No kiedyś to słyszałam pozytywne opinie na temat Atlanty, ale ostatnio ktoś mi mówił, że tam teraz jakaś hodowla jest... Więc już nie wiem. Najbardziej mi chodzi o Lisewiec i U Basi, bo to w zasięgu około 10 km od domu. 🙂
[s]klaudiabolusiowa, napisz do Natalii od Kastora, ona jakiś czas jeździła "u Basi" w Borzęcinie, może będzie mogła coś więcej powiedzieć 🙂 [/s] skoro stajnia nie istnieje, to nieaktualne 😉
klaudiabolusiowa "U Basi" już nie ma stajni. Mieszkałam w Lisewcu jakiś czas i mogę tylko powiedzieć, że konie były puszczane w kratkę...poza sezonem pastwiskowym na nieduży wybieg, a latem na całkiem fajne pastwiska..znajomi mówili mi, że konie tam często kolkowały (czy to prawda to nie wiem) w pobliżu masz jeszcze Stajnię U Kasi w Bielkówku. namiary na pw🙂
klaudiabolusiowa jest jeszcze fajna stajnia w Mirowie. Stajnia przy lesie, ładne padoki i łąki, konie długo są na dworze i hala murowana w trakcie budowy.
Wiecie może na jakich zasadach funkcjonuje stajnia w Żeliwiaku? Prowadzą tam jakiś hotel dla koni? Byłam dzisiaj w okolicy na spacerze i żal się robi jak cały obiekt popada w ruinę..aczkolwiek kręciły się tam jakieś kopytne. 🤔
W przyszłym tygodniu wizytę w Trójmieście planuje p. Blanka Wysocka specjalistka chorób układu oddechowego. Jeśli ktoś jest zainteresowany wizytą proszę o kontakt na priv!
Tamizalis też właśnie jestem ciekawa, bo byłam ostatnio w okolicy na geocashingu i tylko żal jak obiekt się marnuje... Może ktoś kiedyś przywróci to do życia 🙂
Strzyga Jakbyś kiedyś chciała zrobić sobie wycieczkę to w Stadzie Ogierów w Starogardzie jest dobry rymarz. Chyba już wszystko nam robił (od przeróbek hackamore, przez szory, po wszelakie naprawy siodeł).
Strzyga, Niedaleko od Poni: Gruba W. Warsztat rymarski. Tranzelki, uprzęże, siodła do hipoterapii. 84-217 Szemud, ul.Wejherowska 509 252 798 To jest taki starszy pan, który robi głównie uprzęże dla zimniaków, ale nie raz mi siodła naprawiał i nie miałam zastrzeżeń.
Oczywiście. Nie jest tak jak powinno to wszystko działać, może nie jest co raz lepiej, ale ta cała wielka akcja z ratowaniem stada to nie wiem kto prowadzi, ale chyba ktoś komu się bardzo nudzi.