Stadnina Zalesie, zważ na to, że mój o sianie był pisany na początku kwietnia, kiedy to sami napisaliście nam na rozmowie grupowej o ilości 10 kg dziennie. A jak ktoś chciał więcej, to musiał dopłacić. Więc nie jest to wyrwane z kontekstu ani po rozmowie ze stajennym.
Bzdury? Może zacytuj, bo ani to oczernianie, ani nieprawda. Nie napisalam nic chamskiego czy niezgodnego z prawdą - tylko stwierdziłam fakty, że pewne sprawy mnie irytują i nie odpowiadają.
Co do rozmów - próby były, wielokrotne. Ale chyba Cię nie dziwi, że ludzie w końcu przestali zgłaszać problemy, skoro nie były one przyjmowane zbyt pozytywnie 😉
I masz rację, bardzo długo było dobrze i miło. Dlatego bardzo trudno było mi podjąć decyzję o wyprowadzce. Ale są sprawy ważne i ważniejsze 😉
AleksNever underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf 08 maja 2021 12:44
Wracając do tematu stajni z okolic Pruszcza. Gdzieś mi mignęło info o stajni w Trąbkach Wielkich. Nie mogę odnaleźć. Czy ktoś kojarzy bądź pamięta ? Znajoma szuka nowej miejscówki w tym rejonie. Obiecałam, że jej podlinkuję i nie mogę odszukać 🤔
AleksNever underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf 08 maja 2021 16:40
Noce i Dnie na pewno nie i Ełganowo też nie. Kurcze zapamiętałam tylko kilka zdjęć, wydaje mi się że była jakaś agroturystyka. Ewentualnie w Gołębiewie ? Kurcze te rejony.
Istnieje też jednak możliwość, że coś mi się pomyliło po prostu.
Cześć. Szukam miejsca dla konia w okolicach Gdańska, max. 30 minut samochodem od centrum. Warunkiem są przestronne boksy, chętnie angielskie, możliwie długie padokowanie, siano w opór, hala i plac do jazdy. Fajnie gdyby szkółka nie była bardzo uciążliwa. Rozglądam się dość intensywnie, ale mam wrażenie, że szukam niemożliwego. Doradzicie coś?
To prawda. Może źle się wyraziłam. Mam na myśli okolice Kolbud, Straszyna, coś przed Przywidzem, albo przed Żukowem? W Warczu koło głównej drogi zawsze jadąc samochodem widziałam ośrodek z chyba niezłą infrastrukturą? Nie mogę tego znaleźć w necie. Ogólnie w Warczu jest chyba kilka stajni, ale namierzyć udało mi się tylko Jagę. W Bielkówku może coś?
W Biekówku nie ma hali. Stajnia w Warczu chyba nie ma strony trzeba pojechać, nie wiem jakie warunki "od środka". Jest jeszcze stajnia Kleszczewie no ale tam raczej siana w opór nie będzie. W Sulminie jest stajnia u Riherta. Jest stajnia w Borczu Ale to już za Kolbudami. Wszytko zależy ile jesteś gotowa zapłacić i nie jakiej infrastruktury potrzebujesz A raczej standardu obsługi ;-).
Dzięki. Jak wspomniałam hala jest niezbędna. Prawdę mówiąc koszt to sprawa drugorzędna, bardziej liczy się odległość i całodzienne padokowanie. O Borczu czytałam fajne opinie, ale to za daleko, o Kleszczewie odwrotnie. Warcz odwiedzę.
