ardnasak, widziałam, że Equiland niedawno się ogłaszał z dwoma wolnymi boksami, wiec może jeszcze jeden jest dostępny. Dojazd to ok 25km ze śródmieścia (czas zależy od korków 😅 )
ardnasak, jest tego trochę, pytanie tylko w jakim budżecie chcesz się zmieścić i jakim przedziale czasu jeśli chodzi o dojazd. Z centrum możesz jechać zarówno w stronę Pruszcza, Żukowa, Kolbud czy Gdyni.
Będę się przeprowadzać w okolice Gdyni i szukać pensjonatu dla konia. Ponieważ jest stary nie interesuje mnie infrastruktura do jazdy. Ważne są wybiegi, pastwiska ,jakość siana i właściciel, który ma pojęcie o koniach i ich dobrostanie.
Emerytka1, z zasłyszenia spełniające kryteria to Sosnowa Góra, znajoma zadowolona gdy trzymała tam swoją klacz po kontuzji. Nadrzeczna w Warszkowie, mieli emerytów i młodziaki w osobnym stadzie, druga znajoma też chwaliła a miała rocznego ogierka przez ponad 2 lata tam.
Jakie opinie o stajni Koniarnia Barniewice pod katem nauki jazdy tam? Znajoma się zapisała na lekcje, chce wrócić do jazdy po...25 latach przerwy...więc byłoby miło jakby trafiła w jakieś spoko miejsce.
Nikt nic? To może inaczej, jest w okolicy Banina jakaś godna polecenia stajnia do nauki jazdy dla dorosłej osoby? zembria,
Może Stajnia Kłębuchowo w Rębiechowie?
Ja przychodzę z pytaniem o stajnie w Sulminie u Richerta, szukam szczerej opinii co do opieki, wypuszczania na padoki itd. ktoś, coś? 🙂 Podobno długo się czeka na boks więc brzmi jakby to było miejsce prawie idealne 😆
PumCass, o opiece się nie wypowiem, ale warunki do jazdy były mocno średnie. Strasznie się tam wiecznie kurzy, nie podlewają za bardzo ani placu ani hali. Często mijałam stajnie, to tumany kurzu.
PumCass, stałam tam 2 lata, odeszłam tylko ze względu na koszta. Wtedy nie mogłam sobie pozwolić na wyższą cenę boksu.
Koniki od rana do wieczora siedzą na dworze, w boksach czysto, siano dobrej jakości. Konie podzielone na kilka stad. Z podlewaniem placu lub hali faktycznie różnie, ale ja nie narzekałam 🙂