Forum konie »

Ważżne! ;-[

Moja instruktorka jazdy konnej, wg mnie traktuje mnie i inne dziewczyny (której jeżdżą) jak małe dzieci!
Moje koleżanka jeździ w tej samej stajni i ma inną instruktorkę niż ja i ona np. ma małe skoki, galopuję jak chce i dłużej, ma różne zawody i wiele więcej ćwiczeń. A my tylko: stanie w strzemionach, pół siad, jeździmy przez drągi i galopujemy (krótko). I co mam zrobić? Czy powiedzieć mojej instruktorce co mi leży na sercu, czy się nic nie odzywać?! POMOCY!  🤔
wątek zamknięty
Od razu mi się humor poprawił  😂
wątek zamknięty
Ale zaraz zostaniesz zjedzona żywcem, dziewczyno. Nowa na forum i od razu zakładasz dwa bezsensowne tematy ( bo przecież mogłaś zapytać w istniejącym wątku...)

To nie qnwortal czy jakieś inne quoniarkowe forum, tu nie zabłyśniesz zakładając na starcie dziesiątki nowych tematów  😵
wątek zamknięty
Jeżeli płacisz za treningi i one nie spełniają Twoich oczekiwań to trzeba to powiedzieć instruktorce.
Inaczej sama się nie domyśli, ze jest coś nie tak.
Spróbuj porozmawiać z nią na ten temat, może ona ma inną wizję nauki dla was niż trenerka Twojej koleżanki.
wątek zamknięty
sela oswiece Cie, masz 13 lat = jestes malym dzieckiem  😁
wątek zamknięty
to zmień instruktorkę. to biznes a nie sprawa osobista.
wątek zamknięty
Straszne, instruktorka robi ćwiczenia na dosiad, nie pozwala "dowolnie"galopować, ćwiczy drążki i w związku z tym traktuje trzynastolatkę jak dziecko!!!

Zmień instruktora, szkoda jego czasu.
wątek zamknięty
Straszne, instruktorka robi ćwiczenia na dosiad, nie pozwala "dowolnie"galopować, ćwiczy drążki i w związku z tym traktuje trzynastolatkę jak dziecko!!!

Zmień instruktora, szkoda jego czasu.

Uważaj, bo jeszcze twoje słowa na serio weźmie 😁
wątek zamknięty
widząc tytuł wątku i ilość odpowiedzi już wiedziałam... 😀

Kochana! dwie sprawy. po pierwsze: według mnie powinnaś się cieszyć, że Twój instruktor robi Wam na jazdach ćwiczenia na dosiad i równowagę, ponieważ o wiele łatwiej byłoby Wam puścić Was galopem i pójść na kawkę. ciesz się, że masz instruktora, któremu się chce - nie każdy ma to szczęście i trafia na takiego. po drugie: jeśli Ci to nie pasuje, zawsze możesz zmienić stajnię albo samą instruktorkę i płacić za jazdę galopem przez 45 minut. muszę Cię jednak zmartwić - z takim podejściem jeźdźca z Ciebie nie będzie.
wątek zamknięty
Notarialna, tyle że źle je zrozumie 😉

A ja myślałam, że ferie już się skończyły  😂
wątek zamknięty
Livia, No tak, zapomniałam, że świat w wieku 13 lat jest zły, niedobry, wszyscy są przeciwko. Ach ten wiek buntu 😁

