Breva oczywiście każdy może mieć własne zdanie. Mnie chciałoby się pogłębienia tematu ale nie bez powodu napisałam, że to moja (i tylko moja) prywatna opinia
spoko spoko🙂 ja tylko chciałam pociągnąć dyskusję😉 pewnie, że każdemu podoba się coś innego - i dobrze, bo dzięki temu naprawdę jest walka między zdjęciami🙂
Ja myslałam o jakimś zdjęciu przedstawiającym np srokę, czy inne zwierzę/przedmiot w barwach czarno-białych a nie o całym zdjęciu, a widzę ,że wszystkie sa tak przerobione. Szkoda. Mnie się niestety nie udało zrealizować pomysłów- totalny brak czasu 🙁
Wiecie... Ja też miałam inny pomysł. Taka tam zeberka 😉 Niestety nie miałam kiedy jechać do zoo, więc dałam to co było zrobione w terminie w wersji b&w z małym, pasującym akcentem i tyle 😉 W ramach sztucznego tłumu. I wcale mi nie wstyd, że moje zdjęcie jest takie a nie inne i nie ma drugiego dna 😁
Zgodzę się z kilkoma przedmówcami - moim zdaniem większość osób poszło na łatwiznę przerabiając foty na B&W. Zdjęcie z buldożkiem mi się podoba, ale byłoby jeszcze lepsze, gdyby było w "kolorze", tak samo sól i pieprz. Byłoby lepiej widać tę czerń i biel. Mimo to moim zdaniem są najlepsze, najlepiej oddają moją interpretację tematu 🙂
Sama chciałam dać zdjęcie szachownicy albo pasów dla pieszych, niestety nie wyrobiłam się czasowo 🙁
Gratulacje dla BREVY :kwiatek: Czekamy na nowy temat.
Moja była 15. Również poszłam na łatwizne z braku czasu. W zasadzie nie robiłam tego specjalnie, tylko poszukałam co mam w terminie zrobione i w zasadzie najbardziej pasowało zdjęcie z hubertusa gdzie tak sypał śnieg, że aparat mi ostrości nie mógł złapać 😁 Dziękuje wszystkim za głosy :kwiatek:
moja była 11 zajełam zaszczytne 4 miejsce czyli najlepsze z najgorszych 🤣 dzieki wszystkim tym którzy docenili moje nie czarno białe zdjęcie, a może czarno białe inaczej, bo chyba w sumie tylko jeszcze 12 była kolorowa, a wiec można było i tak, jeszcze raz dziękuję i choć sie nie zapisałam zgłosiłam swoją fotkę
Moja była 12. W prawdzie pierwotny pomysł na konkurs był nieco inny, a że akurat zrobiłam też takie zdjęcie, które pierwotnie miało iść do kosza, pomyślałam, że akurat mi tu pasuje, więc poszło 😉
Fantazja, też mi to przemknęło przez myśl🙂 ale równie dobrze może to być po prostu fotografia nocna!
naprawdę uważam, że czasem lepiej zrobić piękne zdjęcie w temacie choc może mniej oryginalne, odkrywcze czy zaskakujące, niż może i wpaść na jakiś nowatorski pomysł, ale wstawić zwykłe "cyknięcie", bez kompozycji, bez pomysłu, bez zatrzymania się na chwilę i przyłożenia się...
dlatego tez np. zupełnie poprzednio nie spodobało mi się zdjęcie dziewczyn w mundurkach! bo ok, pomysł może i inny niż wszystkie, ale wygląda jak zrobione w locie, "na odwal się", bez zastanowienia się jak pokazać to, co ma być na zdjęciu, żeby też jakoś wyglądało..
więc naprawdę zachęcam do postarania się żeby zrobić jak najlepsze zdjęcie, a nie koniecznie do nie brania udziału w zabawie "bo nie mam zupełnie pomysłu na coś oryginalnego". Techniką IMO też można powalczyć😉