Koniczka przepisy sędziowskie zmieniają się ostatnio średnio się co 5-6 miesięcy. Teoretycznie możesz robić promocję wg starych przepisów w których przy awansie obowiazywał promotor... Praktycznie różnie to bywa ;-) Ja się pogubiłam dawno temu w awansach, mam tylko jedną 2kę (C), druga (B) leży do rozpatrzenia kolejny miesiąc w Wawie... O trzeciej (A) nawet nie marzę - to nie na moje nerwy ;-) czworoboki tak, czy siak sędziować mogę z 2ką w C 😀
Dodam tylko, że jak się starałam o promocję z 3 na 2 w C wg przepisów z roku w którym zaczęłam ścieżkę sędziowską - to mnie PZJ wyśmiał, z drugiej strony po kolejnych zmianach na stronie
www.pzj.pl wyraźnie było napisane, że promocję można robić wg nowych przepisów, lub - jeśli zaczęło się wg poprzednich edycji - można ją kontynuowac wg starych... Tyle, że to teoria niestety - na Twoim miejscu porozmawiałabym z Panem Wacławem, który te promocje w Wawie podpisuje - on z pewnościąpodpowie jak aktualnie można ten awans wykonać - czyli co konkretnie on sam podpisze a czego nie ;-)