PS, nie pomyślałaś 13latko, że tamta dziewczyna ma więcej doświadczenia przy koniach od ciebie? 😉
wątek zamknięty
a od jakiego czasu uczysz się jeździć?
wątek zamknięty
czekajcie.... wezmę popcorn  😁  🥂
wątek zamknięty
Livia ferie się skończyły, ale zaczynają się rekolekcje 😀iabeł:
ale miałam nosa żeby jeszcze odpalić kompa  🏇
wątek zamknięty
Fantazja podziel się koniecznie  😂 😂
wątek zamknięty
Według mnie lepiej wyćwiczyć dosiad niż zacząć skoki ledwo trzymając się w siodle , potem przy każdym skoku spadać i płakać , że konie są złe..
wątek zamknięty
Mmm, świeża krew dla voltopirków  🏇
wątek zamknięty
haha 😀
dzien dobry! ja tez mam problem!
moj konik nie chce galopowac jak mowie mu galopuj! 😕 kto mi pomoze! 😵 powinnam z nim porozmawiac moze? bo jak kto inny mowi mu galpuj to galopuje 🙄
niedobry ten koni...
dobrze ze chociaz ten sie slucha -> 🏇
wątek zamknięty
Słuchaj kochana , jazda konna od czegoś się zaczyna. Ćwiczenia czemuś służą i każdy je przerabiał. Nie jest tak że wsiadasz na konia i po prostu jedziesz, to by było za proste. Jednemu na początku szło lepiej drugiemu gorzej i wydłużał się czas tych ćwiczeń. Instruktorka bardzo dobrze wie co robi. Po prostu może nie masz jeszcze takich umiejętności by jeździć to co twoja koleżanka, ale nie martw się, jeżeli tylko będziesz nadal ćwiczyć i słuchać instruktorki efekty na pewno z biegiem czasu przyjdą i będzie ci szło coraz lepiej. Ale przed tobą dużo pracy, pracy i jeszcze raz pracy. Mam nadzieję, że jazda konna będzie dla ciebie czymś więcej niż tylko ,wyścigiem' umiejętności między innymi ,jeźdźcami' . Z całego serca tego życzę  🥂
wątek zamknięty
Losia, może mówisz do niego za głośno.... albo właśnie za cicho albo w innym języku i on nie rozumie.....  😁  😁  😁
corralline, mam jeszcze pifko  🥂
wątek zamknięty
Fantazja Aj spik Polisz and Inglisz onli 🙁 mejbi it's horsi from Dżermani?  👀
teraz sprobuje albo szeptem albo przez megafon...  🤔
wątek zamknięty
sela- to ja jestem gorsza, bo jak widzę, że ktoś nie jest gotowy to mu nawet wodzy do ręki nie dam ❗ Męczę na lonży i tyle, choćby miesiącami to trwało. Jak się komuś nie podoba może grać w szachy ❗ W jeździe konnej nie chodzi o to, by jak najszybciej robić najtrudniejsze ćwiczenia ale o to by robić je poprawnie i bez szkody dla konia. Jeśli nie łapiesz równowagi na drągach, to nie powinnaś zaczynać skakać- szkoda końskiego pyska i pleców, Ciebie mniej- Ty masz wybór....
wątek zamknięty
Losia a poprosiłaś?? Czasem "proszę" może zdziałać cuda 🙂
wątek zamknięty
Losia, spróbuj inglisz, to taki internacjonal.......
jak nie podziała to spróbuj też zaśpiewać  😁
wątek zamknięty
Walnę  🚫 (bo i tak prędzej czy później zamkną ten temat ) ale to też WAAAŻNE dla mnie  😁
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=408792259138103&set=p.408792259138103&type=1&theater
Baardzo proszę o głosy w konkursie! 🏇
wątek zamknięty
Sio prosi sie osła, a to przecież kon... on ma robic i to juz! 😤 jakis gupi ten kuń. moze sobie kupie nowego.
Fantazja dzieki za rade :kwiatek: kochana jestes 😅 a kołysanke tez moge jej zaspiewac? to moze sie polozy 😁
wątek zamknięty
Ja chcialam tylko pogratulowac podejscia angie560 i mary poppins do tego tematu.

Sama pamietam jak mialam te 12, 13 lat, zaczynalam jezdzic, mialam podobne z problemy. ( z perspektywy czasu wydaja sie ona bardzo blahe i smieszne, ale majac 12 lat to byl koniec swiata :icon_rolleyes🙂

Oj Revoltovicze, stare wygi z Was a niektorzy sami sie zachowuja jak dzieci, zamiast spokojnie seli2678 wytlumaczyc co i jak, albo w ogole nie odpisywac.
wątek zamknięty
każdy miał kiedyś 13 lat  ... wiec wasze wyśmiewanie się z tej dziewczynki jest dość żałosne ... zamiast odpowiedzieć, jej kulturalnie, że to nie miejsce na takie wpisy to oczywiście musicie dziewczyne zjechać ... ma 13 lat i ten problem jest w danym momencie dla niej tzw ' końcem świata' i powinnyście to uszanować....
wątek zamknięty
[quote author=szukam_szczescia link=topic=87458.msg1330484#msg1330484 date=1331151781]
każdy miał kiedyś 13 lat  ... wiec wasze wyśmiewanie się z tej dziewczynki jest dość żałosne ... zamiast odpowiedzieć, jej kulturalnie, że to nie miejsce na takie wpisy to oczywiście musicie dziewczyne zjechać ... ma 13 lat i ten problem jest w danym momencie dla niej tzw ' końcem świata' i powinnyście to uszanować....
[/quote] tak, zgadzam się w stu procentach. "Voltopity" rzuciły się na "szczypiorki". Nie rozumiem jak za każdym razem to może być tak samo śmieszne.
wątek zamknięty
ja i tak myśle że to fejk  😅
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.