Forum konie »

Niezależna Grupa Testowa

Chciałam zaprosić Was do udziału w najnowszej inicjatywie fundacji Horse Sport, jaką jest Niezależna Grupa Testowa (LINK).

Założeniem jest stworzenie miejsca wymiany praktycznych opinii o jeździeckim sprzęcie.

Na początku kwietnia startuje pierwsza edycja Grupy- spośród osób, które do 20 marca napiszą przynajmniej 3 komentarze dotyczące różnych produktów (tych już "powieszonych" lub takich, które jeszcze na stronie nie widnieją- możliwość zaopiniowania ich jest TUTAJ) wybrana zostanie piątka, która otrzyma do przetestowania produkty firmy E.A. Mattes.

Produkty zostaną przekazane osobom testującym na podstawie umowy użyczenia. Będzie możliwość odebrania produktów do testowania między innymi podczas Cavaliady w biurze Fundacji. Po zakończeniu testów i wydaniu opinii członek Grupy będzie mógł zakupić testowaną rzecz z rabatem, a także będzie miał możliwość udziału w kolejnych edycjach testów.

Jeszcze mała uwaga dla dodających- komentarz nie będzie widoczny od razu po wpisaniu- ukazuje się na stronie po zatwierdzeniu przez Administratora.

Jeśli nasuną Wam się jakieś komentarze, pomysły, pytania dotyczące tej inicjatywy, będą one bardzo mile widziane 😀

PS. Prośba do osób zgłaszających nowe produkty: opisujcie dokładnie model lub nazwę kolekcji rzeczy o której piszecie, wpisy bez takich informacji nie mogą zostać dodane.
Ja mam jeden pomysł - sio do ogłoszeń.
Jezu, a ja przeczytałam "Niezależna Gruba Teściowa"  🤔wirek: 😵
Tajnaa, za mało kawy albo za dużo kawy 😉
zdecydowanie za mało, nic nie piłam dziś jeszcze 😀
Dlatego jestem zwolenniczą powrotu do starego działu ogłoszeń
w nowym systemie tego typu ogłoszenia nikt nie znajdzie... :-(
Ja mam jeden pomysł - sio do ogłoszeń.

Daj spokój, pojawiła się ciekawa inicjatywa i pewnie wywiąże się na jej temat dyskusja. Nie dajmy jej zginąć w natłoku ogłoszeń  🤔wirek:
[quote author=_Gaga link=topic=87569.msg1340135#msg1340135 date=1331890838]
Dlatego jestem zwolenniczą powrotu do starego działu ogłoszeń
w nowym systemie tego typu ogłoszenia nikt nie znajdzie... :-(

[/quote]

Dlaczego NIKT nie znajdzie? Ja np. ostatnio natrafiłam na ogłoszenie Lets-go z prośbą o zerknięcie na jej stronę i poklikanie, na wypadek gdyby cos nie działało. Takie ogłoszenia się pojawiają i przeglądając dział "inne" mozna na nie spokojnie tafić.

Zgadzam się z Poncioch, niech wątek zostanie, inicjatywa ciekawa i może się wywiązać dyskusja 😉
Pragnę uspokoić stróży forumowego porządku (stillgrey  :kwiatek🙂- jako stetryczały formalista spytałam grzecznie naszą drogą adminkę czy mogę informację na forum zamieścić 😉
Nie chciałam dodawać tego jako ogłoszenia, bo jest to bardziej inicjatywa długoterminowa, która w dodatku dopiero startuje i mała burza voltopirowych mózgów będzie dla Fundacji bardzo cenna.
btw, ja też jestem zwolenniczką powrotu starego działu ogłoszeń, bo do nowego nawet mi się nie chce zaglądać ani dodawać... pfff
ja pierdziele kolejna Fundacja?
Chyba nie taka "kolejna". Działa już prężnie od jakiegoś czasu. Bynajmniej nie naciąga na kasę... Promuje jeździectwo, ot co...
Takie moje odczucia.

Pragnę uspokoić stróży forumowego porządku (stillgrey  :kwiatek🙂

ok, ok, juz sie nie czepiam  🤣
ja tak jak Tajnaaa, albo za malo kawy, albo za duzo kawy 😉 przeoczylam, ze chodzi o fundacje horse sport, a dopowiedzialam sobie, ze to sklep horse sport, przez co ogloszenie automatycznie uznalam za spam 😉
ja pierdziele kolejna Fundacja?