W Warczu są dwie stajnie. Do tej widocznej z drogi, z czerwonymi dachami, jeżdżę na treningi - warunki przyzwoite, plac duży tylko podłoże mocno średnie, hala mała ale jest i to z lustrami, nawet oświetlony lonżownik. Padoki i trochę trawy nawet się znajdzie. Tylko też full 😉
Na początku roku zaczęłam rozglądać się za pensjonatem dla konia. Niestety jestem w sytuacji, która nie pozwala na dalsze dojazdy do milszych dla koni ośrodków, a hipodrom mam 5 minut od domu. Dzwoniłam wtedy właśnie na hipodrom i skończyłam w pierwszej 40 oczekujących. Wiem, że herpes dużo namieszal, ale wczoraj dowiedziałam się, że nic się nie zmienilo 🙂
Umberia nie mówię o kolejce ale o stwierdzeniu "nie jest tam tak źle". Tak tez stałam na hipo, czasem jest to jedyne sensowne rozwiązanie, ale nie ma co się oszukiwać że jest tam fajnie 😉
Chyba że masz dużo kasy, swój padok, dopłacasz za siano i jeszcze poswiecasz zwierzakowi duużo czasu. to może fakt, oprócz srających gołebi jest ok 😉
Behemotowa, Niestety w Dżygicie nie jest już tam tak fajnie 🙁 wszystko co pisałas wyżej było ale juz niestety nie jest. Rządzi tam teraz stajenny pan A. i niestety atmosfera i wszystko na co właściciel - Mateusz oraz Tomek przez te lata pracowali i stworzyli zaczyna się walić. Wszystko przez głupie pomysły pana A, który niestety ale na stajennego się nie nadaje....
<b>Inwazja,</b> Niestety w Stajni Dżygit już nie jest tak fajnie odkąd stajennym jest pan A :\ AgataKrys,
No to mega słabo.... Jakiś czas temu chciałam wydzierżawić moją kobyłkę i dzierżawiąca chciała, żebym się tam przeniosła. Ale jednak nie wypaliło. To może i lepiej.
Czytam i czytam, widzę, że nie tylko ja szukam czegoś w okolicach Pruszcza Gd. Może ktoś się orientuje czy jest gdzieś jakaś przydomówka w okolicach albo gdzieś kiedyś ktoś miał konie, padoczki i stoi puste- do dzierżawy (dla starszych koni). Bez złotych klamek, boksy angielskie bądź wiata, konie jak najdłużej na dworze, dobre siano i podawanie przygotowanych posiłków. Wystarczy lonżownik ewentualnie mały placyk.
klaudiabolusiowa, Sprawdź w Czerńcu, ja baaardzo dawno tam nie byłam, ale wiaty i pastwiska są, stajnia boksowa też, lonżownik, plac, hali brak. Nie mam pojęcia jak z opieką w tej chwili, ale może warto podjechać i zobaczyć co i jak.
zembria, zastanawiałam się właśnie nad tym miejscem, co prawda 18 km mam w jedną stronę, i nie powiem, ale rozglądam się za czymś bliżej nawet gdzieś w stronę Cedr do dzierżawy. Może akurat szczęście będzie sprzyjać. Konia dałabym najlepiej na 24h, ale zimą wiem, że mój lubi mieć swoje miejsce gdzie się schowa i będzie miał swoją przestrzeń niekoniecznie jedną wiatę na 20 koni, więc najlepiej właśnie jakiś boks angielski.
Szukałam też opinii na temat hotelu w Czerńcu, może ktoś z tutaj obecnych wie jak tam aktualnie wygląda z wyprowadzaniem koni i karmieniem? Czy mają może boksy też angielskie?
klaudiabolusiowa, Tam wiaty mają takie jakby otwarte boksy, nie jest jedna przestrzeń tylko podzielone. W środku jest "ludzki" korytarz, a po bokach poprzegradzane boksy z otwartą ścianą na zewnątrz.
Wracając do tematu stajni z okolic Pruszcza. Gdzieś mi mignęło info o stajni w Trąbkach Wielkich. Nie mogę odnaleźć. Czy ktoś kojarzy bądź pamięta ? Znajoma szuka nowej miejscówki w tym rejonie. Obiecałam, że jej podlinkuję i nie mogę odszukać 🤔 Aleks,
A nie chodzi może o Stajnie Koniczyna ?
Jest jeszcze jedna prywatna stajnia z tego co wiem, gdzieś przy resturacji ?
AleksNever underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf 22 maja 2021 08:16
Właśnie stajnię Koniczynkę odszukałam, ale to też nie jest to miejsce ze zdjęć, które oglądałam. Jak jednak pisałam, jest szansa, że coś pomyliłam, a że nie mogę odszukać tamtych fotek, nie jestem już w stanie tego sprawdzić.