joakul, moja bardzo dobra koleżanka trzyma konia w stajni w Czeczewie w La Scalli. Też z 20 km od Gdańska. Masz tam hale,karuzele,trenerzy na miejscu,robią duże konsultacje, są bardzo związani ze sportem. Ładnie,zadbanie,duży plac do jazdy i wyposażenie (przeszkody,mur,dodatki do przeszkód) też niezłe. Byłam tam i serio są bardzo zorganizowani 😀 Padoki podzielone na kwatery. W boksach bardzo sterylnie. Po prostu raj i jeszcze mają mieć restauracje na miejscu 😀!
Poszukuję stajni do 450zł dla bezproblemowego młodziaka. Jedyne na czym nam zależy to na tym by chociaż był jakiś padoczek do jazdy lub możliwość wyjazdu w teren i by było wszystko całkiem dobrej jakości. Może ktoś wie czy w ogóle coś takiego znajdę?
Fokusowa to nie dla mnie, a chodzi dokładnie do tych 450zł. Opiekuję się koleżanki koniem i zaproponowałam jej zmianę stajni, więc coś tam pomagam szukać. Ja zostaję na starych śmieciach 🙂 Damaszkowi tam jest dobrze 🙂
Poszukuję stajni do 450zł dla bezproblemowego młodziaka. Jedyne na czym nam zależy to na tym by chociaż był jakiś padoczek do jazdy lub możliwość wyjazdu w teren i by było wszystko całkiem dobrej jakości. Może ktoś wie czy w ogóle coś takiego znajdę?
Zalezy w jakim rejonie. W Choczewie jest 400, ale to kawalek od 3miasta.
Kasija - my zawsze zamawiamy na kotyliony.pl Tanio i w 3 dni zrobione 😉
Fokusowa to nie dla mnie, a chodzi dokładnie do tych 450zł. Opiekuję się koleżanki koniem i zaproponowałam jej zmianę stajni, więc coś tam pomagam szukać. Ja zostaję na starych śmieciach 🙂 Damaszkowi tam jest dobrze 🙂
"Na starych śmieciach" są boksy wolne, to może wstawić 😉
[quote author=Behemotowa link=topic=87.msg2208092#msg2208092 date=1414093538] Fokusowa to nie dla mnie, a chodzi dokładnie do tych 450zł. Opiekuję się koleżanki koniem i zaproponowałam jej zmianę stajni, więc coś tam pomagam szukać. Ja zostaję na starych śmieciach 🙂 Damaszkowi tam jest dobrze 🙂
"Na starych śmieciach" są boksy wolne, to może wstawić 😉 [/quote] Na starych śmieciach jest 500zł, a nie do 450zł 🙂
[quote author=Behemotowa link=topic=87.msg2207948#msg2207948 date=1414085673] Poszukuję stajni do 450zł dla bezproblemowego młodziaka. Jedyne na czym nam zależy to na tym by chociaż był jakiś padoczek do jazdy lub możliwość wyjazdu w teren i by było wszystko całkiem dobrej jakości. Może ktoś wie czy w ogóle coś takiego znajdę?
Zalezy w jakim rejonie. W Choczewie jest 400, ale to kawalek od 3miasta. [/quote] Jak chce dziewczyna max. raz na tydzień dojeżdżać do konia to chyba jej nie będzie robiło wielkiej różnicy gdzie 🙂
Jak dziewczyna chce raz na tydzień do konia dojeżdżać to najlepiej wybrać stajnię taką gdzie koń będzie miał najlepsze warunki, bo może się ostro przejechać na przyjeżdżaniu raz w tygodniu do słabego miejca
Dziękuję za odpowiedzi na moje zapytanie o pensjonat dla koni.
Ponieważ sezon hubertusowy w pełni a ja jeszcze wciąż sama w Trojmieście (bez moich kopytnych) poszukuję informacji o Hubertusie, który mogłabym uczestniczyć jako gość, tak dla samego poczucia klimatu i zrobienia kilku zdjęć.
Stęskniłam się już mocno za końmi i całą atmosferą w stajni. W zamian za "zaproszenie" oferuję fotorelację w miarę moich skromnych możliwości 🙂
Będę wdzięczna za podpowiedzi gdzie w okolicy Trójmiasta w najbliższym czasie odbywają się Hubertusy?
A ja pytanie z innej bezczki: czy ktoś się orientuje gdzie w Gdyni (najlepiej, jak nie to ogólnie trójmiasto) można wyprać derki zimowe? Mam do przeprania takie stricte zimowe, do 450g.
Myślę o przeprowadzce do południowych części Gdańska lub Pruszcza Gdańskiego. Czy w pobliżu Pruszcza w odległości do ok 30 km znajdę przyjazną stajnię z dobrymi warunkami dla koni (pastwiska, częste sprzątanie, siano do woli) ? Mniej interesuje mnie zaplecze dla jeźdźca, chociaż konieczny plac do jazdy. Mój koń jest przyzwyczajony do chowu pastwiskowego 24/7 na dworze i nie chciałabym go wstawić do stajni, gdzie będzie wypuszczany tylko na kilka godzin. Stajnia może być kameralna, chociaż niekoniecznie. Cena do max 600-700 zł...