tak tylko mnie interesuja dwa kursy, moze poza uj nic nie jest jeszcze dogadane, rano kolo 9 jeszcze nie bylo ustalone, tak czy tak wyslalam wlasnie maila wiec moze cosik bedzie wiadomo na szczescie u mnie w okregu tez wkrotce kurs ABC wiec nie jest zle🙂
to kogo jutro spotkam w kuzni??javascript:void(0); 👀 jak cos to mam wolne miejsce w autku, ale ruszam o 6 rano, bo musze wdepnac w 1 miejsce po drodze😀
trzeba bylo, do wyboru jeszcze klasa sportowa byla i na wszystkich kursach jak pytalam K.Niecko i Frankowskiego trzeba miec do tego pakiet od lekarza sportowego- albo ksiazeczka sportowca albo pisemko. Przypomnialo mi sie byla jakas Pani z uprawneiniami instruktora- ale sportu, instr rekreacji nie honoruja- i slusznie🙂 licencje teraz sa tylko na dwa lata i przy awansach na 2ke beda wymagac srebrnej ( taki projekt jest i chyba juz zatwierdzony, powtarzam to co mowil Pan Tomaszewski)
Odświeżam. Powiedzcie mi gdzie jest zapisane, że jeśli ktoś posiada klasę sportową nie musi mieć brązowej odznaki, aby móc ubiegać się o licencję sędziego?
Mam II klasę w skokach i teraz nie wiem, czy muszę robić tę odznakę czy nie? To żaden problem, ale szkoda mi trochę kasy na to i czasu.
Przeczytałam "przepisy o sędziach jeździeckich", ale nie doczytałam tam tej właśnie informacji. Czy to może jest gdzieś indziej? Wesprzyjcie mnie proszę.
Czy ktoś kto juz przeszedł kurs mógłby mi powiedzieć czy na samym egzaminie pytania są baardzo szczegółowe a ocenianie rygorystyczne ?? Mam egzamin w poniedziałek i sama nie wiem jak mam się zabrać do tego wszystkiego 🤔 :kwiatek:
Ja jestem po kursie i robiłam ponad miesiąc temu. Pytania szczerze mówiąc niektóre proste a niektóre do zastanowienia. U nas na kursie pojawiło się pytanie : Dlaczego chcesz zostać sędzią w dyscyplinie ujeżdżenia? (robiłam ujeżdżenie i skoki) 😉 Ogólnie nie ma co się stresować. Jeśli jeździsz na zawody i orientujesz się mniej więcej w przepisach to wszystko jest z życia wzięte. Pytania nie są z kosmosu bo egzaminatorzy biorą pod uwagę to że robisz sędziego III klasy a nie I więc wymagania nie są duże. Pozdrawiam i życzę powodzenia :kwiatek:
Jak chcesz mogę Ci przesłać parę przykładowych pytań z ujeżdżenia...tyle co pamiętam byś miała pojecie mniej-więcej jak to wygląda. Oczywiście każdy egzaminator układa sobie sam pytania ale myślę ze możesz mieć podobne 😉
No ja już po, egzamin naprawde łatwy . Ujeżdżenie z p.Lawinem pytania o kategorie wiekowe, skróty, wielkośc wolt, bat, upadki, eliminacje. Skoki i wkkw: tak jak w ujeżdżeniu + punkty za błędy 🙂
hej potrzebuje druku do wypełniania na praktyki sedziowskie czy moze ktos cos takiego posiada???? chodzi o taka kartke gdzie po kazdych praktykach beda mi wpisywac co i jak i gdzie zaliczylam podobno na stronie pzj jest natomiast ja nie moge tego nigdzie odnalesc bede bardzo wdzieczna z gory dzieki!
Na froncie napis "ślubuję uroczyście wypełniać sumienne obowiązki sędziego jeździectwa. W swych działaniach kierować się bede bezstronnoscia, etyką sedziowska, zgodnie z przepisami jeździeckimi, stac na strazy fair-play oraz poszanowaniu dobra konia i jeźdźca.
Książka pracy sędziego Do legitymacji nr..... Kol. ...
kolejne strony: tabelka, kolejne wiersze to: data i miejsce zawodów rodzaj zawodów pełnione funkcje potwierdzenie
czy ktos sie orientuje kiedy i gdzie bedzie najblizszy podstawowy kurs sedziowski ujezdzenia? Interesuja mnie wojewodztwa pomorskie, zachodniopomorskie, lubuskie lub wielkopolskie. Blagam o odpowiedz🙂