardzo duzo mniejszy... po co te przechwalki... dziewczyny robia co moga wstaja na glowie w wielu przypadkach a tu jedna taka osobka probuje podbic swiat. pamietaj gaga zgaga ze sila w zespole i to nie jest czas na pokazywanie jakim aniolem jestes. Dorotko mega szacun za zimna krew.... zawsze z Wami [/quote]
Ponieważ to forum jest drugą odsłoną. Najpierw była volta, a następnie re-volta.
Ale po co się kłócić o kasę. Osoby, które nie mają kontaktu z fundacjami ani wspieraniem zwierząt nie wiedzą, że tak się oficjalnie rozlicza zebraną kasę. Nie ma co się bulwersować. Tak się robi: wpisuje się imie lub nick i kwotę. Nie chodzi o to, by komuś wytknąć, że wpłacił tylko 5zł, a inny 150zł. Chodzi o to żeby było jasne ile kasy wpłynęło i czy ktoś sobie czegoś nie przywłaszczył.
Co do paczek, to przed świętami szybko docierają raczej tylko te na warunkach specjalnych, a co za tym idzie z wyższą kwotą za przesyłkę. Poza tym okresem docierają one w ciągu 24 godzin. Priorytet bywa zawodny.
coś to zaklinanie pogody nie dziala.... pada śnieg/śnieg z deszczem... i tak od nocy .... makabra poprostu... derki juz pewnie przemokły 🙁 spodziewamy sie że przyjda od was zaraz po świętach jeszcze derki...mam nadzieje ze poczta będize szybka... albo pogoda się poprawi i umozliwi choć suszenie w dzień ...
wlasnie przyjechalam do rodziców na święta, wiec relacje z brzozek do wt. tylko telefoniczne bede dostawać ...
a... mój dysk się odnalazł, jednak lezy w serwisie na biurku. pomimo wczorajszych zapewnień, że nie mogło byc mowy o zamianie bo był jeden i tylko 1 wyciagany i wkladany w to nowe opakowanie i to na naszych oczach... jednak na biurku był i inny i lezały razem i dano mi nie ten co trzeba... do odebrania we wtorek. trzymajcie kciuki żeby działał 😉
aa... info z brzózek jeszcze. obóz się skończył, uczestnicy wyjechali. i... i spieniężyliśmy pierwsza rzecz 😀 buty które ktoś przysłał były na nas za małe, ale kupila je jedna z uczestniczek za 50 zł. kwota ta poleciała do skarbonki 🙂😉)
"aaa nr 3" dziękujemy za ofertę zniżki w sklepie. na pewno skorzystamy! ktos z formułowiczów proponował też ceny hurtowe na sprzęt w innym sklepie...wyleciał mi nick - moge prosić o kontakt (pw)?
newsy z brzózek: snieg sypie równo. derki przmokniete, choc naprawde się spisały - konie dziękują !. w okolicznych stajniach (w tych wioskowych) miejsca dla bezdomnych koni brak niestety. ale swięta nie będą takei złe ... dzieki wielkiemu zaangarzowaniu kilku osób udało się na części lonzownika nad którą ocalał dach udało się wydzielić miejsce dla 2 koni. siano poprzykrywane czym się dało, owies, pasza...nie mam pojecia gdzie go upchneli..., kawałek dachu cały, pol tylko przecieka - więc choc bezpośrenio nie pada, sciany z siatki, wiec i od wiatru w miare chronią, 3-ci poszedl do tych drewnianych na miejsce kucki, kuc do takiego mini gdzie trociny.... ciasno.... nie idealnie, ale na pewno lepiej niż na dworze przy tych dość ekstremalnych warunkach ...
