Wedlug mnie najlepsza, bo naprawde niezalezna i obiektywna grupa testerow sa wszyscy uzytkownicy forum, ktorzy wypowiadaja sie w watkach o sprzecie, rekomenduja, badz wrecz przeciwnie, zdecydowanie odradzaja. Takich opinii na forum sa tysiace, dotycza tysiecy rodzajow produktow. Te opinie sobie cenie.
Cenzurowane opinie 5 wybrancow, ktorzy zglosili sie do programu tylko po to zeby za free pouzywac sobie jakiegos sprzetu z wyzszej polki mam w nosie. Mam wrazenie, ze tak naprawde chodzi tylko i wylacznie o reklame poszczegolnych producentow, a co za tym idzie wplyw srodkow na cele fundacji, nie przekonuje mnie ta inicjatywa.
[quote author=pikabu link=topic=87569.msg1340519#msg1340519 date=1331911292] Ogryzek, a wiesz moze na jakiej podstawie dobieraja "testerow", wyslalam zgloszenie, ale 0 odp. Rozumiem, ze jeden kon dziennie to nie duzo, ale jezeli sie nie myle to bylo napisane, ze grupa jest i dla rekreantow i zawodnikow, wiec jak to jest?
to oni wybierają sobie testerów. Na podstawie wcześniej umieszczonych twoich opinii o jakims produkcie. [/quote]no i jasne...zla opinia, nie zostaniesz "testerem"- gdzie tu "niezaleznosc"? Przeciez to forum, doskonale samo spelnia taka funkje!
Pikabu i reszta- nie trzeba się nigdzie zgłaszać przed dodaniem komentarza, jednak po jego przesłaniu trzeba poczekać na zamieszczenie go przez Admina- nie działa to z automatu.
Elu Pe- mam już dla Ciebie odpowiedź- zgłaszanie i przekazywanie produktów do testów nie wiąże się z opłatą ze strony producentów czy dystrybutorów.
Dodatkowo może od razu napiszę, że ci dystrybutorzy i producenci nie mają wpływu na dobór grupy. Poza tym nie ma absolutnie wymogu dodawania tylko komentarzy pozytywnych 😉
Stillgrey i Wrotki- oczywiście, że forum spełnia te funkcje, ale to nie oznacza, że w związku z tym wszelkie inne formy wymiany opinii i inicjatywy z tym związane nie mają prawa bytu. Nikt tu nie stara się zastąpić forum, tylko zrobić niezależnie coś nowego- czy coś w tym złego?
Stillgrey- nie chodzi o zamieszczanie opinii 5 wybrańców. Te testy to forma bonusu, podziękowania dla osób, które najbardziej aktywnie zaangażują się w budowanie bazy opinii.
Nic w tym zlego, tylko szkoda energii, tym bardziej, ze producenci tak jak mowisz nawet fundacji za tą kryptoreklame nie zaplaca 😉 Uwazam tez, ze kilka opinii o produkcie nie jest w zaden sposob miarodajne, czesto potrzeba tez czasu na faktyczne zapoznanie sie z produktem, ocene trwalosci etc., czesto sa to miesiace, a nawet lata - przez jaki okres produkty testowe beda udostepniane testerom?
"Stillgrey- nie chodzi o zamieszczanie opinii 5 wybrańców. Te testy to forma bonusu, podziękowania dla osób, które najbardziej aktywnie zaangażują się w budowanie bazy opinii. "
Teraz to juz zupelnie caly ten pomysl wydaje mi sie do kitu. Co ma wspolnego z "niezalezna grupa testowa" strona, na ktorej kazdy (w tym np. przedstawiciele handlowi) moze wyrazic swoja opinie o produktach (wyselekcjonowanych) podobnie jak moze to uczynic na pierwszym lepszym forum? Zwlaszcza, ze na tej konkretnej stronie dziala cenzura (akceptacja opinii przez administratora).
Misskiedis, zielona_stajnia, Wasze pomysły dodatkowych kategorii są bdb, aktualnie istniejący katalog nie jest zamkniętą listą: można dopisywać swoje oceny także dotyczące rzeczy z tych grup, które wymieniłyście- jak pojawią się opinie, dodamy odpowiednie podgrupy.
Serdecznie dziękujemy wszystkim aktywnym forumowiczom, którzy przesłali swoje opinie na temat sprzętu jeździeckiego w ramach rekrutacji do pierwszej edycji naszej Niezależnej Grupy Testowej. Osoby, które zostały wybrane do testów produktów firmy E.A. Mattes otrzymają potwierdzenie drogą mailową.
Dodatkowo w ramach podziękowania wszystkie osoby, które podzieliły się z nami swoimi opiniami, otrzymają zniżkę na dowolnie wybraną klinikę organizowaną przez naszą Fundację- kod rabatowy zostanie przesłany mailem.
Będziemy na bieżąco informować Was o kolejnych edycjach.