Haha, oplułam monitor 😂 
To ja się wypowiem na temat akcji 👀 W testach brakuje mi działu na kantary i uwiązy oraz na "inny ubiór jeździecki" (rękawiczki! Chyba najszybciej się psująca część ubioru, warto wiedzieć które przeżyją więcej niż 3 jazdy) 😀
a jak to jest, tam na stronie jest napisane, ze zeby wziac udzial trzeba 5 recek na mejla wysłać,

czy wersja, ze 3 i to pod produktami jest poprawna?
Mógłby też być dział - preparaty, z jakimś podziałem np. na owady, rany, wcierki itp - czasem człowiek wyda kupę kasy zanim znajdzie coś co działa 😉
Isabelle:
Można wysłać opinię przez @, formularz, formatkę pod produktem- forma jest dowolna i nie ma wpływu na ocenę kandydata.
Osoby, które napiszą chociaż 3 zaakceptowane przez Admina komentarze będą jak najbardziej brane pod uwagę jako kandydaci- jest to nowość, więc do tej pierwszej edycji zastosujemy troszkę łagodniejsze kryteria. Oczywiście osoba, która napisze 5 czy 10 super komentarzy będzie miała większą szansę udziału w tej pierwszej edycji- aktywność jest tu ważna.
Aktywność dodatkowo będzie brana pod uwagę przy następnych edycjach- jak ktoś się wykaże, a zabraknie dla niego miejsca w tej pierwszej grupie, będzie w miarę możliwości członkiem kolejnych edycji.
Chyba nie taka "kolejna". Działa już prężnie od jakiegoś czasu. Bynajmniej nie naciąga na kasę... Promuje jeździectwo, ot co...
Takie moje odczucia.

no to teraz widac przyszedl czas na promowanie produktow...ciekawe ile biora za propozycje towaru do "testow"?
[quote author=Bandos link=topic=87569.msg1340188#msg1340188 date=1331892656]
Takie moje odczucia.

no to teraz widac przyszedl czas na promowanie produktow...ciekawe ile biora za propozycje towaru do "testow"?
[/quote]

poproś jakiegoś producenta sprzętu by się dowiedział.
Wrotki, Elu, jeśli jesteście zainteresowani tym jak wygląda procedura udostępnienia produktu do testów mogę Was skontaktować bezpośrednio z osobą, która się tym zajmuje w Fundacji, nie ma potrzeby robić podchodów i szukać pośredników 😉
Wrotki, Elu, jeśli jesteście zainteresowani tym jak wygląda procedura udostępnienia produktu do testów mogę Was skontaktować bezpośrednio z osobą, która się tym zajmuje w Fundacji, nie ma potrzeby robić podchodów i szukać pośredników 😉

ale to co, ileż tych osób tam w tej Fundacyi juz pracuje skoro do nie tak dawna była jedna jedyna osoba - a teraz trzeba osób do wskazania właściwej osoby.

no i  skoro gramy w otwarte karty to gramy, a nie jakies podchody robić ściśle tajne przez poufne.

Płacą czy nie płacą?

No i w ogóle Ogryzek - jaka jest twoja w tym wszystkim rola?
Elu, dopytam o te zasady i Ci odpiszę, szczerze to nie interesowały mnie one zbytnio bo póki co żadnego sprzętu jeździeckiego nie produkuję ani też nie zajmuję się kontaktem z producentami w tym projekcie.
Moja rola- jestem wolontariuszem, w ramach tej "funkcji" założyłam ten wątek.
no to szczekamy  😉

Ogryzek, a wiesz moze na jakiej podstawie dobieraja "testerow", wyslalam zgloszenie, ale 0 odp. Rozumiem, ze jeden kon dziennie to nie duzo, ale jezeli sie nie myle to bylo napisane, ze grupa jest i dla rekreantow i zawodnikow, wiec jak to jest?
Ogryzek, a wiesz moze na jakiej podstawie dobieraja "testerow", wyslalam zgloszenie, ale 0 odp. Rozumiem, ze jeden kon dziennie to nie duzo, ale jezeli sie nie myle to bylo napisane, ze grupa jest i dla rekreantow i zawodnikow, wiec jak to jest?

to oni wybierają sobie testerów. Na podstawie wcześniej umieszczonych twoich opinii  o jakims produkcie.
To akurat wiem, ale nie zostalam nawet poproszona o napisanie opini a inne osoby ktore znam i wyslaly zgloszenie wlasnie pisaly opinie
to nie wiedziałam że trzeba najpierw wysłać zgłoszenie a dopiero  potem zostać poproszonym o napisanie jakichs opinii
Haha..Ja też nie myślałam że trzeba się zgłaszac jakoś specjalnie, skoro przy pisaniu opinii podajemy nasz adres mailowy
Dodałam kilka swoich wypowiedzi, jak na razie samych pozytywnych.

Ja też chcę testować sprzęt  😁 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się