Forum konie »

Kurs sędziowski

Wybiera się ktoś może na kursy sędziowskie do Kuźni w ramach tego projektu?
Kto się wybiera na kurs sędziowski skoków w Michałowicach 18 czerwca?
[url=http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=153147251421837]http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=153147251421837[/url]

edit: gdzie na stronie PZJtu znajdę przepisy o sędziach i weterynaryjne? Nie potrafię znaleźć 😡
Ja bym się może i wybrała ale w tym czasie jest wkkw u nas i nie bardzo mi się widzi z niego rezygnować na rzecz kursu.

A przepisy o sędziach to chyba tutaj --> http://pzj.pl/modules/strefa_pzj/index.php?content=3:30 chociaż nie wiem co konkretnie szukasz w sumie niewiele tam jest🙂
Czy ktoś może jest oblatany w kwestii przedłużania licencji sędziowkiej i awansu z III na II w ujeżdżeniu?
Koniczka, awans to najlepiej przedyskutować z sędzią promotorem, bo uzyskaniu wszsytkich czynności  😉
Awans w A z III na II można zrobić o ile ma siesrebrną odznakę lub klasę sportową w A, lub uprawnienia instruktora czy trenera PZJ (nie rekreacji!).
Wg najnowszych, prostszych przepisów - promotor nie ejst wymagany, ale aby zrobić shadow przyda się takowy sędzia promotor.
Po odbębnieniu wszystkich funkcji i - dobrze by było - jakiejś opinii sędziego (Pruchniewicza masz pod ręką, wiec ci łatwiej) - zwracasz sie do lokalnego Kolegium Sędziów o promocję, KS zwraca siedo KS PZJ o promocję i ogólnie czekasz... z racji miejsca zamieszkania masz szanse zalatwić to w kilka miesięcy - poza Waszawą czeka się znacznie dłużej :-(
Przedłużenie licencji - to kurs licencyjny który z pewnoscią bedzie zorganizowany pod koniec roku kalendarzowego + opłąta dla PZJ. Z tego, co rozumiem nowe przepisy - opłata będzie jednorazowa bez względu na ilość dyscyplin... niestety dalej przepisy są znów nieścisłe - w jedny miejscu piszą o 2 letniej wazności licencji i ołaty, w innym o rocznej... może trzeba średnią wyciągnąć?? ;-)
Właśnie w błąd mnie wprowadziły przepisy - bo wszyscy mi zawsze mówili promotor przede wszystkim, a tu w przepisach nie ma ani słowa o promotorze. I tu mi mówią, że jak promotor zadecyduje to w pół roku można się awansu dorobić, a w przepisach jak wół jest napisane, że shadow judging można zacząć robić po dwóch latach od uzyskania III klasy. Ja III klasę uzyskałam 1,5 roku temu, wszystkie funkcje poza shadow judging mam zrobione, za tydzień mamy 3 dniowe zawody na miejscu i mnie namawiają, żebym zamiast sekretarzować zrobiła sędziowanie.
Koniczka przepisy sędziowskie zmieniają się ostatnio średnio się co 5-6 miesięcy. Teoretycznie możesz robić promocję wg starych przepisów w których przy awansie obowiazywał promotor... Praktycznie różnie to bywa ;-) Ja się pogubiłam dawno temu w awansach, mam tylko jedną 2kę (C), druga (B) leży do rozpatrzenia kolejny miesiąc w Wawie... O trzeciej (A) nawet nie marzę - to nie na moje nerwy ;-) czworoboki tak, czy siak sędziować mogę  z 2ką w C 😀
Dodam tylko, że jak się starałam o promocję z 3 na 2 w C wg przepisów z roku w którym zaczęłam ścieżkę sędziowską - to mnie PZJ wyśmiał, z drugiej strony po kolejnych zmianach na stronie www.pzj.pl wyraźnie było napisane, że promocję można robić wg nowych przepisów, lub - jeśli zaczęło się wg poprzednich edycji - można ją kontynuowac wg starych... Tyle, że to teoria niestety - na Twoim miejscu porozmawiałabym z Panem Wacławem, który te promocje w Wawie podpisuje - on z pewnościąpodpowie jak aktualnie można ten awans wykonać - czyli co konkretnie on sam podpisze a czego nie ;-)
No właśnie, jak zwykle jeden wielki bałagan, nie ma to jak ludziom życie utrudniać, zamiast wszystko jasno i klarownie rozpisać 👿
halo halo...
Czy ktoś ma zamiar jechać na kursy do Strzegomia?

Oto link:
http://www.stragona.strzegom.pl/index.php/component/content/article/1-aktualnoci/225-kursy-sdziowskie-w-morawie.html

Ja najprawdopodobniej będę jechać w sob-niedz z i do wrocławia. Może chciałby się ktoś dołączyć?
No super! To już oficjalne i z błogosławieństwem PZJ szukanie jeleni do bezpłatnej pracy w Strzegomiu (skoro praktycznie wszystkich sędziów ze wszystkich rejonów zdążyło się "wykorzystać i rzucić"😉. Niedobrze mi się robi. No cóż, takie czasy 🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się