...jeszcze jakiś czas temu na stronie była jeszcze "wykładowca" Justyna...ale już nie ma 😎 generalnie mam do tego miejsca 12 km, a znam tylko ze zdjęć...znamienne jest to ,że p. Miriam uprawia w "o sobie" kwitologię, a nic nie pisze o faktycznych osiągnięciach i tym co realnie umie robić. p. Filip to już tylko "doświadczony jeździec" po wielu kursach...ciekawe czy ma chociaż brązową odznakę, albo minimalny handicap w polo 😁 ...swoją drogą, swoje konie trzymają pod wiatą, a chcą projektować stajnie dla innych? 😂
[quote author=Alice link=topic=87.msg634164#msg634164 date=1277493236] Ja jestem na etapie szukania stajni z pastwiskami, opieką i placem do jazdy (wymagania chyba niezbyt duże?) max ok. 20 km od domu i nic nie ma... .
Wie ktoś jak tam budowa stajni w Goszynie?
W którym Goszynie bo są dwa. W jednym stajnia już dość długo jest 😉 [/quote]
Chodzi o ten koło Straszyna. Tam chyba więcej stajni niestety nie ma. Ale już dostałam info na ten temat.
W piątek, 13-go, przeniosłam konia do Łężyc. To chyba szczęśliwy dla nas dzień, bo póki co wszystko jest w jak najlepszym porządku. W sobotę poszedł z całym stadem na padok i zapoznał się z nowymi kumplami. Tzn. najpierw przyszedł on i kilka koni, a potem zbiegła się reszta 🙂 Koń cały i zdrowy i mam nadzieję szczęśliwszy, ma tylko parę niegroźnych śladów po ząbkach na szyi. Wszystko ładnie i pięknie, ale te dojazdy... 😵 Dlatego zapisałam się na kurs prawa jazdy, z tym, że trochę czasu upłynie do zdania egzaminu i samodzielnej jazdy. Czego sie nie robi dla konia 😉 Dzięki Julie, bez Ciebie bym zginęła :kwiatek:
Jestem z Sierakowic 20km za Kartuzami w stronę Lęborka. Szukam instruktora jazdy konnej w moich okolicach który dojeżdżałby i pomagał w szkoleniu mnie i mojej klaczy. Moje doświadczenie jest małe żeby nie powiedzieć że tylko wożę tyłek raz na tydzień. 😡 Jeżeli znalazłby się ktoś bardziej doświadczony chcący zerknąć i podpowiedzieć co robię dobrze a nad czym trzeba popracować proszę o kontakt: dafnesierakowice@wp.pl
Alice: ja mogę Ci szczerze polecić warcz... to jest jakie 9 km za straszynem. Stałam tam przez rok i gdyby nie to, że mam ponad 40 km nigdy bym się nie wyniosła. Właścicielka robi wszystko sama, codziennie sprząta w boksach i dościela - mój nigdy nie miał tak czysto jak tam. Zawsze pomoże (zawinąć na noc itp), konie chodzą od ok. 8-13 i potem od 15.30 do 19 na padokach (oczywiście kwestia pogody), tereny super ;] plac jest duży, i dodatkowo 2 łąki do jazdy też, hala jakaś mega duża nie jest ale jak dla mnie spokojnie wystarczała ogólnie do jazdy i do skoków zimą. Strasznie mi żal było opuścić Warcz i napewno jeszcze tam wrócę...
Julie z 6 lat temu to ja znałam 👀 Ale od tego czasu dużo się pozmieniało, więc ja nie pomogę, ale znam kogoś kto powinien coś wiedzieć. Co Cię interesuje?
A słyszeliście o stajni w Czeczewie? Profesjonalny ośrodek - od deski do deski. Jeszcze oficjalnie nieoddany pensjonariuszom, ale kilka osób już tam stoi. To może opowiem [wszystko co będzie miało taki znaczek - * obok, oznacza, że jeszcze tego fizycznie nie ma, a będzie w ciągu kilku tygodni] - Hala chyba 25x45 z fantastycznym podłożem i systemem zraszaczy, codziennie bronowane i wałowane przez pracowników, stajnia na 30 koni, codziennie sprzątane, do wyboru słoma/trociny, nie będzie rekreacji, trawiaste padoki, bezpieczne, i na ogiery i większe - pastwiska*, plac zewnętrzny* ogroomny, 100x60[chyba] z takim samym podłożem jak na hali, myjka zew i wew, solarium, stajenni normalni, KULTURALNI... Czego chcieć więcej? 😉
Ma być też restauracja i pokoje gościnne nad stajnią, ale nie wiem kiedy, pewnie w ciągu kilku miesięcy.
A już w sumie nieaktualne pytanie, ale chodziło o "Pałac pod Bocianim Gniazdem". Byłam tam obejrzeć kobyłkę (Fala, jest na allegro pod zabawnym hasłem "koń klacz spokojna"😉 i chciałam się dowiedzieć czy może ktoś ją zna. Ale już po ptakach, bo byłam pojeździłam i już wszystko wiem. Całkiem fajny konik za taką śmieszną cenę, ale nie tego szukam.