U nas dzisiaj gradem waliło 🙁(( Nie za fajnie, trzymam kciuki żeby pogoda jednak się polepszyła 😀
+ Jeszcze mam pytanko czy nie potrzebujecie może 3 derek,wiem że rozmiar full,polarowe,na padok idealne,jedna polarowa,druga bawełniana a trzecia przeciwdeszczowa,derki full na duże konie,ciepłe i mocne,stan w sumie nowy,lekko używany ale kilka razy.Pytam bo nie wiem czy te duże przydadzą się wam jeszcze,a akurat 'znajoma' ma na zbyciu 😀
Misskiedis - Tak,tak,ale koszt paczki tu się liczy,znajoma nie chce wysyłać rzeczy które już są,bo chodzi jej też o zaoszczędzenie,rzeczy chce oddać dlatego że nie sprzedały się na aukcji,a zaoszczędzić jakoś musi,bo zbiera na operację źrebaka 😕 Jeszcze dopytam,ale paczka powinna wylecieć po świętach,lub już w poniedziałek,zależy czy znajoma się nie rozmyśliła 😀 W paczce mogą się jeszcze znaleźć jakieś gwoździe,śrubokręty i może stary kantar,rozmiar pony (?) albo full, nie wiem jaki jest aktualnie na zbyciu. Jak się wszystko potwierdzi to dam znać 😉
tak - duze derki napewno się przydadzą. moze dzis dadza rade wyschnąc, ale lepiej mieć choć 1 na zmiane.... a przy takiem pogodzie to i wiecej bo poprostu nic nie schnie... mniejsze także - konie są róznych rozmiarów 😉
Koniaraw, za wszelkie gwoździe itp. to niestety dużo wam wyniesie bo to ciężkie. A może ktoś z waszych okolic też coś będzie wysyłał? Zawsze to taniej jak paczka zbiorowa 😉
ale kurierzy biora opłate stała za paczki np "do 30 kg czy 30-50 itd... wiec jesli np toczek i owijki ważą 2 kg - jest jeszcze 28 na srubokrety, wkretarki , sruby i zasuwy 😉
znalazlam ten program o nas w tv - ale nei moge otworzyć..klikam i ciagle tylko czarny ekran... co mam źle? (to laptop mojej mamy - oni troche malo komputerowi - może nie maja jakiegoś programu czy cos?)
zaczelo mi sie ladowac...ale nie chce wiecej niz do 53 sekundy... no dobra link: http://www.tvp.pl/szczecin/nasze-programy/wokol-nas/wideo/20412/6938914 chcialam pierwsza obejrzeć, no ale ... :P powiedzcie chociaz czy są podziękowania dla volty i innych są - bo tylko dla nich miałam wystąpić 😉
edit: ok, podziekowania sa - okrojone - raczej informacja bo samo dziekuje nie wkleili...ale przekaz jest 😉
Mi nie zabardzo chce strona działać w tym linku,ale program pobieram,powinno dobrze pójść 😉
Co do paczki,jednak jej nie będzie 🙁 Szkoda wielka,ale znajoma się rozmyśliła,przedłużyła na allegro sprzedaż i czeka aż ktoś to kupi,no niestety,ona też jest w dość trudnej sytuacji,zbierała na operację źrebaka 🙁 Ale nadziei nie tracę,może mi się uda jakąś paczkę sklecić,to dopytam innych i może coś tam ode mnie wyfrunie do brzózek :kwiatek: Zobaczymy 😉
No i dalej zaklinamy pogodę ! 🙇 Ponoć w waszej okolicy powoli ma się polepszać temperatura,od 6 do 13 stopni,mam nadzieję że mocniej pójdzie w górę 😀
na razie śnieg lezy... słońce swieci...ale snieg....
przegladam wlasnie sklepy www za potrzebnymi rzeczami... tyle "szmatek", "zabawek"- ale nic mnie nie cieszy, nie czuje potrzeby posiadania koniecznie wszystkiego co zobacze jak zwykle to było...
Oglądając reportaż poleciały mi łzy.. 😕 Ktoś z forumowiczów napisał "koniarze to koniarze, zawsze sobie pomogą" - święte słowa!🙂 Ode mnie ze stajni też pośle paczkę, po świętach i prawdopodobnie znajdzie się tam derka polarowa, ale się przyda 🙂 I jakieś kaski! 😅 Przyłączam się do zaklinania pogody! 🙇
Obejrzałam reportaż, wzruszyłam się. Są podziękowania dla re-volty 😉 Dopiero na filmie widać zniszczenia, widać resztki tego co było sprzętem, meblami. Z samych opowieści trudno to sobie wyobrazić. Paczka ode mnie wyjdzie po świętach jakoś :kwiatek:
ps. Te dwa kasztanki są piękne, prawie identyczne 😀
kasztanki to bracia, ich tatusia już operator nie sfilmował bo był na innym pastwisku 😉
eh..sama się wzruszyłam to ogladając... mimo że to już widok po wyburzeniu, rozebraniu części i tak wygląda okropnie...upiornie wygladało tak na 2-gi dzień. a częsci tylko sa większych maszyn i belek z dachu (takie wysoki był strych a na nim rzeczy)- wszystko co było z drewna, plastiku, skóry, i innych palnych wyparowalo ...zostala cienka warstwa wegla po na prawde dużej ilosci rzeczy (bo w koncu od ziemi do sufitu półki wszędzie, a i ogromny strych pełny ubrań, dokumentów, mebli, materiałów na remont...)
ale nic... nie ma co się łamać. trzeba dobre strony znajdować. ja tyle mam dobrego, że wiara w ludzi we mnie weszła. i wiemy kto z niby przyjaciół jest jak potrzeba, a kto nie, kogo przyjacielem mozemy nazwac choc dotąd byl tylko "kojarzony" ... dziekuje :kwiatek: