Nie ukrywam, że nie udaje mi się śledzić wszystkich dyscyplin jeździeckich w mediach. Dawniej jakoś nadążałam, teraz nie. I mam prośbę i pytanie: -Czy możecie wymienić Prawdziwe Światowe Gwiazdy dla poszczególnych dyscyplin? Ja nadążam za reiningiem , trochę może za skokami. Nie mam pojecia o wkkw, ujeżdżeniu, powożeniu , rajdach. Kogo z supergwiazd podziwiacie? A może o kimś chcielibyście poczytać? Fajnie, że krajowa prasa przedstawia naszych Mistrzów, ale może warto o gwiazdach większego formatu popisać? Jest być może okazja do "koncertu życzeń". Tylko ja nie mam pojęcia who is who .
Kogo z supergwiazd podziwiacie w kategoriach wyników, ilości zaliczonych zawodów, czy stosunku do koni ? rozumię, że wszystko w jednym 😉 bo trudno podziwiać mistrza windującego się na szczyt kariery kosztem zdrowia i psyche koni 😉
czasy zawodowych gladiatorow szczesliwie, aczkolwiek powoli mijaja, poza tym nie sadze zeby osoba zyjaca ze startow na zawodach bylaby w stanie powiedziec cos oprocz okraglych markeingowych komunalow. Co innego zamozni amatorzy, ktorzy zaczynaja powodowac, ze sport wraca do swoich korzeni...wywiad z ciagle jeszcze aktualnym mistrzem olimpijskim WKKW chetnie bym pzeczytal
czasy zawodowych gladiatorow szczesliwie, aczkolwiek powoli mijaja, poza tym nie sadze zeby osoba zyjaca ze startow na zawodach bylaby w stanie powiedziec cos oprocz okraglych markeingowych komunalow. Co innego zamozni amatorzy, ktorzy zaczynaja powodowac, ze sport wraca do swoich korzeni...wywiad z ciagle jeszcze aktualnym mistrzem olimpijskim WKKW chetnie bym pzeczytal
Czyli z KIM? Nie rób mi zagadek. Nazwisko poproszę. :kwiatek:
Ja bym chciała przeczytać wywiad z takimi sławami jak Philippe Karl, Bent Branderup czy Mary Wanless, bo prawdziwe dobre jeździectwo to nie tylko sport.
ja Taniu podpisuję się pod propozycjami Remedioss, bo dla mnie koniarstwo to pojęcie o wiele szersze niż stanowiący mały procent tego sport na wyżynach 😉 sponsorzy dziś inwestują w konie jutro w przysłowiową pietruszkę i konie idą w odstawkę (Garo??) "Koniarzem się jest, właścicielem koni bywa"
Czyli z KIM? Nie rób mi zagadek. Nazwisko poproszę. :kwiatek:
Hinrich Romeike
Ja bym chętnie poczytała wywiad z takimi zawodnikami WKKW, jak Adnreas Dibowski, William Fox - Pitt, czy Frank Ostholt David O'Connor byłby tu ciekawym przykładem znienawidzonego przez niektórych forumowiczów połączenia klasycznej jazdy z naturallem (on i Caren współpracowali z Parellimi) - O'Connor to małżeństwo WKKWistów
Ze skoczków chętnie poczytałabym Berbaumów (Ludger'a i Meridith - ten pierwszy przede wszystkim) :-)
Skoki: Eric Lamaze, Ludger Berbaum Ujeżdżenie: Edward Gal(teraz mógłby bardzo dużo ciekawych rzeczy powiedzieć 😉) WKKW: Ci sami, o których napisała _Gaga 😉
EDIT: Jeśli wywiad z taką gwiazdą, to na pewno o tym co uważają za klucz do sukcesu, o kulisach wielkiego sportu i wielkich imprez, o ich podejściu do koni 😉 Na pewno ie o tym kiedy zaczęli jeździć i tego typu mało ważne rzeczy 😉
Więcej było i jes tych współpracujących z Patem i Lindą. Tak na szybko moge wymienić: Luis Lucio, Walter Zettl, Christoph Hess, Eva-Maria Pracht, Betsy Steine, Craig Johnson, Luca Moneta, Lauren Barwick i wielu innych. Każdy z nich mógłby o tej współpracy powiedzieć coś ciekawego 🙂
[quote author=_Gaga link=topic=85826.msg1305591#msg1305591 date=1329394759] David O'Connor byłby tu ciekawym przykładem znienawidzonego przez niektórych forumowiczów połączenia klasycznej jazdy z naturallem (on i Caren współpracowali z Parellimi) - O'Connor to małżeństwo WKKWistów [/quote]fakt...chętnie bym się dowiedział, dlaczego zakończył marketingowy kontrakt z naciągaczami spod znaku PNH. PS. "koniarstwo"- debilne słowo, stosowane przez jeździeckich fajansiarzy dla poprawienia sobie ego,wystarczy sprawdzić w SJP
Oprocz Kyry, bardzo cenie Michaela Junga i jest mi bardzo szkoda ze w Polsce jest tak malo znany, ze klinike z nim musieli odwolac. Bo dla mnie on jest wyjatkowym talentem i gwiazda juz w tym wieku. Nie wiem jak jego praca wyglada od zaplecza, ale to co pokazuje na rosprezalni,zawodach jest naprawde jest swietne.
no wrotki ty ze swoim ego do Parady Gwiazd Jeździeckich to się na pewno nie załapiesz, 😜 a niby z jakim ego miałbym szansę? 😎 PS to, że polszczyzna nie zna pojęcia "koniarstwa", jest najlepszym dowodem na wysoką kulturę konia wśród polaków, więc proszę mi tu swoimi debilizmami nie zachwaszczać!
naprawdę wrotki myślisz, że jak masz SJP na półce to znasz jego zawartość 🤣 jak będziesz sprawdzał znaczenie słowa koniarz(istnieje w każdym znanym i nieznanym ci języku) i tu zacytujesz to sprawdź przy okazji "tetryk" 😉 twoje wypowiedzi tak spowszedniały, że nie robią wrażenia. Stały nacisk przestaje być bodźcem na który warto reagować 😀iabeł: Jeżeli będę miała ochotę zachwaszczać, to będę zachwaszczać, bo to nie twój blog. zawsze mozesz włączyć przy ganaszu-ignor 😅
Jeżeli będę miała ochotę zachwaszczać, to będę zachwaszczać, bo to nie twój blog. zawsze mozesz włączyć przy ganaszu-ignor 😅 jakoś to stanowisko zupełnie mnie nie dziwi...bo żeby być gwiazdą jeździectwa, wg ciebie wystarczy mieć odpowiednie ego,nie umiesz jeździć, wiec wolisz uprawiać "koniarstwo", bezwartościowe bohomazy nazywasz malarstwem, a banda marketingowych cwaniaczków, to dla ciebie "gwiazdy jeździectwa"...kompletny misz masz, zatem zupełnie mnie nie dziwi, że zamiast komunikować się polszczyzną, wolisz zachwaszczać. 🤔
banda marketingowych cwaniaczków, to dla ciebie "gwiazdy jeździectwa"... wrotki wg Ciebie małżeńśtwo O'Connor to marketingowe cwaniaczki?? 😲 😲 skoro oni nie wpisują się w kanwę gwiazd światowego jeździectwa, to rzeczywiście nie mam pojęcia kto (poza Tobą oczywiście) się wpisuje
przepraszam za OFF... 😡
Taniu w Polsce też mamy kilka ciekawych osób, z krórymi warto by było porozmawiać. P. Kasia Milczarek, Łukasz Kazimerczak, Paweł Spisak, Jacek Bobik... tak na szybko na przykład :-)
[quote author=_Gaga link=topic=85826.msg1306592#msg1306592 date=1329470613] banda marketingowych cwaniaczków, to dla ciebie "gwiazdy jeździectwa"... wrotki wg Ciebie małżeńśtwo O'Connor to marketingowe cwaniaczki?? 😲 😲 [/quote]wrecz przeciwnie, to doskonali sportowcy, ktorzy sie sprzedali marketingowym cwaniaczkom...ale juz zaprzestali handlu tandeta